לימודים

hopaheya

New member
לימודים

הי לכם. רציתי לשאול - איך אפשרי להשלים לימודים אחרי שרות מילואים באמצע הסמסטר? כי כל ההקלות שיכולים לתת לך - לא יכולים לתת לך זמן חופשי מתנה.. ובאוניברסיטה, אין כל כך זמן להשלים את מה שהיה כי אתה צריך ללמוד את מה שיש בשביל לא לפגר בחומר החדש כבר.. אז איך זה אפשרי??? אשמח מאד לשמוע עצות

ניר נגר

New member
אתה צודק, קשה להשלים את

החומר שהפסדת כשהיית במילואים, ואני מדבר מניסיון, רובינו היינו סטודנטים. אני יכול לבשר לך שבימים הקרובים תיחתם אמנה בין המילואימניקים הסטודנטים והמכללות והאוניברסיטאות בראשות המועצה להשכלה גבוהה... אני צריך לקבל בימים הקרובים את טיוטת ההסכם... הגופים הללו ומשרד החינוך בראשם מודעים לפגיעה ומנסים למזער אותה ככל האפשר. מאחל הצלחה בלימודים

ולהתחנן למ.פ.

זכור- המ.פ. שלך היה גם הוא פעם סטודנט, ואם אתה בחור רציני שמגדיל ראש במילואים- ממולץ לפנות אליו ולנסות להשתחרר לכמה שיעורים קריטיים או לחילופין להיות מוצב בעמדה שניתן ללמוד בה. תסביר שאתה בשנה א' ושזה ממש קשה ותבטיח שבעתיד- תפרע את חובותיך לשאר חבריך שטחנו. מנסיון אישי- לי זה עבד (אבל עד היום לא שוכחים לי את זה...).

helius

New member
שתי עצות

ראשית וזה להבא, כשאתה יוצא לאפטרים לך וצלם חומר. אני הרמתי טלפון בערב שלפני וביקשתי שיביאו לי חומר ואז נסעתי ישר לאוניברסיטה וצילמתי. ככה בסוף המילואים אין לך יותר מדי להשלים. שנית, קח איתך חומר ותנסה ללמוד. אני הפתעתי את עצמי במילואים האחרונים כשהצלחתי לקרוא כמה מאמרים, ועוד קצת מדברים אחרים שהבאתי איתי. זמן חופשי- לוותר על דברים אחרים. אני לדוגמה חתכתי באימונים בחדר כושר, קצת פחות יציאות, שבתות מוקדשות ללימודים וזהו. זה מפנה לי את הזמן הדרוש.

hopaheya

New member
לחתוך

למען האמת אין לי יותר מידי ממה לחתוך... :) בשנה א' - פשוט אין ממה.. :)

פלסטיק

New member
תלוי מה אתה לומד

אם זה חלק מלימודי הטבע באמת יש בעיה קשה שם אתה אמור לעשות הרבה מעבדות ואת זה אי אפשר להשלים לבד חוץ מזה יש עוד קושי. אם רצו לפניך בחומר קשה לך ללמוד את החומר החדש כי פעמים רבות הוא מבוסס על הישן לגבי "חומר" שהוא על נייר: 1. תשתדל שיהיה לך מישהו שתוכל לצלם ממנו חומר תוך כדי המילואים. כך תוכל לסגור פערים בזמן המילואים 2. תברר אצל דיקן הסטודנטים אילו הטבות הם נותנים לסטודנטים במילואים. חלקם נותנים עזרה כלכלית (למשל צילומים חינם), חלקם עוזרים בשיעורים פרטיים 3. חברים בפקולטה יכולים לעזור. זאת בתנאי שיש כאלה. 4. וידאו: באוניברסיטאות רבות יש ספריה שבה מצולמים הרצאות ותרגולים של המרצים הטובים יותר. אתה יכול ללמוד משם. גם אם אין באוניברסיטה שלך אולי יש הרצאות מתאימות באוניברסיטה אחרת. 5. תפנה למרצה. תתפלא אבל לפעמים יש להם פתרונות נחמדים (למשל ממליצים על ספרי עזר טובים). 6. תבדוק, אולי עם כל הצער כדאי שתוותר על מקצוע (או יותר) ותשלים בסמסטר קיץ.

hopaheya

New member
לימודי מחשבים

בתור אחד שלומד מחשבים - פשוט צריך להשקיע ממש הרבה.. באמת נותנים באוניברסיטה העברית סיכומים בחינם, אבל הבעיה זה לא הכסף אלא הזמן. נורא קשה גם להשלים את החומר שקודם וגם לא להכנס לפערים עם החומר החדש - זאת הבעיה העיקרית. אגב, אצלנו יש רק קורסים מעטים מאד בוידאו, ועד כמה שאני יודע אי אפשר לראות קורסים בוידיאו באוניברסיטה אחרת בלי להיות סטודנט שם.. או שאני טועה? מלבד זאת, עד כמה שאני יודע בעברית אין סמסטר קיץ, בשביל להעמיס עוד קצת. אם יש לך עצות, אני נורא נורא אשמח לשמוע.

רטוש

New member
שלום hopaheya - תוכל להגדיר

באילו קורסים ספציפים יש חשש להווצרות פיגור? לצערי אינני יכול להבטיח דבר, אך יתכן שחברה טובה שלי שמרצה בתחום (לא בירושלים) תוכל לארגן משהו. בהצלחה בכל מקרה

פלסטיק

New member
בטכניון יש אפשרות (לפחות היתה)

לצפיה, רק שסטודנטים מהטכניון בעדיפות הכי כדאי לך ימי שישי (זה הרי יום שאתה לא לומד) אני לא יודע אם יש קורסים שמתאימים לך. תברר טלפונית לפני שאתה נוסע מירושלים לחיפה. מה עבד אצלי? 1. לדאוג שהמילואים יהיו בתחילת סמסטר. ממילא הרצאה ראשונה לא לומדים הרבה 2. למצוא מישהי נחמדה בפקולטה - בדרך כלל הסיכומים בכתב שניתן לקרוא, מלאים, וגם אפשר ללמוד איתה. אם אתה נחמד היא תשקיע 3. חוץ מזה את כל המ שרשמתי לך אם אחשוב על עוד משהו אספר לך, אבל זהו בינתיים.

למעלה