לימודי דוקטורט במנהל עסקים בארה"ב

shluz1

New member
לימודי דוקטורט במנהל עסקים בארה"ב

היי, אני דיי חדשה פה בפורום ושוקלת המשך לימודים בארה"ב.
יש לי כמה שאלות בנושא, אך לפני כן אנסה להבהיר את מצבי כמה שאפשר:
אני בת 24, בוגרת תואר ראשון בכלכלה מאוניברסיטת ת"א ושוקלת לימודי MBA ואף דוקטורט במנהל עסקים. סיימתי את התואר בקיץ האחרון ואני עובדת בתחום כבר כמה חודשים. MBA זה משהו שתמיד ידעתי שארצה לעשות, ככל הנראה באוניברסיטת ת"א.
לאחרונה עלה על הפרק רעיון הדוקטורט. התכנון הוא לנסות ולהתקבל ללימודי דוקטורט במנהל עסקים באחת האוניברסיטאות המובילות בארה"ב. גם אם אמשיך לדוקטורט, כנראה שאעשה את התואר השני בת"א משום שבתקופה הזו אני יכולה לעבוד תוך כדי ולצבור נסיון לדוקטורט, להמשיך להתנדב בארגון הקבוע שלי (מה שגם מהווה בונוס בקבלה לדוקטורט), לאסוף המלצות ממרצים ומנהלים שלי ולשפר את האנגלית כמובן.
אני נמצאת בשלב הבירורים והקריאה באינטרנט. אם יש כאן מישהו שיכול לשפוך אור על הדברים ועל האופיות הקיימות- אני יותר מאשמח לשמוע.

1. מה האפשרות הכי מומלצת: לעשות תואר שני+שלישי בארץ, שני+שלישי בארה"ב או שני בארץ ושלישי בארה"ב?
2. ברוב תחומי הלימוד בארה"ב המסלול הנהוג הוא לעשות את התואר השני והשלישי ביחד. האם הדבר שונה בלימודי מנהל עסקים? הרי תואר שני בתחום הוא דבר נפוץ ורוב האנשים לא ממשיכים ללימודי דוקטורט.
3. ללימודי ה-MBA בת"א אצטרך כך או כך לעשות GMAT כמותי. האם לשם לימודי הדוקטורט כדאי לעשות GMAT מלא או GRE? (בליווי TOFEL כמובן)
4. קיים סיכוי שיקבלו GMAT כמותי ו-TOFEL בלבד למוסדות מובילים בארה"ב? הרי אני כבר באה עם התואר השני.
5. אם כבר מההתחלה אני מנסה להתקבל לדוקטורט, אולי כדאי לעשות תואר שני במדעי הניהול? (ולא במנהל עסקים)
עם MBA תמיד יש אפשרויות תעסוקה טובות. מפחדת שהמצב שונה במסלול של מדעי הניהול.
6. מלגות קיימות בעיקר לדוקטורט. זו הסיבה שאני שוקלת ללמוד שם דוקטורט ולא תואר שני בלבד. אך האם קיימות בכל זאת מלגות משמעותיות לתואר שני?
7. מה אני יכולה לעשות שבאמת יגביר את סיכויי הקבלה שלי?

*מדובר על תואר שני עם תזה כמובן.

רוב תודות לעונים

corrigenda

New member
אותה נקודה כמו השואל למעלה

נראה לי שלא קיבלת כ״כ תשובות כי את מערבבת שני מסלולים די שונים. תואר MBA (וראי בשרשור האחר בפורום) הוא תואר קצר שמכוון אותך מייד לקריירה בעסקים. דוקטורט בניהול זה מסלול ארוך שיכול להסתיים במקומות אחרים (למשל אקדמיה) וסוג שונה של עבודה. MBA לא נועד להוביל לדוקטורט ולא נעשה כחלק מהדוקטורט (במסגרת המסלול הישיר בארה״ב תקבלי תואר שני, אבל זו לא תהיה אותה תוכנית). במסלול מחקרי העיקר הוא המחקר והפרסומים האקדמיים שתכתבי, ב - MBA העיקר הוא ליצור מקפצה לקריירה.

אז מה מביניהם את רוצה בחיים?

shluz1

New member
המסלול שאני רוצה

הסיבה שאני רוצה להמשיך לדוקטורט היא בגלל שכל הנושא של כלכלה התנהגותית מאוד מעניין אותי (מסתבר שזה תחום מחקר במנהל עסקים ולא בכלכלה).
סיימתי את התואר הראשון שלי בכלכלה. כרגע התכנית היא להמשיך לMBA. אבל מכיוון שאני רוצה להשאיר את כל האופציות על השולחן, אני לא יודעת אם לבחור ב-MBA שמטרתו לכוון אותי ישר לקריירה או בMSC שמטרתו להכין אותי לקראת הדוקטורט.
במקרה הכי גרוע, אוכל לעשות MBA ופשוט להשלים את התזה?

למעלה