לימודים, שוב

liroi rev

New member
לימודים, שוב

ראשית כל, המון תודה על התגובות להודעה. רציתי קצת לספר על עצמי ועל הרקע שלי ומה הביא אותי לחשוב בכלל על לימודים בתחום. למדתי פסיכולוגיה תואר ראשון ולפני שנתיים סיימתי, מאז אני מנסה להתקבל ללימודי תןאר שני בפסיכולוגיה אך ללא הצלחה. ב-3 שנים האחרונות עבדתי בתור מדריכה שיקומית ב-2 הוסטלים לנפגעי-נפש (סכיזופרניה, מאניה דיפרסיה בעיקר), תחום שאני מאוד מרוצה ממנו ובכלל העבודה עם נפגעי נפש מרתקת אותי. במהלך העבודה הרגשתי שתחום ההדרכה וההכוונה האישית פשוט תפור עלי, שאני מצליחה בצורה אמפתית ועדיין אסרטיבית לעזור לאנשים אלו לבחור יעדים שיקומיים שיעמדו בהם. בתקופה האחרונה אני קצת מפקפקת בחשיבות שהענקתי לפסיכולוג הקליני ולעבודתו, חשבתי על זה שאולי העבודה היא ברמה ה"פילוסופית" ופחות ברמה הפרקטית של ההצלחות היומיומיות שזה מה שמחפשים רוב האנשים שפונים לטיפול כלשהו. ועדיין, אני לא יודעת אם זה קיים באימון האישי...

tlingit

New member
יכולה לומר

שראיתי גם את הטיפול הפסיכולוגי מסייע מאד לאנשים בהשגת שינויים משמעותיים ונראים לעין. יש אסכולות שונות גם בטיפול הפסיכולוגי, ובהן גם כאלה הדומות מאד לאימון בדרך הפעולה ובתפיסת העולם שלהן. לפעמים יש הבדל ברמת או סוג הפיתרון שאליו שואפים ויש מי שיעדיפו סגנון עבודה זה או אחר. נראה לי גם שבהיות האימון האישי תחום שהוא יחסית חדש ומסעיר יש נטיה לצפות ממנו להפוך לפתרון הראשון והיעיל ביותר לכל אדם וצורך, בעוד שאין אף פעם שיטה אחת שאפשר לומר עליה שהיא טובה יותר מכל האחרות כל שיטה - ולא חשוב מכך: כל איש מקצוע - טובים ומתאימים לאנשים מסויימים ואינם טובים לאנשים אחרים אשר אולי ימצאו את עצמם בשיטה או אצל מטפל אחרים אולי כדאי שתערכי בירור מקיף כדי ללמוד את כל האפשרויות שמציע תחום הפסיכולוגיה ותחומים נלווים אליו (למשל, ובלי להגביל רק לדוגמאות הבאות, יש מטפלים שמשלבים דמיון מודרך, NLP , ועוד. ידוע לי גם על שיטת EMDR שעד כמה שידיעותי מגיעות רק פסיכולוגים מורשים רשאים לעבוד בה) ואז תוכלי להשוות אל ההיצע בתחום האימון האישי ולעשות בחירה שתתאים לך ביותר

למעלה