לימודים

לימודים

שאלתי בקומונה, ואני שואל גם פה: אני חושב לעשות הסבה לרפואה סינית מתלבט לגבי בית ספר. כרגע על הפרק ברושים רידמן ותמורות. אני יודע שזה מאוד סובייקטיבי, ולכן אני אשאל משהו כזה - אם הייתם צריכים לבחור מטפל (שיטפל בכם או לחלופין שיעבוד איתכם), והיו מגיעים 3 מועמדים בעלי מעלות זהות לחלוטין, וההבדל היחיד ביניהם היה בית הספר אותו סיימו - באיזה הייתם בוחרים?

shahaful

New member
לא הייתי בחור מטפל על סמך בית הספר

בתי הספר נותנים בסיס חשוב וחיוני, אך כל מי שמסיים לימודים הוא רק בתחילת דרכו ויש עוד הרבה מה ללמוד בפרקטיקה בסדנאות וסמינרים. אני הייתי בוחר מטפל על פי מה שהוא "משדר" לי, ע"פ האינטואיציה והחיבור עימו. בקשר לבתי ספר, נסה לדבר עם בוגרים ו/או סטודנטים, חשוב להבין מה האווירה בבית הספר ואיך המרגש שם. זהו מקום בו תבלה 4 שנים, חשוב שתהיה אווירה טובה. בהצלחה שחף

nitzano

New member
../images/Emo45.gif בתי הספר נותנים את הבסיס

הראשוני הנחוץ על מנת להתחיל לטפל. אבל זהו רק קצה הקרחון של הרפואה הסינית. כמו כן חשוב לשמוע את דעות התלמידים על בית הספר ולראות אם אתה מרגיש טוב עם המקום והתנהלותו. שיהיה בהצלחה

לימודי רפואה סינית

היי קומקווט1, אנשים המתעניינים בטיפול לא בוחרים את המטפל שלהם על פי המכללה שלמד בה. הם הולכים על פי המלצות, על פי תחושת בטן, על פי חיבור שהם מרגישים למטפל מסוים, על פי תחום התמחות ועוד שיקולים אחרים. אני מצרפת לך קישור לקובץ שיכול לעזור לך למצוא את המכללה הנכונה עבורך. בהצלחה, יעל

בכ"ז צריך המלצה

קראתי את המדריך, אבל אני עדיין לא מצליח להכריע. אני הולך לעשות שינוי מאוד משמעותי בחיים שלי, שיגבה מחיר לא פשוט, ואני מעדיף לא לבחור מקום על סמך תחושת הבטן שלי בלבד. על פניו שלושת המקומות עשו עלי רושם טוב (עם עדיפות קלה לברושים ותמורות), אבל אני אשמח לשמוע חוות דעת של אנשים שלמדו שם, או שיכולים להמליץ בעד ונגד.

לא על הבטן בלבד

היי, כמובן שיש עוד שיקולים ולא רק תחושת הבטן. אבל אני גיליתי, שלקבל המלצות (באינטרנט ולא באינטרנט) מאנשים על מקומות הן סובייקטיביות ביותר, כיוון ומה שטוב לי לאו דווקא טוב לך. מה שאתה רואה כחשוב יכול להיות משני בלבד מבחינתי וההפך. וכך, לא בטוח שההמלצה שלי תהיה כל כך רלבנטית לך. מורים שאני חושבת שהם טובים יכולים מאוד לא למצוא חן בעינייך. ואז מה? אני חושבת שהיום אין מקום אחד מוביל. תשווה סילבוסים, תשווה מספר שעות, תברר בדיוק את הדברים החשובים לך, לך לבקר במקומות ואם כבר- אז תשאל סטודנטים במכללות עצמן. אבל שוב, הייתי לוקחת המלצות בצורה מאוד מוגבלת ולא עליהן הייתי מטיחלה את האחריות של ההחלטה הסופית. בהצלחה, יעל

אני דווקא חושבת שתעודה זה חשוב

שכשאתה בוחר מוסד ללמוד בו, חשוב שהוא יהיה מוסד מוכר בתחום. יש לי מספר חברים שלמדו במוסדות קטנים ולא מוכרים והיה להם קשה בשוק העבודה ואילו אלה שלמדו במוסדות הגדולים והוותיקים נחטפו מייד. אני ממליצה לך בחום לדבר עם מטפלים ובוגרי מכללות לרפואה משלימה ולשמוע מה יש להם להגיד.

למעלה