לימודי אנימציה

Imaginary 9

New member
לימודי אנימציה

שלום רב,
אני מעוניינת ללמוד אנימציה ומבולבלת מאוד (תלת וקלאסית). אפשר להגיד שצמצמתי את האופציות לבצלאל (במחלקה לאמנויות המסך)/המכללה הישראלית לאנימציה.
חשוב לי לציין שהתואר עצמו כמסמך לא חשוב לי. חשובה לי הרמה הגבוהה גם של המורים וגם של התלמידים. חשוב לי שהלימודים יהיו מעמיקיים ויתמקדו בין היתר גם בחלקים אומנותיים יותר ולא רק טכניים.
אני יכולה לשתף שהחשש מIAC מבחינתי זה שהרמה אולי לא גבוהה מספיק (כיוון שמדובר בבית ספר פרטי והביקוש לא מספיק גבוה וייתכן שמקבלים כמעט כל אחד) . מאידך, בצלאל יכול ללכת הרבה פעמים "מסביב" לנושא והאם באמת צריך 4 שנים כל כך אינטנסיביות (בדגש על אינטנסיביות) כדי ללמוד אנימציה?
אשמח לשמוע את שני הצדדים. אני יודעת שיש כאן גם קוראים שעובדים בשתי המכללות ואשמח אם תשתדלו לשמור על אובייקטיביות כדי לעזור לי לעשות את הבחירה הכי טובה! המון תודה.

אתינט

Member
מנהל
כיון שגילך הוא 0 :)

אז קצת קשה למקד את התגובה.
לדעתי, מי שבתחילת שנות העשרים לחייו וסגור על התחום הזה כדאי להשקיע בארבע שנות לימוד - זה תחום רחב מידי בשביל להתחיל לקצר דרכים והתואר כן חשוב. לידיעתך, בתעשיה כן מחפשים בוגרי בצלאל יותר מאשר בוגרי מכללות.

לגבי הרמה –גם בבצלאל צריך להשקיע המון, אין מצב שמאכילים אותך בכפית... – זה תחום מאוד טכני עם עקומת למידה מאוד "עקומה" ומי שלא ישקיע אין לו בכלל סיכוי קלוש. וכיון שהטכנולוגיה משתנה כל הזמן, אז תמיד צריך ללמוד וללמוד לבד. גם לגבי IAC תקבלי המלצות טובות ממי שלמד שם. ומי שנקלט לעבודה זה רק אלו שהשקיעו ימים כלילות.

מצד שני, שום דבר לא מובטח, בין אם תלמדי שנתיים או ארבע שנים. כי הרבה תלוי בסטודנט. יש תלמידים מוכשרים ויש כאלה שגם שבע שנות לימוד לא יספיקו להם והם נכנסו לתחום הלימודים הלא נכון.

צריך להיות בר מזל בשביל לקבל מרצים מצויינים שמשקיעים מעצמם, וזה בלי קשר למקום הלימודים, חשוב שיהיה אמצעי עזר כמו סרטוני הדרכה וכד'.

אם תפני בפייסבוק של האיגוד תקבלי לא מעט תגובות, אבל יש סיכוי שתתבלבלי יותר.

Imaginary 9

New member
קודם כל תודה על המענה

שנית, אשתף שאני בת 23 ואכן יכולה להשקיע 4 שנים של למידה.
בוודאי שכמות ההשקעה של התלמיד/ה יכריעו את התקדמותו אך אני מנסה להבין האם העמדה ההתחלתית של סטודנט כבר מתקדמת יותר כשהוא בוחר ללמוד בבצלאל ולא בIAC ולפי מה שאתה כותב אכן נשמע שהמקפצה של בצלאל יותר טובה.
לצערי קיימים קצת קשיים עבורי לגור בירושלים ואצטרך לבחון את הנושא.

הרבה תודה בכל אופן.

AdamGoldstein

New member
שאלה לא קלה

העובדה שצמצמת את הבחירה לבצלאל וIAC כבר מראה שעשית עבודת בית, יופי. בעייתי קצת שאם יתגלה שבצלאל הוא המקום המועדף - והוא כן - אז המעבר לירושלים ירתיע אותך. יש הרבה אנשים שמוכנים לעבור לחו"ל כדי לשפר את סיכוייהם בשוק המאוד רווי וקשה הזה, אז מעבר לירושלים הוא בעייתי? אם זה מה שאת רוצה לעשות בחיים אז את צריכה להתאבד על זה. נכון, זה לא רפואה, אפשר לשרוד את הלמידה בלי לתת 100%. אבל ברגע שיוצאים לשוק מבינים שסתם שרפת זמן - את מעט המשרות יחטפו אלה שכן נתנו 100%.

הנקודה שלי היא שזה מקצוע מאוד מבוקש וקשה להכנס אליו בגלל זה. אז אם את מחליטה שבצלאל זו האופציה הכי טובה, לדעתי לכי על זה.

חזרה לשאלה - לדעתי 4 שנים של לימודי אומנות עכשיו ובגילך זה חלום. הלוואי היה לי כל כך הרבה זמן להקדיש ליצירה נטו בלי שום מחוייבות אחרת. בהחלט יכול להיות שתהפכי לאומנית תלת מצליחה אחרי IAC, אבל האומנית שבך תתעורר יום אחד עם קצת החמצה שלא נתת יותר זמן ללימודי אומנות. בגיל מבוגר יותר עם עבודה וילדים האפשרות לעזוב הכל ולהתמקד ביצירה שלי במשך שנים נראה לי מדע בדיוני :) זה לא השתפרות טכנית דווקא - את רוב הלמידה עושים במקומות העבודה והיא אינסופית - אלא האופציה לעבוד על היצירה העצמאית שלך שהיא יקרת-ערך כל כך. כשהייתי צעיר לא חשבתי כך, דרך אגב, וזה נראה לי חשוב רק בדיעבד.

השאלה האמיתית לדעתי היא לא "איפה ללמוד" אלא "איך לפרוץ לתחום ולעסוק בפרוייקטים שאני חולם לעבוד עליהם" - ובשביל זה צריך להרחיב את תחום החיפוש לחו"ל...המסלול שאני עברתי זה לעזוב הכל ולהגר למונטראול שם הלימודים נותנים ויזת עבודה זמנית שניתנת להארכה, והשוק פורח יותר מתמיד. אבל על זה קשה להמליץ כי הסיכון וההקרבה גדולים יותר.

למעלה