לימודי אנימציה בחו"ל?!?!?!?

ledavidmascil

New member
לימודי אנימציה בחו"ל?!?!?!?

שלום כולם!
אני חושבת ברצינות על לימודי אנימציה בחו"ל,
אני לא מכירה מקומות טובים... אשמח להמלצות מאנשים שמבינים.!
וגם- כמה שנים זה בד"כ?
כמה זה עולה?
מה המקום הכייי שווה?

אני לא סגורה לגמרי אבל אני רוצה אנימציה וקונספט.. משו כזה.

תודה!
מוריה

אתינט

Member
מנהל
תחשבי בקונספט של "עבודה"

מדובר במספר שנות לימוד, בין 2-4 שנים.
(בשביל להגיע למקום הכי שווה - אין לך כסף)

אבל תחשבי בקונספט של "עבודה" - אם התוכנית שלך לעבוד בחו"ל אחר הלימודים, אז ניחא.

אם כוונתך לחזור לארץ אחר הלימודים כדי לעבוד פה, אז ההתמקצעות הזו לא מבטיחה עבודה וזה די הימור,
כי הבעיה הנוכחית בארץ היא "מיעוט הצעות עבודה" ופחות בעיה של "מיעוט מקצוענים" (באופן יחסי).
אפשר להיות אופטימיים אבל אי אפשר להתעלם מזה עד הסוף.

אומנם את מאוד צעירה והכל פתוח בשבילך, בכל זאת הייתי מציעה לך להתאפס קצת ולהמשיך לחשוב על לימודים בארץ עם שילובים מעניינים שיספקו את הרצונות שלך.

ולגבי לימודים בארץ – כמובן שעדיף ורצוי מאוד "מוסד מוכר", אם את ממילא מוכנה להשקיע כמה שנים.

בנושאי מידול ופיסול וקונספט אפשר להגיע לרמה גבוהה גם בארץ. ובאנימציית דמויות יש כבר אפשרויות לעקוף את רמת ההשכלה הבינונית.

בכל מקרה, העבודות בארץ לא מספיק מאתגרות מקצועית כי אין פה הפקות כמו בחו"ל, לכן גם אם תרכשי ידע בשמיים, בארץ לא יהיה לך כל כך היכן ליישם אותו (מלבד מתיק עבודות :).

דוגמא מאוד קיצונית שזכורה לי מהרצאה של דורון מאיר היא:
לגבי שחר לבבי, אנימטור ישראלי שעבד בחו"ל על הסרט אוואטר, וכשהגיע לארץ לא מצא עבודה (ברמה שלו) כי מה יש למעסיקים בארץ לתת לו לעשות אחרי עבודה על אוואטר....?

ולבסוף, מה שתחליטי.....

humeni

New member
טסט לבדוק אם אני עדיין חסומה

לא היתי רוצה לכתוב הודעה ארוכה ולגלות שזה לא מפרסם אותה

ledavidmascil

New member
מה אעשה...

אם היתה פה תגובה שבוע שעבר הייתי עוצרת את הדיון אבל פשוט חשבתי שאפחד לא התייחס אז..

זה קורה...

מגניב לגלות שאדם מסנכרן עם הפייסבוק של האירגון..

humeni

New member
מעולה...אז ככה

אני בחופש ובמקרה עברתי

טוב...
ההודעה שמעלי היא זיון שכל אחד גדול(אפשר להבין למה נחסמתי מהפורום לאחר שהיתי ממשתמשיו הקבועים מעל ל10 שנים)

אני בחרתי ללמוד בצרפת,האופציה הראשונה היתה ארצות הברית,אבל הלימודים נורא יקרים
תכלס,אף אחד לא מבטיח כלום,אבל בית ספר מקושר הוא רגל בדלת
אני לומדת בgeorges melies ,בית הספר הכי טוב לטעמי הוא גובלן,אבל מאוד תופסים תחת שם וקשה להתקבל
יש שם גם מגבלת גיל(23 או 25),רוב הסטודנטים שם עוד לא בני 20,אבל הוא הכי מובנה,בעל תוכנית הלימודים
הכי יעילה לטעמי ומוציא אנשי מקצוע טובים(מה גם שרק השם ברזומה יכול לסגור לך התמחות)
הוא גם הכי מסודר אדמיניסטרטיבית והכי מותאם לסטודנטים זרים

