לימודים (עד שנה) באוסטרליה

הדרח

New member
לימודים (עד שנה) באוסטרליה

היי, אני מעוניינת בלימודים בתחום העיצוב (אופנה בעיקר) אך לא לימודי תואר אלא מעין קורס קצת ארוך...
יש לכם המלצות? איך עובד מבחינת מגורים שם? האם יהיה קל לקבל ויזת סטודנט?
אני בת 31 עם תואר ראשון- אם זה תורם לויזה באיזשהי דרך...
תודה לעונים :)

Caput femoris

New member
ברוכה הבאה

לגבי הויזה - נראה שהאופציה הרלוונטית אליך היא 572. תתחילי כאן (האתר הרשמי של מחלקת ההגירה): https://www.border.gov.au/Trav/Visa-1/572-
עד כמה שידוע לי צריך קודם כל להירשם למוסד ורק אחר כך לבקש ויזה, וכדאי להתחיל מוקדם כי זה יכול לקחת זמן.

לגבי שאר העניינים - אם תאמרי על איזה מוסד (או לכל הפחות לאיזו עיר) את מכוונת יהיה אפשר לתת לך עצות ספציפיות.
חוצמזה תצטרכי כיסים עמוקים בשביל החוויה - עלויות המחייה משתנות קצת מאזור לאזור אבל בכל מקרה לא מדובר בתכנית חיסכון

הדרח

New member
תודה :) היעד הוא סידני

חחחח באסה. רוטשילד אני לא, לכן חשבתי על משהו של כמה חודשים
הייעד הוא סידני בעיקר. אני רוצה לטייל קצת ואם אני כבר שם אז ללמוד. הכוונה היא לא להתנחל אלא לחוות משהו שונה תקופה של עד שנה. גם אין לי מושג כמה עלות המחייה והדיור שם...כל מידע יהיה מבורך :)

Caput femoris

New member
סדרי גודל

עד לפני כשנתיים חייתי כסטודנט בסידני על תקציב של כ- 400 דולר בשבוע. החיים היו צנועים אבל בהחלט סבירים (חדר משלי בדירת שותפים, אוכל בסיסי בבית ופעמיים בשבוע בחוץ ופה ושם איזו בירה או נוזל יותר מעניין).
על זה תוסיפי שכר לימוד, ויזה וביטוח רפואי שצריך לשלם מראש לכל התקופה (תנאי לויזה).

הדרח

New member
ומה התהליך?

וואי מגניב! אפשר לשאול מה למדת? והאם נרשמת ללימודים מהארץ? ובכלל איך עובד על התהליך של קבלה ללימודים שם.
חיים סבירים זה סבבה לגמרי, המטרה היא לא להתעשר אבל גם לא להגיע למצב שאין לי כסף לכלכל את עצמי שם (אוכל ולימודים).
אגב הצלחת לשלב עבודה שם?
תודה רבההההה על ההענות :)

ANZ1

New member
2 הערות

אם סטודנט הצליח לחיות בצנעה מ400 דולר לשבוע לפני שנתיים, סביר שאותו מחיר היום יהיה 500 או 600 דולר, הדולר צנח ולכן המחירים עלו במטבע מקומי.
תבדקי כמה יעלה לך לשכור דירת חדר או חדר עם שותפים זאת העלות העיקרית.
בתור סטודנטית את לא יכולה ממש לעבוד, רק 20 שעות עבודה בתוך הקמפוס, ואם מדובר על לימודים של שנה באיזה בית ספר קטן או מכללה, לא בטוח שיהיה לך איפה לעבוד, אל תסתמכי על עבודה כהכנסה.
אין תהליך קבלה ללימודים בכל אוסטרליה, בכל מוסד יש תהליך אחר, במיוחד אם מדובר על לימודים לא אקדמאים, תכנסי לאתר של מוסד שנראה לך ותקראי מה תהליך הקבלה.

ANZ1

New member
צודק, טעות שלי

שמעתי מישהו שאמר שזה החוק באוסטרליה, אבל הוא טעה, בניו זילנד אגב החוק שונה בן מי שבא ללמוד לזמן קצר פחות משנתיים \ יותר משנתיים \ תואר ראשון \ תואר שני או יותר

Caput femoris

New member
למדתי לדוקטורט

כך שהתהליכים שאני עברתי לא ממש יעזרו לך. מה שאת צריכה לעשות זה ליצור רשימה של כמה מוסדות שהיית רוצה ללמוד בהם וליצור קשר עם משרד הסטודנטים. זה לא אמור להיות מסובך במיוחד ובדרך כלל המוסד עצמו (או הארגון שאליו הוא משתייך) ידריך אותך מה לעשות עם הויזה.
מה שכן - למרות ש ANZ מתחתיי נסחף קצת עם העלויות קשה לי לראות איך תוכלי לממן את עצמך באופן מלא מעבודה חוקית באוסטרליה וגם ללמוד, בוודאי לא באזורים מרכזיים בסידני או מלבורן (שהן יקרות יותר משאר היבשת, והדיור בסידני עוד יקר יותר מבמלבורן). ראיתי את זה קורה עם כל מיני סטודנטים פיקטיביים אבל זה לא פשוט ומרוקן מתוכן את הלימודים.

למעלה