לימודים

לימודים

חלומי מכבר הימים הוא להיות אחות או לעסוק באחד ממקצועות הרפואה. אשמח לדעת היכן ניתן ללימוד סיעוד לתואר או לא לתואר - מהם תנאי הקבלה והאם אפשר ואיפה ניתן להתקבל ללא פסיכומטרי תודה

שאלה נרחבת שאלת...

מקצועות הרפואה (יותר נכון יהיה לומר הפרה רפואיים - רפואה היא לרופאים) הם רבים ומגוונים. מטרת משרד הבריאות היום הנה לאקדמיזציה מוחלטת של מקצועות אלה ולכן איני חושבת כי ניתן להתקבל ללא מבחנים פסיכומטריים. לימודי אחיות מעשיות אינם קיימים יותר ויתרה מכך גם כאן בפורום זעמנו על כי יש בכוונת משרד הבריאות להפסיק עבודתן של אחיות מעשיות למרות נסיונן הרב. ניתן ללמוד סיעוד ללא תואר אקדמי בבית החולים בני ציון בחיפה, בבית החולים האנגלי בנצרת, (זה מה שידוע לי באיזור הצפון) אולם גם הם דורשים פסיכומטרי. מאחלת לך
מכל ה

LuNaL

New member
לימודים לתואר

כיום יש שלוש אוניברסאות שבה ניתן ללמוד סיעוד (לא הגיע הזמן להחליף את השם
)
האוניברסיטה העיברית - כאשר בעיברית יש לך שלושה בתי ספר לסיעוד שבהם את יכולה ללמוד: ביה"ס של ביה"ח הדסה עין כרם בירושלים, ביה"ס לסיעוד של ביה"ח אסף הרופא (ליד צריפין, לוד, רמלה) ובית הספר לסיעוד של ביה"ח קפלן ברחובות. (צירפתי לך קישורים גם לשלוחות) הערה בביה"ס של אסף הרופא יש מסלול של קורס פאראמדיקים בנוסף למסלול הרגיל של הסיעוד הלימודים בקורס (במקרה שהתקבלת) הם בחופשות הקיץ.
אוניברסיטת תל אביב (את צריכה את התוכנה Adobe Acrobat כדי לקרוא את הלינק של המצורף וזה נמצא בעמוד 293)
אוניברסיטת בן גוריון (תבחרי בצד ימין של המסך את "ביה"ס למקצועות בריאות קהילתיים") הערה מתכונת הלימודים בת"א ובבן גוריון אינה ידועה לי מאחר ואני לומדת בעיברית. בכל מקרה ללא משנה באיזו אונ' תבחרי שיהיה לך המון המון
אם יש לך שאלות נוספות את מוזמנת לפנות אליי, יכול לקחת לי קצת זמן לענות כי אני לא נכנסת כל יום (למרות שאני מנסה) בגלל עומס הלימודים אבל אם תתאזרי בסבלנות אני אענה לך. המשך ערב נעים

../images/Emo45.gif LuNal את גדולה...בחיי

איך הלימודים? אולי תעדכני אותנו קצת? שאלה: האם לכל המקומות שציינת אין צורך בפסיכומטרי? זו הייתה השאלה המקורית... בהצלחה.

