לימודים

לימודים

שלום רב אני מתכננת ללמוד בקנדה לתואר שני. עדיין לא התקבלתי אבל רציתי לשאול אם מישהו יודע איך ניתן לקבל מלגות כלשהם או עזרה כספית? כי המחירים ממש לא אנושיים .... בנוסף , יש לי מקצוע פארארפואי לכן רציתי לדעת מה הסיכוי שלי לקבל אישור שהייה אחרי הלימודים ? והאם כדאי בכלל לנסות להגר קודם במקצוע שלי? סליחה על הרבה שאלות לריסה :)

flafson

New member
יש לתושבים המון עזרה

אני לא יודע איך זה לתושב חוץ אבל לתושבים באונטריו למשל יש מה שנקרא OSAP אני בטוח שאת יכולה לקרוא על זה פה המון אבל בגדול, זה הלוואה ללימודים בלי ריבית שאת אמורה להתחיל לשלם רק לאחר שאת מסיימת את התואר אני אתן לך לדוגמא, אני עכשיו התחלתי מדעי מחשבים ביורק, השכר לימוד זה משהו כמו 5.5 אלף דולר לשנה, יצא לי בOSAP שאני מקבל 6 ומשהו אלף כאשר כמעט 5 אלף מתוך זה מתנה מהמדינה ככה שאפילו לא צריך להחזיר אז יוצא לי לשנה ראשונה משהו כמו אלף דולר לימודים.

EB2

New member
אף פעם לא שמעתי שמישהו מקבל מתנה על הלוואה../images/Emo6.gif

סטודנט שצריך לקבל הלוואה מאוספ מקבל לפי גובה הסכום שעליו לשלם לאוניברסיטה בתום שנות הלימודים הוא חייב להחזיר את זה עד הסנט האחרון. חבל שאתה מטעה אחרים עם המידע הזה. כנראה שלא הבנת מה שאמרו לך.

תוספת קטנה

OSAP זאת הלוואה - צריך להחזיר את הכסף. אבל, המון פעמים OSAP נותנים הרבה יותר כסף ממה שהסטודנט צריך בשביל הלימודים. בסופו של דבר, וזה החלק החשוב ביותר, המקסימום שOSAP יבקשו בחזרה זה 3.5 אלף דולר לסמסטר או 7 אלף לשנת לימודים. כלומר, סטודנט שעושה תואר של 4 שנים לא יכול להיות חייב לOSAP יותר מ28 אלף. ישנם המון סטודנטים שמקבלים בסביבות ה10 אלף לשנה מOSAP אבל הם יהיו חייבים להחזיר מקסימום 7 אלף! בנוסף, אחרי שסטודנט סיים ללמוד אפשר גם להגיש "חנינה" ובהמון מקרים OSAP מוותר על סכומים מסויימים...לדוג', על כל דולר שהסטודנט חייב הוא ישלם כ70 סנט.

flafson

New member
הבהרה

זה לא מדויק שזה מתנה, הם קוראים לזה מענק או GRANT שזה באמת כסף שלא צריך להחזיר

matbucha

New member
המלגות הם עבור התושבים המקומיים בלבד?

או שגם INTERNATIONAL סטודנט יכול לקבל מלגה?

סטודנטים זרים לתואר ראשון ושני לא זכאים למלגה

מי שנמצא בתהליך הגירה יכול לשלם שכר לימוד מקומי למשך תקופה מסויימת. הלוואות ומילגות: רק אחרי ה PR .

לתואר שלישי יש כל מיני סידורים, ובכלל

בעל תואר ראשון יכול לפתוח תיק הגירה, וואז הוא זכאי לחלק מההטבות של מקומי בחלק מהאוניברסיטאות. בעל תואר שני הנרשם לדוקטורט, יכול להיות עוזר הוראה או עוזר מחקר ולקבל גם מענקים פרטניים בתחום המחקר שלו. תמצאי מנחה עם גרנט שמן, ותראי איך הוא משלם לך יופי עם הצעת המחקר שלך משתלבת לו בגרנט ויש לך המלצות מחוקרים ידועי שם שהיו מעורבים בתיזה שלך.......

בוביקון

New member
בתואר שלישי בדרך כלל יש מלגת שכר לימוד לפחות

זה תלוי מחלקה אבל באופן כוללני באוניברסיטאות הגדולות זה יותר ממקובל.

Dione

New member
אינם זכאים כלל למלגה?

גם לא מלגות הצטיינות (בתואר שני, על סמך התואר הראשון)?

ברור שכן

אני לומד פה MBA וכל המלגות מהבי"ס פתוחות לכולם (אני קיבלתי שתי מלגות- אבל אנחנו משלמים 41K לשנה...)

תודה

היי תודה על האינפורצמיה רק רציתי לשאול איך זה שאתה משלם "רק" 5.5 אלף דולר לשכ"ל לשנה? לסטודנטיים בינלאומיים זה עולה יותר?? לא?? ואיך משיגים את ההלוואה הזאת? אחרי שאני מתחילה ללמוד שמה או שאפשר לעשות מפה?

למעלה