לימודים

צבי צב1

New member
לימודים

שלום לכולם. אני בן 19 אני באתי מעולם התיאטרון. אין לי שום מושג בעיצוב <בכל התחומים>. חשבתי על לימודי משחק והבנתי שזה לא בשבילי והחלטתי לשנות כיוון ועל כן חשבתי על תחום העיצוב. למה? כי זו עדיין אומנות. עדיין יש קונספט, ורעיון, מחקר על התוצר. ולמה עוד? זה שיווקי ורווחי! יש סיכוי שאני לא אהיה עני בעתיד <לעומת תיאטרון כמובן. זו לא אכסיומה או משהו..>. ועכשיו ברצינות. אילו כישורים אני צריך בכדי ללמוד עיצוב? עיצוב תעשייתי בפרט <לא סתם פניתי לפורום הזה>, ומי שיודע אולי גם על אופנה ופנים וזה יהיה נהדר. כמה עולים הלימודים בשנה כולל הפרוייקטים? האם אפשרי לעשות מכינה ולעבוד ולחסוך בתל אביב? <אני מהצפון>. האם יש מעונות למכללות או למכונים שמלמדים עיצוב <נא לענות לי רק על - שנקר, בצלאל, HIT>. כמה עולה לייצר פרוייקט בכלל? ראיתי תמונות ושאלתי את עצמי, מאיפה החומרים? איך בנו יצרו אותם? פרזלו מתכות והמיסו פלסטיקים..כאילו, איך? בעצמם? דרך אנשי מקצוע? האם מכינה בעיצוב <בכל מכון..> מכינה אותי לבחינות באופן טוב ומקיף? מה בכלל לומדים במכינה והאם אפשרי להתקבל בלי מכינה. אם יש כאן סוטדנטים באחד ממוסדות הלימוד שציינתי, אני אשמח מאוד מאוד לדבר איתם. כולי אפוף עשן. כל התחום הזה פתאום נראה לי מסתורי ולא פרקטי ומסובך, ואני צריך תשובות! חייב תשובות. תודה רבה לכולכם. מור.

שאלות טובות...

אני מציעה לך להצטרף למכינה , שם תקבל תשובות ברורות תוך התנסות בדברים לגבי שאלותייך. צריך רצון והתרגשות מהרעיון של להיות מעצב כדי להיות מעצב. כל השאר טכניקות נלמדות. לגבי מחירי לימודים סביב 11.000 לשנה. חומרים- תלוי מה תעשה. בהצלחה, יפעת שגב

גם לי יש שאלות

אני כרגע חושבת על ללכת למכינה לקראת קבלה (או לפחות ניסיון קבלה) לעיצוב תעשייתי ורציתי לדעת האם מכיננה באמת כל כך עוזרת ושווה את כל הכסף? והאם במכללות השונות לא מסתכלים על מי שהיו במכינה בעין פחות יפה (אני קראתי באתר של בצלאל שהם מעדיפים כאלו שלא היו במכינה). אני חושבת שתיק עבודות ברמה הנדרשלת אני יכולה להכין בעצמי (ובעזרת הדרכה יותר מקצועית- נגיד המורה שלי לציור לשעבר), אבל אני חוששת ליפול במבחנים הכניסה האחרים ובמבחן הפסיכוטני (מישהו יכול להגיד לי מזה בכלל?!) ואז מועמדים שכן הוכנו לזה במכינות בעצם יקבלו פור עלי. ולסיום, שאלה אחרונה. אני חושבת ללכת ללמוד במכינה בשנת הלימודים הקרובה אבל עדיין לא בטוח שאלך ללמוד כבר בשנה שלאחריה (בכל זאת כסף ועוד כמה דברים שלויים כאלו), אז האם כדי לי ללכת כבר השנה או רק אם אני אהיה בטוחה שאני גם מנסה השנה להתקבל? במכינות אמרו לי שכדאי להתחיל לעבוד על תיק עבודות כמה שיותר מוקדם ולכן זה טוב ללכת כבר השנה, אבל מצד שני אני לא ממש סומכת על התשובה שלהם מפאת האינטרסים... תודה מראש לעונים

מישו?

אלו שאלות שחשובות לי...וגם אני רציתי לדעת לגבי מעונות בחולון, שנקר ובצלאל.

sambusak3

New member
לכי למכינה

נראה כאילו את חוששת ולא יודעת לקראת מה את הולכת ולכן הייתי הולך למכינה שלפחות תעלה לך את הבטחון והידע מה פחות או יותר הולך לקרות במבחנים, אם לא יותר מזה

scalla

New member
הייתי ממליץ לך לפנות לקומונת מועמדים...

http://www.tapuz.co.il/Communa/userCommunaMsges.asp?CommunaId=18494 בכלליות, גם הייתי ממליץ להפתח גם לאפשרות של תקשורת חזותית בגלל עניין הקונספט (ממקצועות העיצוב אני חושב שהוא הכי קונספטואלי). בעניין הריווחיות, תשכח מזה. הסיכוי שלך לריווחיות בעיצוב לא שונה מהסיכוי של ריווחיות בעולם התיאטרון. בעניין העלות, אני חושב שזה הרבה יותר מ11,000 לשנה, לפחות בשנה א', ואני אומר את זה בתור אחד שעשה המון פרוייקטים משאריות.

למעלה