לימודי גרונטולוגיה

טל30י

New member
לימודי גרונטולוגיה

סיימתי תואר ראשון במדעי ההתנהגות באוניברסיטת בר אילן. אשמח לשמוע ממי שלומד תואר שני בגרונטולוגיה, איך החוג ועוד פרטים. האם יש עבודה? תודה !

milaP

New member
אני התחלתי השנה

לימודים בחוג. אני מאוד נהנית מהלימודים. יש לנו מרצים מעולים. סטודנטים באים מכל מיני תחומים: פיזיוטרפיה, סיעוד, עבודה סוציאלית, פסיכולוגיה, רופאים עוד. אני אישית סיימתי תואר ראשון בפסיכולוגיה בפתוחה. הלימודים מאוד מעניינים (לדעתי). צריך רק לקחת בחשבון שינם שתי התמחויות בחוג: טיפולי וארגוני. אותן בוחרים בשנה שניה ואז יש גם פרקטיקום. לטיפולי יכולים ללכת רק מי שבא מתואר ראשון טיפולי (מדעי התנהגות לא יכולים ללכת לטיפולי). לארגוני-ניהולי- כל מי שרוצה. בשתי התמחויות ניתן לבחור במסלול עם תיזה, או במסלול ללא תיזה. זאת אומרת לך יש שתי אפשרויות - או ללכת לניהולי ואז לעשות פרקטיקום ולקבל מכתב נלווה לתואר על התמחות מסוימת והסמכה לניהול מוסדות לזקנים. או לבחור כל מיני קורסים מעניינים אותך (למשל מטיפולי) - אבל אז אין אפשרות לעשות פרקטיקום ולא יהיה התמחות מסוימת. גם אם בוחרים ניהולי יש אפשרות או לעבוד במוסדות לזקנים, או במחלקות שמתעסקות בשרותים לזקנים, או לעבוד במחקר (יש גם כל מיני ארגונים שמבצעים מחקרים גרונטולוגיים). כמו שניתן לראות ניתן למצוא עבודה במגוון אפשרויות. אז זהו זה. נראה לי שפירטתי דברים חשובים. אז שיהיה בהצלחה. אם יש שאלות נוספות אשמח לענות. מילה.

אינשם75

New member
חידוד נוסף

לא משנה באיזה מסלול תבחרי-טיפולי או ניהולי. את בוחרת אם את רוצה לעשות תזה או לא. במידה ולא תעשי תזה יהיה לך פרקטיקום, שקשור ל 2 המסלולים. כלומר-או פרקטיקום (התמחות בשטח, 4 שעות בשבוע) או תזה. בנוסף- מה שמקבלים עם התואר בניהול בתי אבות זה לא סתם "מכתב" אלא ספח של משרד העבודה והרווחה להסמכה במינהל בתי אבות. מדובר במקצוע העתיד, לכי לזה אך ורק אם זה תחום שמעניין אותך ויש לך גישה אישית אליו (לדעתי...) בהצלחה!

milaP

New member
יש רק משהו לא ברור ואני רוצה לחדד

ניתן לבחור עם תיזה או ללא תיזה בלי שום קשר לפרקטיקום. זאת אומרת אני יכולה לבחור התמחות מסוימת במסלול עם תיזה ויהיה לי גם פרקטיקום. או במסלול ללא תיזה ושוב יהיה לי בכל מקרה פרקטיקום.

למעלה