LuNaL

New member
../images/Emo9.gif ../images/Emo51.gif

בצנעה (כמו שאסף אשתר אומר
) הלימודים עמוסים אבל לא נורא מסתדרים
יש נושאים יותר מעניינים ופחות מעניינים וכנ"ל לגבי המרצים. אבל בסה"כ אני מאוד נהנת מהלימודים, בקשר לפסיכו', זה מאוד תלוי במצרף שלך אם השיקלול של המצרף עם התעודת בגרות עובר את סף הקבלה אז לא צריך פסיכו' אם לא אז יש מספר אפשריות:
לעשות פסיכו'.
לשפר בגרויות
לעשות שנת מכינה באחת האוניברסיטאות שזה קריעת ת**
(אני מדברת מניסיון). בכל מקרה אפשר לחשב את ספי הקבלה באתרים של האוניברסיטאות.
האוניברסיטה העיברית
אוניברסיטת תל אביב
אוניברסיטת בן גוריון באתרים המצורפים ניתן לחשב את ממוצע תעודת הבגרות, ציוני מצרף וסיכוי קבלה עם מצרף או פסיכו' וגם לראות את ספי הקבלה. בקישור המצורף תחת הכותרת "ספי קבלה בן גוריון" תוכלי לראות את ספי הקבלה באוני' בן גוריון.
טוב

בהמשך לשאלה

התעניינתי ללימודיי אח בבית הספר לסיעוד שבבית החולים ברזילי, אשקלון. ביקשו ממני בנוסף לבגרות, פסיכומטרי 460 .
יש למשהו מהחברים בפורום מושג וידע לגבי הלימודים ותוכנית הלימודים בבית הספר לסיעוד שם.
יש המלצה כל שהיא לגבי לימודים שם או או במקום אחר בהתאם לדרישות והרקע של השכלתי. רקע כללי על ההשכלתי : - בוגר הנדסאי טכנולוגיה רפואית משנת 2000, מדופלם ורישיון העסקה ממשרד הבראות. - תעודה מחליפה לבגרות (פרוייקט 30+) - שאיפה לגיע ל 460 פסיכומטרי (תנאי קבלה בברזילי) אשמח לקבל קישורים רלוונטים במידה וימצא. לילה טוב
אמיר

LuNaL

New member
סבלנות אף פעם לא הזיקה.....

ולהלן התשובות... עד כמה שידוע לי, בביה"ס לסיעוד של ברזילי לומדים רק לתעודת אח/ות מוסמך/ת ולא לתואר ראשון במדעי הסיעוד, כדי מאוד שתברר את הסוגייה הזו. מאחר ולא הבנתי אם קיים בידך תואר ראשון או לא אז קשה להגיד לך איזו תוכנית לימודים תהיה לך. ואם כבר ששאלת לעצתינו, אז אני מציעה לך ללכת ללמוד באחת האוניברסיטאות לתואר ראשון במדעי הסיעוד (B.S.N). הנה קישור לרשימת בתי הספר באוניברסיטאות. שיהיה לך

../images/Emo51.gif ובוקר טוב ../images/Emo42.gif

לשאלך, אין לי תואר אקדמאי. מה ההבדל בין תעודה ל"אח מוסמך" ובין "תואר ראשון במדעי הסיעוד" (חוץ מתואר הראשון), כלומר האם "אח מוסמך" מוכר כמו לימדים במדעי הסיעוד ומה ההבדל בינהם פורמלית
. לי נאמר מאחד מבתי הספר שאני צריך ללמוד מהתחלה (כי אין לי תואר אקדמאי), ולכן הלימודים במדעי הסיעוד הם 4 שנים. לגיל שלי בשלב זה יש השפעה על הקף שנות הלימוד שאני מוכן להם כרגע, אסיים לימודי התואר בגיל 36 (כי השנה כבר הלכה לי) והשיקול שלי בשלב זה הוא ללמוד "אח מוסמך" בשנתיים וחצי ולאחר מכן כשאמצא עבודה בתחום אשלים לי קורסים. מה דעתכם
תודה אמיר

LuNaL

New member
../images/Emo29.gif טוב

עד כמה שידוע לי אין הבדל מבחינת סמכויות בין אח מוסמך עם תואר לבין אח מוסמך בלי תואר. תוכנית הלימודים לאח מוסמך לא ידועה לי, ואת תוכניות הלימודים לתואר תוכל למצוא באתרים של האוניברסיטאות, או בקישורים בתשובה שלי לשאלה דומה. שיהיה בהצלחה

למעלה