גובלן לדעתי(אם את במגבלת הגיל)שווה את ההשקעה,שווה לעבור מכינה גם כי קשה להתקבל.
אחריו בצרפת יש את סופינפוקום שהוא גם אחלה בלהוציא אותך עם מקצוע ויכולת טכנית גבוהה ביד...החסרון הוא שהוא תקוע בחור
ן ESMA שהוא גם סבבה
הלימודים פה הם 4 שנים(או 5)ולפעמים יקבלו אותך לשנה שניה או שלישית (בהתאם ליכולתך)
עלות הלימודים פה הם בין 5000 ל8000 יורו לשנה ,תלוי בבית הספר ותלוי בשנה
המחייה משתנה בהתאם להעדפותיך והרגליך בתור בן אדם,זה לא מדיד לדעתי
אבל מחיר החלב בסופר פה הוא כ6 שקלים רוב המוצרים יעלו כמעט חצי מאשר באי אם פי אם המצוי

בארהב יש קלארטס וaau היתרון היחיד לדעתי בשניהם(אני אשמע לא טוב...) הוא ההתמחות והסדנאות
השלב הזה בתואר מועבר עי מורים שהם בעצם סופרוויזרים בסטודיואים נבחרים,אם נבחרת לקורס,עברת את הקורס
דרכך אל ההתמחות בפיקסאר די סלולה,ה"מעסיק" כבר עבד איתך,והסדנאות הן בעצם כדי להכשיר את העובדים הפוטנציאלים
החסרון הוא מחיר אסטרונומי,יש קרנות ויש מלגות אבל הן ינתנו בדרך כלל רק לסמסטר אחד והמחיה והמעבר יקרים יותר

יש את אופצית קנדה,ששם אישית אני לא מכירה הרבה
ויש סדנה בדנמרק שכולם מדברים עליה ,אבל לא מכירה מנסיון אישי

עבודה גם כאן לא קל למצוא
אבל לזרים קשה,בעיקר בגלל בעיות בירוקרטיה...את תתקלי באבסורדים מטורפים של בירוקרטיה לאורך כל התהליך
אבל...מרגע שתשיגי את ויזת הסטודנט,תוכלי לעבוד ותוכלי גם לקחת פרילנס...פחות רלוונטי באירופה,כי בתור סטודנטית פה
לא יהיה לך זמן לעבוד(ויזת העבודה היא רק לתקופת הלימודים),בארהב ויזת העבודה תחזיק לך שנה לאחר תום לימודייך
ותגדיל את הסיכוי שלך לקבע אחיזה

כאן הלימודים מאוד אינטנסיבים,אך מאוד מתגמלים
לדעתי זה שווה לגמרה את ההתאבדות הכלכלית,וההתאבדות בכלל
אפילו ורק בשביל ההזדמנות להתקל בחברה סבלנית ומקבלת יותר וקהילה מקצועית תומכת יותר ורומסת פחות מאשר בישראל
(למרות שחננות תלת נקמנים עם אגו ישארו לנצח חננות תלת נקמנים עם אגו,לא משנה באיזה מדינה...פה הם פשוט מרשים לעצמם פחות..
הנימוס מחייב להיות בן אדם)כן יש תחרותיות,אפילו מעצבנת...ויש את המתלהבים המעצבנים אף יותר...אבל אין את הרמיסה האכזריות
וחוסר הסבלנות לשונה,שכל כך אופיינים לעבודה בתל אביב...וההבנה שאדם שצריך אותך היום אתה תצטרך אותו מחר
לדוגמא,אני אדם מיזנטרופ ואנטיפת...אני לא סימפטית...ולמרות זאת,הספיק שמורה אחד התנכל לי בצורה מאוד ברורה,וזה גרר שביטה איטלקית
של שתי כיתות,עד שהגיעה התנצלות מנהלתית...כן זה אותו מקצוע מחורבן עם אותו יחס מחורבן כמו בארץ...אבל לעובדים יש כוח.
נראה מישהו מעיז לעשות את טריק השוטף פלוס 537 מיום הוצאת הקבלה....

