לימודים

אוגידוג

New member
לימודים

היום בגיל 25 אני מרגישה שאני נמצאת על פרשת דרכים. נכון, תגידו שאני בגיל כ"כ צעיר אז על איזו פרשת דרכים אני מדברת?! הדור שלי והדורות "החדשים" אלו דורות תחרותיים שרוצים הכל מהר... אז כמו שאמרתי אני בת 25 בעלת תואר ראשון בהנדסה תעשיה וניהול. כיום אני עובדת בחברת פרסום ואנני מרוצה כלל. אני פשוט לא יכולה לחשוב על עוד מס´ שנים ולמצוא את עצמי יושבת במשרד בעבודה כה משעממת. שלא תבינו לא נכון, לא רק העבודה שעממה אותי, אלא גם הלימודים. לא אהבתי את החומר, אבל המשכתי ללמוד כמו ילדה טובה ירושלים, מה אני אפסיק אחרי שנה?! וחוץ מזה "זה מקצוע מבוקש מאוד" כמו שההורים שלי אמרו. אף פעם לא רציתי ללמוד את זה. רציתי לפנות לתחום של ריפוי בעיסוק או קלינאות תקשורת אבל משום מה, כנראה כשהולכים ללמוד בגיל צעיר מדי לא מקבלים תמיד החלטות נכונות והחלטתי משיקולים שונים ומשונים לוותר על התחום הטיפולי וללכת למשהו "יותר פרקטי". כיום אני מתלבטת אם להתחיל ללמוד שוב קלינאות תקשורת. אני נשואה, בעלי סטודנט שנה א´ בתל אביב, יש לנו משכנתא כמו לכולם וללכת פתאום ללמוד שוב נראה לי שיקשה על שנינו מאוד. בעלי תומך בי ואומר כי אני צריכה לעשות מה שטוב לי, וכי הוא חושב שאני "אפרח" בתחום "קלינאות התקשורת" אך אני יודעת שלנסוע כל יום לירושלים (או חיפה, כי לת"א לא נראה לי שאני אתקבל...) זה אומר שאאלץ לעבוד בעבודת סטודנטים עם משכורת שלי ושל בעלי שבקושי תספיק לנו לחודש. מה אני אמורה לעשות כעת? להקשיב ללב בכל זאת? אשמח כל כך לקבל עצה. לפני שהתחלתי לעבוד בעבודה הזו (אני כבר עובדת שם שנתיים!!!), הייתי בעלת ביטחון עצמי עם מודעות עצמית גבוהה, ואילו כיום אני מרגישה כי אני מבטלת את עצמי בפני הסביבה (אף בעלי אמר לי שהשתנתי) חלק מזה נעוץ בכך שאני מרגישה שהבוס שלי לא מעריך אותי מספיק, וכי אני חייה בחברה שמי שמחייך הוא מצטייר כחלש ו"כפראייר". מה עושים???

