מעולה...אז ככה
אני בחופש ובמקרה עברתי
טוב...
ההודעה שמעלי היא זיון שכל אחד גדול(אפשר להבין למה נחסמתי מהפורום לאחר שהיתי ממשתמשיו הקבועים מעל ל10 שנים)
אני בחרתי ללמוד בצרפת,האופציה הראשונה היתה ארצות הברית,אבל הלימודים נורא יקרים
תכלס,אף אחד לא מבטיח כלום,אבל בית ספר מקושר הוא רגל בדלת
אני לומדת בgeorges melies ,בית הספר הכי טוב לטעמי הוא גובלן,אבל מאוד תופסים תחת שם וקשה להתקבל
יש שם גם מגבלת גיל(23 או 25),רוב הסטודנטים שם עוד לא בני 20,אבל הוא הכי מובנה,בעל תוכנית הלימודים
הכי יעילה לטעמי ומוציא אנשי מקצוע טובים(מה גם שרק השם ברזומה יכול לסגור לך התמחות)
הוא גם הכי מסודר אדמיניסטרטיבית והכי מותאם לסטודנטים זרים
גובלן לדעתי(אם את במגבלת הגיל)שווה את ההשקעה,שווה לעבור מכינה גם כי קשה להתקבל.
אחריו בצרפת יש את סופינפוקום שהוא גם אחלה בלהוציא אותך עם מקצוע ויכולת טכנית גבוהה ביד...החסרון הוא שהוא תקוע בחור
ן ESMA שהוא גם סבבה
הלימודים פה הם 4 שנים(או 5)ולפעמים יקבלו אותך לשנה שניה או שלישית (בהתאם ליכולתך)
עלות הלימודים פה הם בין 5000 ל8000 יורו לשנה ,תלוי בבית הספר ותלוי בשנה
המחייה משתנה בהתאם להעדפותיך והרגליך בתור בן אדם,זה לא מדיד לדעתי
אבל מחיר החלב בסופר פה הוא כ6 שקלים רוב המוצרים יעלו כמעט חצי מאשר באי אם פי אם המצוי
בארהב יש קלארטס וaau היתרון היחיד לדעתי בשניהם(אני אשמע לא טוב...) הוא ההתמחות והסדנאות
השלב הזה בתואר מועבר עי מורים שהם בעצם סופרוויזרים בסטודיואים נבחרים,אם נבחרת לקורס,עברת את הקורס
דרכך אל ההתמחות בפיקסאר די סלולה,ה"מעסיק" כבר עבד איתך,והסדנאות הן בעצם כדי להכשיר את העובדים הפוטנציאלים
החסרון הוא מחיר אסטרונומי,יש קרנות ויש מלגות אבל הן ינתנו בדרך כלל רק לסמסטר אחד והמחיה והמעבר יקרים יותר
יש את אופצית קנדה,ששם אישית אני לא מכירה הרבה
ויש סדנה בדנמרק שכולם מדברים עליה ,אבל לא מכירה מנסיון אישי
עבודה גם כאן לא קל למצוא
אבל לזרים קשה,בעיקר בגלל בעיות בירוקרטיה...את תתקלי באבסורדים מטורפים של בירוקרטיה לאורך כל התהליך
אבל...מרגע שתשיגי את ויזת הסטודנט,תוכלי לעבוד ותוכלי גם לקחת פרילנס...פחות רלוונטי באירופה,כי בתור סטודנטית פה
לא יהיה לך זמן לעבוד(ויזת העבודה היא רק לתקופת הלימודים),בארהב ויזת העבודה תחזיק לך שנה לאחר תום לימודייך
ותגדיל את הסיכוי שלך לקבע אחיזה
כאן הלימודים מאוד אינטנסיבים,אך מאוד מתגמלים
לדעתי זה שווה לגמרה את ההתאבדות הכלכלית,וההתאבדות בכלל
אפילו ורק בשביל ההזדמנות להתקל בחברה סבלנית ומקבלת יותר וקהילה מקצועית תומכת יותר ורומסת פחות מאשר בישראל
(למרות שחננות תלת נקמנים עם אגו ישארו לנצח חננות תלת נקמנים עם אגו,לא משנה באיזה מדינה...פה הם פשוט מרשים לעצמם פחות..
הנימוס מחייב להיות בן אדם)כן יש תחרותיות,אפילו מעצבנת...ויש את המתלהבים המעצבנים אף יותר...אבל אין את הרמיסה האכזריות
וחוסר הסבלנות לשונה,שכל כך אופיינים לעבודה בתל אביב...וההבנה שאדם שצריך אותך היום אתה תצטרך אותו מחר
לדוגמא,אני אדם מיזנטרופ ואנטיפת...אני לא סימפטית...ולמרות זאת,הספיק שמורה אחד התנכל לי בצורה מאוד ברורה,וזה גרר שביטה איטלקית
של שתי כיתות,עד שהגיעה התנצלות מנהלתית...כן זה אותו מקצוע מחורבן עם אותו יחס מחורבן כמו בארץ...אבל לעובדים יש כוח.
נראה מישהו מעיז לעשות את טריק השוטף פלוס 537 מיום הוצאת הקבלה....
לבית הספר שלי התקבלתי אחרי שליחת טפסים תיק עבודות בחינות קבלה,וראיון
לגובלן זה בכלל סיפור מהתחת ,להרוורד יותר פשוט לפתוח תיק מאצלם....אבל מישהיא מהכיתה שלי התקבלה לשם השנה והיא מאוד
מרוצה בנתיים
לבצלאל לא קיבלו אותי,רוב חברי די סבלו בבצלאל והגדירו אותו כ"מוסד שמעודד בינוניות"
לזרים בלי ויזה יהיה קשה להשיג עבודה באירופה
האלטרנטיבה בארץ אבל ....
קהילה מאוד סגורה וממדרת,יחסים מקצועיים מאוד תחרותיים ולא משתפי פעולה(מאחר והמשרה שלך תמיד בסכנה)
היחס מאוד מתנשא ולא נעים ויש מאט מאוד עבודה,מאוד לא מתוגמלת בשכר או בשעות
רוב העבודות בשוק ידרשו ממך ביצוע בינוני ומטה...מעבר לכך שזה לא מאתגר ולא"כיף"....כל אחד יכול לעשות את זה
אז יש שוק עם מעט עבודה בינונית והוא מוצף עד גדותיו בעובדים בינוניים ורעבים שמוכנים לבצע אותה
בקיצור לא כיף
לתת דוגמה של אדם מסויים,גם פוגעת בפרטיותו של אותו אדם וגם ממש לא רלוונטית....לא מקומו של אף אחד להניח
למה אדם א עובד או לא עובד ובאיזו מדינה ומשם עוד להסיק מסקנות לגבי עתידו של אדם ב
השורה התחתונה היא בסופו של דבר כסף,גם בארץ וגם באירופה אין הרבה כסף והסיכונים שהמשקיעים בפרוייקט
מוכנים לקחת הם בהתאם
המצב באירופה עדיין טוב בהרבה מישראל...כל כמה שנים ריכוז העבודה זז ממדינה למדינה...כרגע הכי הרבה עבודה
יש באנגליה ממה שהבנתי אבל זה משתנה מהר
בצרפת ובפריז ספציפית....המשרה הכי מבוקשת היא פליימיסט...אין פה כאלה וכולם מחפשים בנרות
וגם מוכנים לשלם
יצא קצת ארוך ומבולגן