לימודים רחוק מהבית=/

kragmagen

New member
לימודים רחוק מהבית=/

הפסיכומטרי האכזרי הזה לא נותן לי ללמוד בטכניון אני גר קרוב לשם.. יש 2 אפשרויות : 1. אוניברסיטה פתוחה. 2. אב"ג. יש מכללות אבל אני לא מעוניין במכללות . מדעי המחשב או תעשייה וניהול עדיין לא החלטתי. לא יודע מה נחשב יותר טוב נראה לי ששניהם בערך באותה רמה מבחינת התואר. האוניברסיטה הפתוחה זה לא ממש נראלי כי זה לימוד עצמאי 100% וזה נראה לי מטורף.. וכן אני יודע שאפשר אחרי שנה לעבור אבל לא.. אין לי כוח להתחיל במקום ולעבור אני רוצה לסיים באותו מקום. אז נשאר רק אב"ג... אבל הבעיה זה לגור שם. אני בקושי מסתדר עם נסיעה בתוך העיר אז לעבור לגור לבד? זה נשמע מפחיד... ועוד העניין של המגורים שעולה המון צריך גם לעבוד במקביל ללימודים.. אבל שחושבים על זה אם אני לא יהיה בבית יהיה פחות הוצאות בבית וזה כאילו יוצא אותו דבר ... זה ממש קשה.. רציתי לדעת מאנשים שלמדו פה רחוק מהבית או שלומדים עכשיו.. או שמכירים אנשים כאלה.. איך זה? זה לא קשה מדי לעבור למקום חדש ל 4 שנים או 3.. ?

טיורינג

New member
אם יש דבר אחד

שאני ממליץ לכל מי שמוכן לשמוע, זה - כן! תעשה את זה! סע לבאר שבע, תגור שם 3 שנים לבד! לא תצטער על זה! (מצטער על כל סימני הקריאה). אני למדתי בטכניון ובמקור אני בכלל מאיזור רחובות. בשנה וחצי הראשונות גרתי בדירה שכורה ואח"כ במעונות. זאת פשוט חוויה אחרת לגור לבד. חייבים לעשות את זה מתישהו, ותקופת הלימודים היא פשוט תקופה נפלאה לזה. אם הורים שלך מסוגלים לעזור לך בצורה כספית כלשהי, אז תמיד אפשר להסתדר (אצלי הסידור היה שההורים שילמו על הלימודים + איזה 100 שקל בשבוע שהם נתנו לי דמי כיס (איך זה היה נראה לי הרבה פעם...) וכל השאר אני שילמתי מעבודות שעבדתי בהן). בקיצור, לך על זה.

GuestOfHonor

New member
../images/Emo45.gif

לגור לבד זה ממש ממש לא נורא כמו שזה נשמע. יש פורום בתפוז שנקרא כמדומני 'יוצאים מהבית' שבו יכולים לעזור לך בכל מה שקשור לזה. פותח השרשור - השאלה העיקרית היא, האם אתה מעדיף ללמוד בבן גוריון והאם מבחינה כספית תוכל לממן את המגורים שם. אם כן, אז לך על זה. אגב, אני חושב שבבן גוריון יש את אחד האחוזים הגבוהים ביותר של סטודנטים שלא מהאזור של האוניברסיטה.

למעלה