לבית הספר שלי התקבלתי אחרי שליחת טפסים תיק עבודות בחינות קבלה,וראיון
לגובלן זה בכלל סיפור מהתחת ,להרוורד יותר פשוט לפתוח תיק מאצלם....אבל מישהיא מהכיתה שלי התקבלה לשם השנה והיא מאוד
מרוצה בנתיים
לבצלאל לא קיבלו אותי,רוב חברי די סבלו בבצלאל והגדירו אותו כ"מוסד שמעודד בינוניות"

לזרים בלי ויזה יהיה קשה להשיג עבודה באירופה
האלטרנטיבה בארץ אבל ....
קהילה מאוד סגורה וממדרת,יחסים מקצועיים מאוד תחרותיים ולא משתפי פעולה(מאחר והמשרה שלך תמיד בסכנה)
היחס מאוד מתנשא ולא נעים ויש מאט מאוד עבודה,מאוד לא מתוגמלת בשכר או בשעות
רוב העבודות בשוק ידרשו ממך ביצוע בינוני ומטה...מעבר לכך שזה לא מאתגר ולא"כיף"....כל אחד יכול לעשות את זה
אז יש שוק עם מעט עבודה בינונית והוא מוצף עד גדותיו בעובדים בינוניים ורעבים שמוכנים לבצע אותה
בקיצור לא כיף

לתת דוגמה של אדם מסויים,גם פוגעת בפרטיותו של אותו אדם וגם ממש לא רלוונטית....לא מקומו של אף אחד להניח
למה אדם א עובד או לא עובד ובאיזו מדינה ומשם עוד להסיק מסקנות לגבי עתידו של אדם ב

השורה התחתונה היא בסופו של דבר כסף,גם בארץ וגם באירופה אין הרבה כסף והסיכונים שהמשקיעים בפרוייקט
מוכנים לקחת הם בהתאם
המצב באירופה עדיין טוב בהרבה מישראל...כל כמה שנים ריכוז העבודה זז ממדינה למדינה...כרגע הכי הרבה עבודה
יש באנגליה ממה שהבנתי אבל זה משתנה מהר

בצרפת ובפריז ספציפית....המשרה הכי מבוקשת היא פליימיסט...אין פה כאלה וכולם מחפשים בנרות
וגם מוכנים לשלם

יצא קצת ארוך ומבולגן

humeni

New member
וגם....

מה זאת אומרת בשביל להגיע למקום הכי שווה-אין לך כסף...

מי אומר כזה דבר?
זאת גם הנחה שנובעת מבורות,מאחר והמקום הכי שווה הוא לא הכי יקר
וגם למה ישר להוריד אנשים למטה...
אני בזבזתי שנים בלהקשיב להצהרות מהסוג הזה..וחבל

humeni

New member
ולסיום

לינק לעבודת סוף הסמסטר הזה שאני נורא מרוצה ממנה
וגם לא שמתי אותה עדיין בשום מקום
ויש לי תירוץ לשים למרות שזה חסר בושה ולא קשור
והחופש משעמם לי

https://vimeo.com/80026362

בקיצור,אם יש לך את האופציה,לכי על זה ועדיף כמה שיותר מוקדם
חבל לבזבז פה זמן...ועוגמת נפש

AdamGoldstein

New member
הגר יא מסטולה

כבר מזמן האוריג'ינל פוסטר הודיעה (בפייסבוק של הארגון) שהיא חשבה על זה פעמיים והחליטה לא לרדוף אחרי החלום שלה כי היא דתיה ורוצה להתחתן. נשבע לך.

חוץ מזה התגעגעתי, די עם האנטיפטיות תהיי טובה לארופאים - תראי הם שבתו (שתי כיתות!) בשבילך...
מקנא בך על הלימודים! המון הצלחה בהמשך וטוב שאת כבר לא חסומה :)

humeni

New member
אין לי פייסבוק

והודעתך,גם לא קשורה לעיקר הדיון,וגם בעלת גוון מאוד מזלזל

AdamGoldstein

New member
ואללה

חשבתי שהייתי סופר-ידידותי.
איפה מצאת שזילזלתי? כשכתבתי היא דתיה וצריכה להתחתן? (זה ציטוט אחד לאחד ממנה!)

ledavidmascil

New member
ותודה רבה לך בכל אופן!

זה שאני מעפנה ולא יוצאת לחו"ל זה לא קשור

ledavidmascil

New member
ממש אהבתי את התגובה!!!!!!!!!!!!

