לימודי אימון - ארוך וקצת מבולבל

לימודי אימון - ארוך וקצת מבולבל

שלום רב, נתקלתי הבוקר בפורום הזה, לאחר שקראתי קצת באינטרנט על נושא האימון. אני עורכת דין במקצועי כשנה וחצי(בת 30) ועבדתי מעט מאוד בתחום. לאחרונה שמעתי פה ושם על אימון אישי, וכשהתחלתי לקרוא כתבות, ולדבר עם אנשים נורא מתחשק לי ללכת ללמוד להיות מאמנת. יש לציין שאני נמצאת כרגע בצומת דרכים בחיי.עומדת בפני הצעה להשתלב במשרד עו"ד כעצמאית אבל אני ממש לא בטוחה שאני רוצה לעסוק במקצוע אלא "לנסות" משהו אחר (יש לציין שאני דוחה פה ושם הצעות או מפחד להתחיל או שפתאום לא בא לי להיכנס לעולם הזה). בשנה האחרונה חשבתי על כל מיני אלטרנטיבות לימודיות (כמו עבודה סוציאלית, קרימינולוגיה)ואף מחשבה לא מומשה, גם משיקולים כספיים וגם משיקולי זמן. האם עלי לעבור אימון בעצמי כדי לדעת אנא אני פונה? או פשוט "ללכת על זה"? (לאחר שאלך כמובן לשמוע הרצאות מבוא) איך אדע איך לצאת מהבלבול? תודה וסליחה על האורך

שלום אמא של רביד

אחד מהמקומות הרלונטיים ביותר לתחילת תהליך אימון הוא צומת דרכים- לאן אני רוצה? מה אני רוצה? מה ומי אני?... אם את בחיפוש כזה, רצוי באמת לברר עם עצמך או בעזרת מאמן מה את מחפשת.על פי דבריך נראה , ואולי זה לא כך, שהחלטתך הקודמת לגבי עיסוק ולימודים לא הובילה אותך למקומות המתאימים עבורך וכדאי הפעם לבחור אחרת. 'מתחשק לי' זו התחלה לא רעה לבדיקה כזו , אבל כדאי שתהיה מקיפה ועמוקה יותר. ברור שאם פונים ללימוד אימון, יש ללכת ולשמוע הרצאות מבוא ,לבדוק מה מתאים לשוחח להתרשם מאנשים. נראה מדבריך שכדאי במקביל ואולי עוד לפני כן לברר את הבחירה שלך לכוון. הערה קטנה, קצת טכנית- גם לימודי אימון כרוכים בהשקעת זמן וכסף, בהצלחה!

tlingit

New member
../images/Emo45.gif

אני מסכימה עם גילי. אנחנו תמיד אומרים שמקום של בלבול הוא מקום נהדר להיות בו: גם אם הוא מרגיש לא כל כך נעים, הוא מכיל את כל פוטנציאל הצמיחה והיצירה ועוד מחשבה, זה שלא מימשת את אותן אלטרנטיבות יכול לומר שני דברים או שהאינסטינקט הפנימי שלך זיהה שאלה לא הכיוונים הנכונים לך או שיש שם נושאים שיהיה לך טוב לברר קצת יותר לעומק. בכל מקרה נשמע שיש לך קרקע טובה לעבוד בה. מאחלת לך הרבה הצלחה במסע שלך, ונשמח לשמוע איך הולך לך

נסיון אישי

הי אמא של רביד, אני הגעתי לעולם האימון גם בסוג של "דרך אגב", בררתי, חיפשתי , שאלתי והחלטתי שאני רוצה להיות מאמן. במקום בו בחרתי ללמוד יש חובה לעבור קורס מקדים לפני כניסה לבית ספר למאמנים ואכן כך עשיתי, כמובן שאותו קורס מבוסס על מתודולוגית האימון של אותו מקום ובנוסף למפגשים הקבוצתיים קיבלתי אימון אישי. את כל זה אני מספר על מנת לציין שאחרי אותו קורס ואימון שוב בחרתי להמשיך ולהיות מאמן, ההבדל הוא שהמקום ממנו בחרתי בתחילה היה מתוך "אני מעוניין להחליף מקצוע ואימון נראה לי ממש מעניין ממה שראיתי" לגמרי מה שנשמע מדברייך, לעומת זאת לאחר הקורס והאימון (שנמשכו 10 שבועות לערך) הייתי במקום אחר לגמרי, אימון כבר לא היה משהו מעניין, אימון הפך להיות החיים שלי, היום יום שלי, לא כעבודה או מקצוע אלא כדרך החיים הפרטית שלי, כמובן שבנוסף העמקתי את הבנתי ותפיסותיי את הנושא וגיליתי את היכולת שלי לחולל טרנספורמציה בי ובסובבים אותי. אז אם לסכם, לא הייתי אומר שהכרחי לעבור אימון לפני שמחליטים להיות מאמן אבל בהחלט מומלץ. שיהיה לך בהצלחה וספרי חוויות המשך.

אורןב2

New member
קודם כל לעבור אימון

היי אז לדעתי קודם כל לעבור מס אימונים לראות מה הבסיס... האם זה באמת מה שחשבת ... לדבר עם מאמן לשאול אותו כיצד הוא הגיע לזה ואם זה באמת " עושה לך את זה" אז שיהיה מלא ב ה צ ל ח ה!!!!!!

tlingit

New member
ברוך הבא אורןב2 ../images/Emo140.gif

יופי שאתה מצטרף אלינו לפורום
כיף לשמוע עוד דעות ונקודות מבט
אני מזמינה אותך להציג קצת את עצמך, אם אתה רוצה
לקרא קצת לאחור בדפי הפורום ולהכיר את חברי הפורום והנושאים בדיונים, ולעיין בכללי הפורום, במאמרים
ובקישורים
שלנו באיחולים לדיונים מרתקים ופורים

למעלה