לימודי דוקטורט הנדסה בחול

לימודי דוקטורט הנדסה בחול

שלום,
האם יש אפשרות ללמוד הנדסת מכונות או אווירונאוטיקה בחול לתואר דוקטורט גם ללא אזרחות מקומית של המדינה ?
אשמח לשמוע אפשרויות על לימודים בארצות הברית/גרמניה (או בכלל אירופה) ללימודים במוסדות השווים שם.
עלות / האם יש אפשרות למימון או מלגה של המוסד או שצריך לעבוד גם ? עזרה לבני / בנות זוג וילדים במציאת גנים/דירה/עבודה ?
תודה

ANZ1

New member
תשובות

כן, ברור, אפשר ללמוד בכל מדינה בעולם, אם אין לך אזרחות, אתה תצטרך לקבל ויזת סטודנט, אתה ומשפחתך,
לא ברור הצירוף הלא ברור שכתבת של ארצות הברית, גרמניה ושאר אירופה,
כמו שאתה בטח יודע (אני מקווה) שארצות הברית לא נמצאת באירופה,
ובאירופה (וגם בכל מדינה אחרת בעולם) בכל מדינה יש חוקים אחרים, יש שפה אחרת שלומדים בה, יש הגדרות אחרות ואפשרויות אחרות.
בכל מדינה ובכל אוניברסיטה זה שונה, אבל ככלל, דוקטורנט מקבל פטור מתשלום שכר לימוד ומקבל מלגה, אסור לו לעבוד בשום מקום אחר פרט לדוקטורט שלו, אבל בדרך כלל אישתו מקבל אישור עבודה פתוח.
שוב, זה צריך להיות פרטני, לגבי מדינה מסוימת ואוניברסיטה מסוימת.

אין לך ברירה, אלא להתחיל לקרוא, ללמוד ולהחליט, באיזה מדינה אתה רוצה ללמוד, ולחיות במשך מספר שנים, ואולי גם להשאר בה אחרי הלימודים, באיזה שפה אתה רוצה ללמוד, ומה חשוב לך, ואז לבדוק איזה אוניברסיטאות יש באותה מדינה,
יש אלפי אפשרויות, ואתה לא מצפה שמישהו שלא מכיר אותך יגיד לך לאן תלך.
אגב מה יש לך נגד קנדה ? אוסטרליה ושאר העולם ?

אגב, הנה דירוג (אחד, יש כמה) של האוניברסיטאות הטובות בלימודי הנדסת מכונות, ותראה, שאין אף אוניברסיטה מובילה באיחוד הארופי (בריטניה כבר לא), השאר הן אמריקאיות, סיניות ואחרות

http://www.shanghairanking.com/Shanghairanking-Subject-Rankings/mechanical-engineering.html

BigBadWolf

Member
בריטניה ללא ספק עדיין באיחוד עד להודעה חדשה

אני נוסע עכשיו לפוסטדוק באנגליה וכרגע המצב הוא שכל מה שהיה רלוונטי לפני הברקסיט עדיין רלוונטי עד להודעה חדשה. הם בקושי מצליחים להתקדם במשא ומתן על היציאה ונראה שזה יערך כמה שנים טובות. עד לחתימה הם בפנים.
בנוסף, הדירוגים האלו לא מדוייקים ומושפעים באופן חזק מהפרמטרים שנלקחים והמשקל שניתן לכל אחד מהם (הרבה מהפרמטרים לא רלוונטיים לך אישית). לכן, בדירוגים כאלו עד המקום ה-50 לפחות הייתי מתייחס כאוניברסיטאות מובילות וללא ספק יש גם אחרות בארופה - צרפת, שבדיה, איטליה, שוויץ (נכון, לא באיחוד), רומניה, אירלנד, גרמניה ודנמרק. צריך גם לציין שדוקטורט אפשר לעשות גם במכוני מחקר שלפעמים לא מופיעים בדרוגים האלו. לדוגמה, בכימיה לפחות (וגם בתחומים אחרים) מקס פלנק נחשב טוב מאוד והוא לא מופיע בדירוג שנגחאי כלל.

למעלה