לימודי בישול- לא בטוחה אם המקום הנכון הוא כאן

לימודי בישול- לא בטוחה אם המקום הנכון הוא כאן

אני רוצה לשמוע המלצות והצעות מאנשים שלמדו בישול , אפיה , קונדיטוריה (לא סדנאות!, לימודים החל משלושה חודשים ועד שנה ויותר).

אני רוצה ללמוד את התחום , קודם כל מתוך תשוקה אישית ודבר שני (וכן ידוע לי מה מצב העבודה בארץ , הרמה ,השעות וכמה שזה קשה + לחץ) אשמח לשמוע גם אם מישהו עובד בתחום את חוויותיו.

אדגיש שחשוב לי ללמוד קודם כל מתשוקה אישית , דבר שני אפשרות שתהיה תעסוקה ואת הכסף והזמן נשאיר בצד (אם משהו חשוב מוצאים דרך להשיג אותו).

יש לי כמה דרישות לגבי לימודים, אם מישהו למד ויודע לגבי מקום שעומד בסטנדרטים אשמח - אני אומנם רוצה ללמוד קודם כל בשביל עצמי, אבל גם להשאיר אופציות פתוחות. הדרישות שלי מהמקום הן :

1. תעודה ממשרד התמ"ת כדי שאוכל לעסוק בזה אם ארצה.
2. רמה גבוה, לא מעניין אותי לשמוע שהם הכי טובים או לקרוא למישהו שף, אני רוצה ציוד ומורה עם תשוקה וקפדנות לנושא. מוכנה לשטוף כלים ולטאטא רצפה ככל שנדרש בלימודים כאלה :).
3. חדשנות , יצירתיות וכלי בישול ועבודה ברמה גבוהה- מאוד חשוב לי ללמוד טכניקה, חומרי גלם וראש פתוח לנושא.
4. בישול לא כשר! חדש משמעית .
5. משנה לי איכות המורה, והתשוקה שלו לדבר. לא אכפת לי היכן למד, ולמה. כל
6. התנסות וסטאז' מעשי במקומות הומי אדם, שדורשים ידע , טכניקה ועבודה בלחץ.

עוד פעם , מאוד חשוב לי שזה יהיה בית ספר ברמה אמיתית, למידה איכותית עם הכלים הנכונים ולא ניסיון ללמד את לוח הכפל בעזרת בדידים - אלא לשבת ולתרגל. את כל הבישול העילי, הדיבורים מסביב והאה-לה גורמה אני רוצה בחוץ, חשוב לי לרכוש ידע אמיתי לעצמי :)

תודה!!!

בנוסף אם זה לא המקום הנכון -

אשמח לקבל קישורים לפורומים לבישול ואפיה בהם אפשר לשאול דברים כגון אלה! :}

Maldini Girl

New member
יש לי קצת ידע בנושא

כי בעבר התעניינתי בלימודי בישול.
אני יודעת שמי שנותנים תעודה ממשרד התמ"ת הם רימונים, אני מכירה את הסניף בטבריה אבל מניחה שיש להם עוד סניפים בארץ. מכירה כמה אנשים שלמדו שם ומרוצים, אמרו שהיה קורס מקצועי וטוב. אבל- כשר.
&nbsp
אבל, עד כמה שידוע לי אף מסעדה לא מבקשת תעודה של משרד התמ"ת. משרד התמ"ת זה יותר למטבחים מוסדיים (בתי מלון, בתי חולים ועוד). למסעדות מה שבעיקר מחפשים זה אנשים מוכשרים שיודעים לעבוד.
בן זוגי למד בבישולים שבתל אביב, לא כשר. רמה מאד מאד גבוהה (למיטב ידיעתי זה ביה"ס לבישול הכי טוב בארץ). יש שם קורסים של בישול או קונדיטוריה. מאד מקצועי אבל גם יקר. אבל הבחור טוען שלחלוטין קיבל תמורה לאגרה. חלק מהלימודים הם סטאז' שדרכו אפשר כבר מהתחלה להגיע למקומות מאד טובים (הבחור התחיל בטאיזו ועבד בעוד כמה מסעדות מאד טובות בתל אביב).
&nbsp
בקיצור, אם השאיפה שלך זה עבודה במסעדות, רוב הטבחים שאני מכירה (ואני מכירה) לא מחזיקים בתעודה של משרד התמ"ת וזה גם לא מעניין אף אחד. חשוב שיהיו מוכשרים ושידעו את העבודה. אז חפש קורס טוב לבישול (המליצו לי בזמנו גם על דן גורמה אבל אין לי ידע על מה שקורה שם בכלל), תלמד, תתחיל סטאז' במקום טוב (בי"ס טוב כנראה גם יעזור לך למצוא סטאז' טוב) ומשם תוכל להתחיל את הדרך...
&nbsp
בהצלחה.

חשבתי על בישולים ועוד מקום . לא סגורה שהכי טוב זה דווקא

בישולים.

תודה רבה על התגובה המושקעת.

למעלה