לימודי דוקטורט בטורונטו

• פותח הנושא ULHH
  • פורסם בתאריך

ULHH

New member
לימודי דוקטורט בטורונטו

שלום לכולם, זוגתי שתחיה מעוניינת ללמוד לדוקטורט בתחום החינוך/פסיכולוגיה של ילדים באוניברסיטה באיזור טורונטו. אנחנו לא יודעים בדיוק מהיכן להתחיל. הסתכלנו באתר של אוניברסיטת טורונטו, אך ידוע לנו כי יש עוד אוניברסיטאות באיזור. האם הם נחשבות לטובות בתחום ? בנוסף נשמח אם מישהו שעבר את תהליך הקבלה יוכל לספק לנו מידע והכוונה כלשהיא בנושאים כגון עם מי יוצרים קשר, עלויות של שכר לימוד, מלגות, זמני המתנה, הערכת סיכויי קבלה וכל נושא רלוונטי אחר. האם ההרשמה לשנת הלימודים הנוכחית הסתיימה ?

aloneis

New member
דבר ראשון

קראתי על החוקרים באוני' באינטרנט כשמצאתי מישהי שנראתה לי מעניין קראתי כמה מאמרים שלה לודא שהנושאים שלה אכן מעניינים. אחר כך יצרתי קשר עם החוקרת באימייל וכשהיא הביעה עניין בי נגשתי לTOEFL ונרשמתי ללימודים. ככה זה עובד במדעי הטבע. אין לי מושג איך הרמה בתחומים אחרים ובאוני' אחרות. לגבי מלגות, תקופות רישום החזרים להוצאות נסיעה ושאר מידע בירוקרטי צריך לקרוא באתר המחלקה. אם זוגתך מכירה חוקרים ישראלים בתחום הזה, כדאי מאוד לבקש מהם המלצות למנחים קנדיים, זה מאוד עוזר לקבלה.

אוניברסיטות

אני לא מכיר ספציפית את התחום ולכן אתייחס באופן כללי: אוניברסיטת טורונטו היא האוניברסיטה הגדולה בקנדה והיא בהחלט אוניברסיטה מעולה כמעט בכל תחום (אם כי אני לא אובייקטיבי בעניין) אוניברסיטות נוספות באיזור טורונטו הן אוניברסיטת יורק, השלישית בגודלה בקנדה אם אינני טועה, ואוניברסיטת Ryerson שהיא קטנה יותר. בערים שנמצאות בטווחי נסיעה של עד כשעתיים מאזור ה GTA יש אוניברסיטות נוספות כמו אוניברסיטות Waterloo ,Guelph ו University of Western Ontario שבלונדון, אונטריו. אבל לדעתי לא מומלץ לגור בטורונטו וללמוד שם. עדיף לגור קרוב למקום הלימודים. לגבי התחלה: בכל מחלקה זה עובד אחרת. יש מחלקות שבהן מציאת מנחה שרוצה בך, בייחוד עם יש לו תקציבי מחקר שמהם אפשר לקבל משכורת/מלגה זה הדבר החשוב ביותר. מחלקות אחרות קודם מקבלות סטודנטים לתכנית ואח"כ בוחרים מנחה (או שהסטודנט בוחר או המחלקה). אחד הדברים החשובים ביותר לדעתי הוא לנסות להשיג מימון. במקביל לחיפוש מחלקה/מנחה והרשמה רצוי מאד לנסות להשיג מלגה, או לחילופין לכתוב גרנט יחד עם המנחה המיועד שממנו תוכל לקבל מימון. הרבה יותר קל לקבל אותך כשאת מביאה איתך כסף. בהצלחה

למעלה