לימודי דוקטורט בחינם- מקבלים מלגה?

אני רוצה לעשות דוקטורט כי אני טיפוס שאוהב ללמוד וגם לחקור...

הבעיה שאני לא רואה טעם להשקיע כל כך הרבה שנים בשביל רק לנפנף בתעודה בלי להפיק מזה איזה תועלת חומרית כלשהי או קידום מקצועי למשל להיות מרצה. להשקיע הרבה שנים בשביל רק ללמוד ולחקור לעצמי זה טוב רק אם הייתי עשירה והייתי מסודרת בחיים מבחינה כלכלית ואחרי טיול גדול בחול אבל ככה סתם להשקיע כל כך הרבה זמן בשביל אולי לקבל שעה באקדמיה...ולנפנף בתעודה....בשביל מה?
לא מצליחה עדיין לקבל מספיק תשובות מספקות פה מכל האנשים כדי לצאת לדרך. כרגע הכיוון לקחת הפסקה ואחרי זה להחליט. ברור לי דבר אחד שאם היתי עשירה כן הייתי הולכת לדוקטורט אבל אין לי כסף להוציא על כל הלימודים ולהתחיל לרדוף אחרי מלגות נראה לי לא פשוט בכלל.

מהתרשמות שלי, נראה לי שלקחת הפסקה זה הדבר הנכון עבורך

אני מתרשם שאת נופלת בדיוק לתוך סיבה ב' במאמר של שיזף רפאלי: דוקטורט זה לא מה שאת חושבת, וכיון שגם לא עשית תזה קשה לך יותר להבין מה זה באמת לעשות מחקר- ובמיוחד מחקר בהיקף גדול כמו דוקטורט.

לגבי הצד הכלכלי: בהכללה, כפי ששיזף כותב, דוקטורט היא השקעה לא משתלמת. זה לא אומר שאין אנשים שמצליחים למנף את ההתמחות והכישורים שרכשו בדוקטורט מבחינה כלכלית. אבל פעמים רבות זה דורש חשיבה מחוץ לקופסה של "משרה באוניברסיטה במסלול קביעות". אני מכיר למשל אנשים שהפכו לעצמאים והקימו חברות, אחרים שפנו לתפקידים שונים בתעשייה או בגופים ציבוריים שאינם מוסדות השכלה גבוהה (למשל בבתי חולים או באגודות שונות- בהתאם לתחום)

Gidi Shemer

New member
אני חושב שאת צודקת

הפסקה היא לגמרי במקום. הנפנוף בתעודה שווה בדיוק 5 דקות או ערב שלם או אפילו יום וחצי של טיפוח אגו. מהר מאד העובדה שאת דוקטור לא תעשה לך כלום.

עשי לך הפסקה. אם אש המחקר תבער בעצמותייך את כבר תחזרי לעשות תיזה ודוקטורט. ממה שכתבת פה אני מניח שזה לא יקרה אבל אי אפשר לדעת. אפשר לדבר הרבה על ״בדיעבד״ ומה היה נכון לעשות מבחינת תואר עם תיזה מול תואר בלי תיזה, אבל כרגע זה בכי על חלב שנשפך. בשלב זה, ומבלי שיש לך נסיון במחקר אלא רק בקורסים, ההשקעה צריכה לבוא רק אם את משתוקקת לתהליך ומוגנה לויתורים ולסיכונים.
דוקטורט לא עושים בגלל. דוקטורט עושים למרות.

למעלה