לימודי בלשנות

mazehashtuyot

New member
לימודי בלשנות

כן שלום מה העניינים וכדומה לסטודנטים מביניכם או לאלו שנוגעים בעניין תהיתי מה התנאים לקבלה ללימודי בלשנות באוניברסיטת ת"א וירושלים, (פסיכומטרים וכדומה), וגם אמרו לי שיש הבדל בין הגישות או השיטות של כל אחת מהאוניברסיטאות. מהם? (ההבדלים) (אם יש) מדליק תודה
 
מוסיפה שאלה

גם אני רוצה ללמוד בלשנות כי אני אוהבת מאד שפות ולשון, במיוחד אטימולוגיה. אולי אשלב את זה עם לימודי אנגלית. השאלה שלי- מה אני יכולה לעשות עם תואר כזה מבחינת קריירה?
 

Nomaed Dominus

New member
מצטרף לשאלה.

חשבתי הרבה על לימודי בלשנות (אטימולוגיה, פילולוגיה, שבירת השפה לגורמים, לימודי שפות זרות, וכו'), אבל האם זה באמת מה שלומדים בארץ? ואיך זה יכול להועיל בקריירה?
 
../images/Emo12.gif

למה ההודעה לא קפצה? ננסה שוב
 

shlomitss

New member
השאלה הזו רלבנטית לכל תואר

במדעי הרוח, ולכן אולי היא מוקדמת מידי או 'מעשית' מידי. אם קיים רצון אמיתי ללמוד בלשנות (בעיקר אם זו נטייה טבועה) או תחום אחר במדעי הרוח, נדמה לי שהשאלה הזו הופכת לשולית ומשנית. הלימוד עצמו פותח אופקים ומוביל במהלכו לכיווני קריירה אפשריים נוספים, בין השאר מחקר בתחום (תואר שני ושלישי) או עבודה בתחומים מקבילים כדוגמת עריכה לשונית (בהנחה שתחום ההוראה אינו אופציה).
 
אז ככה

לפי דעתי כדאי שתבררי את זה בפורום של סטודנטים כאן. לפי השמועות ששמעתי שבת"א מלמדים אחרת ובי"ם אחרת אבל שמעתי בסודי סודות שי"ם עדיפה יותר וטובה יותר. אינני בטוחה בדבר. תנסי תבררי. גם אוניברסיטה הפתוחה שמעתי שהיא מעולה וניר רפאל הוא עצמו מעביר את הקורס אבל הכל בגדר שמועות ללא ביסוסים. בכל מקרה הרבה הצלחה ומאוד תהני מזה כפי שאני נהנתי מזה!!
 

Imperia

New member
לא לומדת בלשנות בעצמי,

אבל שמעתי כמה דברים. לגבי תנאי הקבלה, לבלשנות ובכלל יש פה חתכי קבלה ומידע משלים לגבי אוניברסיטת תל-אביב, וכאן יש מידע לגבי העברית. תנאי הקבלה משתנים משנה לשנה לפי ההיצע והביקוש, אבל זה אמור לתת לך סדר גודל סביר. לגבי תכני הלימוד, גם אני הבנתי שיש הבדלים די משמעותיים. בתל-אביב המחקר הוא מאד חומסקייני בכיוונו וזה מקרין על תוכנית הלימודים. בירושלים אפשר ללמוד גם דברים שמעריצי חומסקי פחות מתעניינים בהם, כמו היסטוריה והתפתחות של שפות. טוב נו, כנראה שבשביל להבין לעומק את ההבדל צריך תשובה ממומחה/ית גדול/ה ממני. לגבי הפתוחה - למיטב הבנתי אי אפשר לעשות שם תואר בבלשנות, יש רק קורס אחד (מבוא לבלשנות...)
 

Franz Biberkopf

New member
תקציר הבדלי הגישות

התפיסה בתל-אביב היא חומסקיאנית-קוגניטיבית, כלומר עוסקת בשפות כסטרוקטורות ובקשר שלהן לתחומים פסיכולוגיים וקוגניטיביים. כתוצאה, אין צורך ללמוד שפות זרות. בירושלים, לעומת זאת, התפיסה היא המסורתית-אירופאית של בלשנות "מלמטה", גישה השוואתית-פילולוגית יותר וכך כחלק מהדרישות יש ללמוד שפות רבות מקבוצות לשוניות שונות.
 

roji

New member
לימודי בלשנות

לפחות לגבי ירושלים: כמו כל חוג אחר במדעי הרוח, מאוד מאוד קל להתקבל לחוג. הבדיחה אומרת שמספיק שיש לך דופק... אני לא יודע איך המצב בת"א. כדאי לשים לב שהחוגים בשתי האוניברסיטאות מאוד שונים - מספיק להביט על השנתונים באתרי האינטרנט. שי
 
שוב מפלצת ההודעות...../images/Emo153.gif אכלה

לי את ההודעה... טוב, אז מה שכתבתי הוא שרשמית בלשנות מעניקה לך ידע בכל הענפים העוסקים בשפה: בינה מלאכותית, תקשורת, קלינאות תקשורת, הוראת שפוץ, תרגום וכו'. אני אישית הייתי נכנסת לאתרים של ת"א וי-ם לבדוק מה העיניינים שם.. אונ' ת"א: http://www.tau.ac.il/humanities/linguistics/ אונ' י-ם: http://info.huji.ac.il/upload/ruach/181.html (האתר של ת"א עושה קצת בעיות). לימודי ספרות אנגלית ובלשנות נשמע לי כמו הדרך לתואר שני באיזשהי אוניברסיטה באנגליה- נכון? לגבי איזו אוניברסיטה, אני אישית הייתי לוקחת בחשבון יותר את עניין האווירה ואישית לדעתי תל אביב ממש לא מצטיינת בכך (הבירוקרטיה מסורבלת והיחס די קר). לאנגלית את צריכה ציון של 85 או 90 ב- 5 יחידות נדמה לי...הפסיכומטרי מינימלי- 500? בשתי האוניברסיטאות. זה אמנם ממש בקצרה אבל אני מקווה שעזרתי.. מיטל
 
תודה לך../images/Emo13.gif

אני עדיין מתלבטת בנושא, לא בטוחה כמה התואר יהיה שימושי לבניית קריירה (אני לא מעוניינת ב-AI וגם לא בהוראה, אבל שוקלת תרגום). בכל אופן אני לוקחת את הזמן ולא ממהרת להחליט. ובנוגע לאוניברסיטת ת"א- אם כתבת על האוירה באוניברסיטה באופן כללי כדאי שתדעי שהאוירה שם משתנה בהתאם לכל חוג ופקולטה (אחותי במ. מדויקים ונהנית מאד).
 
למעלה