לימודי אבחון דידקטי

michalb20

New member
לימודי אבחון דידקטי

שלום לכולם,

מתנצלת מראש אם השאלה שלי לא שייכת לפורום אבל אם תוכלו לעזור, אני אשמח.
אני בת 27, יש לי תואר ראשון במדעי החברה וב-4 שנים האחרונות עסקתי בגיוס עובדים במספר חברות גדולות.
כבר תקופה שאני מרגישה שמשהו חסר לי. בשירות עבדתי עם ילדים בעלי לקויות למידה והתחברתי לתחום אבל אני נרתעת מעבודה כמורה. במקביל ללימודים באונ' חנכתי בפר"ח ועבדתי באופן פרטי עם מספר ילדים (בעיקר התבססתי על הניסיון שרכשתי בשירות וזה היה מצוין. מילדים חסרי מוטיבציה ללמידה, הם רכשו מיומנויות בסיסיות של קריאה וכתיבה ובעיקר פיתחתי להם את יצר הסקרנות).
כיום אני מעוניינת לחזור לתחום האבחון וההוראה המתקנת, אני תוהה איך עושים את זה. התקבלתי ללימודי ריפוי בעיסוק בקריית אונו אבל כלכלית זה פחות אפשרי כרגע, אני יודעת שלעמוד מול 40 ילדים בכיתה זה לא בשבילי ולכן חשבתי על עבודה פרטנית.
השאלה שלי היא מה צריך ללמוד כדי להיות מאבחנת דידקטית ולעסוק בהוראה מתקנת ועד כמה יש עבודה בתחום. האם אני באמת חייבת להיות מורה כדי לעבוד בתחום?

תודה מראש,
מיכל

lolly87

New member
שלום מיכל

אני מתנצלת על האיחור בתשובה, לא הייתי ליד מחשב בימים האחרונים.
בכל מקרה, השאלה שלך רלוונטית לפורום לדעתי.
אם את רוצה לעבוד בתור מורה להוראה מתקנת, מספיק שתעשי קורסים בהוראה מתקנת ותוכלי לעסוק בתחום.
אם את רוצה את רוצה לעסוק באבחונים דידקטיים, התחום כרגע קצת פרוץ אבל הוא בתהליכי מיסוד. וכיום ברוב מקומות העבודה דורשים תואר שני באבחון וטיפול בלקויות למידה. הלימודים הללו לוקחים שנתיים-שנתיים וחצי (תלוי במוסד הלימודים). אני לא יודעת אם מבחינה כלכלית את יכולה לעמוד בזה או לא, אבל אני חושבת ששכר הלימוד לשנה הוא יותר זול מאשר שכר הלימוד לשנה באקדמית קריית אונו.
אני עכשיו בסמסטר האחרון שלי לתואר השני בלקויות למידה, ועשיתי תעודת הוראה בחינוך מיוחד כי כמוך אני לא רואה את עצמי עומדת מול כיתה של 40 תלמידים, אבל בהחלט הוראה מתקנת ולהיות מורה לחינוך מיוחד בבית ספר, זה מה שמתאים לי.
אני מקווה שעזרתי, ואם יש לך עוד שאלות בשמחה.
בהצלחה!
&nbsp

michalb20

New member
תודה על התגובה - שאלה נוספת

היי,
שקלתי לעשות הסבה להוראה לאקדמאים. ראיתי שיש מספר תוכניות כאלה במכללות לחינוך (הבנתי שמקבלים מלגות שונות וכך כלכלית אני אוכל לעמוד בזה). השאלה האם גם דרך תואר שני בחינוך ותעודת הוראה אני אוכל לעסוק בתחום?
ראיתי שבכל הקורסים לתעודה של מאבחן דידקטי נדרש ניסיון בהוראה ומאז השירות לא עסקתי בתחום ולכן חשבתי שרצוי קודם שאתחיל ואצבור ניסיון ומשם אתפתח בכיוון.

תודה מראש!

lolly87

New member
שלום

אם את מדברת על הוראה מתקנת אז כן.
לגבי אבחון דידקטי כיום אפשר לעשות קורסים שונים, אך יש העדפה לבוגרי תואר שני באבחון וטיפול לקויות למידה ולא לבוגרי תעודות כלשהן (למשל, במודעות דרושים).
&nbsp
בהצלחה!

למעלה