צומת שקוראת לך

הי, בוקר טוב ____ אני מתחיל ושולח לך ברכה, איחול וחיזוק להקשבה לעצמך, הקשבה לקול התבונה, לקול העמוק שיוצא מהלב, לפני שהוא שומע רעשים. שתהיה לך הסבלנות להקשיב לו, לעצמך, ולדעת להניח בצד את דברי השכנוע ההגיוניים אך המחלישים שבאים מתוכך. ועכישו בואי נעשה קצת סדר. זה ברור מהדברים שלך שאת מייחסת משמעות רבה לקול החברתי. "מה כולם עושים" "מה נכון ופרקטי" ועוד דברים בין השיטין. הלמידה להקשיב ולהתייחס בדרך נכונה לקולות הפנימיים הללו היא תהליך צמיחה. זה לא בא מעצה, מהסכמה עם בעלך, מהקשבה ליועץ. זה לא מה שבאמת מביא את היכולת לפעול בדרך עצמאית שאינה מוסחת המהמקובלות החברתיות. אם את אוהבת לקרוא ולהיעזר בספרי מודעות עצמית, אני יכול להציע לך ספר - ארבעת ההסכמות. העבודה הפנימית שהדרך הזאת שאת מבקשת לעלות עליה, שימי לב שאמרת "פרשת דרכים", את יכולה להמשיך ואת יכולה לפנות, זה לא רק - כיוון מקצועי - זוהי שאלה עמוקה יותר שתיתן פירות בכל היבטי החיים. ובעלך, שתומך בך כנראה מבקש לאחל לך לפעול ממקום אוטנטי. גם בעבודה אבל לא רק. ההתייחסות לתהליך שלך דורשת תוכנית פעולה, שפרק העבודה הפנימית, הזמן והתקציב, המכוונות והפתיחות - כל אלה נדרשים לו. את צריכה לנקות "סליחה על המילה צריכה" זאת אמירה כהמלצה או נכון יותר כאצבע על כיוון כללי שרק את יודעת אותו, תעשי לעצמך טוב אם תלמדי להכיר ולהתייחס לחוויות הרגשיות, לדפוסי ההתנהלות הפנימיים ולמקומות בהם את מבטלת את עצמך. לגבי השאלות הפרקטיות - אף פעם לא מאוחר מדי, פעמים רבות אנחנו נדרשים להוכיח לעצמנו שיש לנו באמת מוטיבציה עמוקה לתחום, אנחנו לא הולכים לעסוק בו רק כדי שנמצא עבודה. אנחנו קשורים לתחום, זה חלק מאיתנו, יש לנו שם איזו שהיא תרומה ייחודית וחיונית. אז אם היית צריכה ללמוד עוד תחום, זה בוודאי נתן לך כלים ודרך חשיבה שיוכלו להיות לך לעזר יום אחד. כשאנחנו מחליטים העולם עומד לצידנו - הנחישות שלך היא העמדה שתביא לך תמיכה ותעזור לך גם בפתרונות הכלכליים. נקודה נוספת ואני מקווה שאני לא מכביר אבל היא חשובה. את נמצאת היום במקום עבודה שחשוב להבין למה את שם. אסביר למה אני מתכוון, לפעמים אנחנו נמשכים לסביבה מסויימת כדי לתרום דבר למקום, לפעמים אנחנו נמצאים שם כדי לגלות ולפתור דבר על עצמנו. אם את כבר שם, לקום ולעזוב בלי להבין מה הסיפור שלך, זה יכול להיות בזבוז של הזדמנות לשיעור. את מוזמנת לקרוא שיחות שהתחוללו כאן, זה חלק מהשקעת הזמן בעצמך, את מוזמנת לקבל את העלון החודשי, שהפעם עוסק בשאלה קרובה ואת מאד מוזמנת להמשיך את השיחה. יום טוב, שבוע פורה אמיר

yupy9

New member
אוגידוג

לדעתי את צריכה לקחת כל מני שיקולים נוספים לפני שאת מחליטה איך לפעול. קודם כל תבחני את מקום העבודה קיים לפי כל מני פרמטרים. רמת ההשקעה והמאמץ שהעבודה דורשת ממך, השכר שעומד בצידה, החומר האנושי שם, ההטבות, התנאים, אפשרויות הקידום וכן הלאה... אם לאחר שדירגת את סדר החשיבות של כל הפרמטרים שקריטיים לך בעבודה והחלטת שאת סולדת מהמקום ולא יכולה להמשיך שם ואין לך כל עתיד, תנסי לדמיין את עצמך במצב בו התחלת ללמוד את אחד התחומים עליו את חולמת. תנסי גם במקביל לדמיין את הסיטואציה "הקשה" ביותר- את עובדת בעבודת סטודנטים, שלא מכניסה וגם לא מעניינת. וכן תדמייני סיטואציה בה מצבכם הכלכלי לא מזהיר. (גם לזה יש השלחות כמו על הזוגיות למשל...) אך במקביל את נהנית בלימודיך מכל רגע...! אם את לא נרתעת- לכי על זה! נשמע שיש לך בעל תומך, שחשובה לו הצלחתך, אושרך וכן הלאה... אך אם כל הענין "כבד" לך מידי, עזבי את זה בינתיים. אף פעם לא ניתן לדעת מה צופן העתיד ואיזה הזדמנויות יפלו בחיקך, מה גם שכדי למלא את "החלל" שנפער בך כתוצאה מהתסכול שבעבודה הנוכחית את יכולה אולי לנסות לתעל את אותם כישורים שיש בך לאפיקים אחרים במסגרות שלאחר העבודה- כמו חוגים התנדבות וכו´... יכול להיות שאיזון שכזה יביא אותך למצב של השלמה ושלווה ביחס לעבודה הקיימת, כאילו שהדגש האמיתי- לא יהיה שם, בעבודה, אלא על עיסוקים אחרים/נוספים בחייך, ואולי דרך זה תמצאי עצמך מאושרת יותר באופן כלכלי,דבר שישפיע (כך אני מאמינה) גם על שהותך במקום העבודה שלך. שיהיה בהצלחה אם מה שלא תחליטי!

למעלה