את נשמעת שפיצית חבל על הזמן ובכלל לא אנטיפסטית..
חוצמזה צרפת זה לצרפתים, הבנתי שהלימודים שם בצרפתית..

אז זהו שבעיקרון אני עובדת בערוץ טלויזיה קטן, (בעריכת וידאו ואפקטים אמנם) והם די נותנים לי מקום לרעיונות חדשים ומוכנים להשקיע בי. על סמך זה רציתי להתפתח.
יש לי חברות בבצלאל אבל משום מה אני לא יכולה לחשוב על ללמוד שם.

בקיצור סיימתי קורס בפריים ביי פריים, ממש התלהבתי נראלי שאמשיך שם ונראה מה יצא.

ממש נהנתי לקרוא את התגובה שלך, תמשיכי להפיל כיתות... בהצלחה לך!!

humeni

New member
נראה לי סבבה

את לא צריכה להרגיש רע עם זה שאת לא לומדת במרחק מינימלי של 5000 קמ מאיפה שנולדת...

לכל דבר יש זמן ומקום וזה בסופו של דבר עניין של סדר עדיפויות יחסי לתקופה ותנאים
זה מגניב והכל...אבל זה לא קל ולא נעים
אני כדי לעזור לי להחליט אם כן או לא,עשיתי "טסט" קודם של קורס קצר לראות אם יש אופציה מבחינתי
וגם אחרי ההחלטה החיובית,היו 8000 שלבים שבהם היתי צריכה ממש להתעקש והיתי נורא קרובה
ללהגיד כוסאמאשלהחרא הזה אני הולכת הביתה

צרפת זה למהגרים...תכלס....וכמו שירושלים זה לא תל אביב,פריז זה לא מרסיי
הלימודים בצרפתית,אבל אלה לימודי אמנות,אפשר להסתדר עם שפה עילגת(ושלי עילגת במיוחד)
מה גם שזה תלת ולמרות שרוב הסטודנטים מאוד חלשים באנגלית...הם נאלצים ללמוד,אנגלית היא יתרון

בכל אופן,גם אם זה לא מתאים לך עכשיו אולי זה יתאים עוד כמה שנים...אולי בצלאל יתאים עוד כמה שנים
ובעיקר לא להקשיב לשטויות כמו,אי אפשר כי אין לך כסף אי אפשר כי יש לך ילדים אי אפשר כי אין לך ילדים אי אפשר
כי את מבוגרת מידי צעירה מידי....שאותן בדרך כלל יסננו אנשים שהקשיבו לשטויות כאלה שאמרו להם

אה...תודה....

lirenum

New member
אני יכול להמליץ לך על מקום מעולה.

מספר 1 באירופה. אבל זה רק אם יש לך אזרחות אירופאית או שיש לך כסף..

dafna988

New member
מצטרפת לדיון, אמנם לא

מכירה מקומות בחו"ל, אבל קראתי את השרשור וסקרנית לדעת למה לא בארץ?
יש הרי עוד מקומות שאפשר ללמוד בהם מלבד בצלאל שמלמדים מעשית ופחות תיאוריות וכאלה. ניסית/בררת על עוד מקומות?
לימודים בחו"ל עולים הרבה כסף ולא תמיד קל להשתלב בארץ אחרי שלומדים שם. חושבת שמקומות שמפגישים אותך במהלך הלימודים עם אנשים מהתחום שמלמדים אותך ואת חווה את העשיה בפועל, מאפשרים לך ליצור קשרים ולהשתלב ביתר קלות בתחום כשתסיימי.
זו אחת הסיבות שהולכת על תילתן אבל מודה שמבחינתי חו"ל לא אופציה, לא כלכלית ולא מבחינות אחרות.

את רוצה בחו"ל כי את שואפת להשאר שם לעבוד/לחיות אחרי?

ledavidmascil

New member
בחו"ל הרמה יותר טובה

זה הכל...
לא שתואר מפתה אותי, אבל יש הבדל בין לימודי תעודה באיזה מכללה כלשהי בארץ לבין תואר באנימציה באוניברסיטה נוצצת בחו"ל. זה פשוט לא הכל. מי ששורד את זה זה באמת אומר עליו משהו.
אני מחפשת את הטופ שימצה אותי.
שורה תחתונה מצאתי.

בהצלחה דפנה!

למעלה