לימודי הוראה בקנדה

parol

New member
לימודי הוראה בקנדה

היי אשמח לקבל את עזרתכם- אני מעוניין להגר לקנדה ולעבוד כמורה. במידה ואלמד שם- האם זה יעזור לע בתהליך ההגירה? אני מחפש מסלול לימודים לקבלת תעודת הוראה, לבעלי תואר ראשון. האם יש עבודה בהוראה בקנדה? כמה מרויח מתחיל? תודה רבה

בהחלט, מי שלומד בקנדה רשאי להישאר

לצבור ניסיון בעבודה, ואם מעסיקו או כל מעסיק אחר מציע לו עבודה קבועה, הוא יכול להגר בהליך מהיר. ניתן לקבל תעודת הוראה באונטריו, על סמך לימודי BA בכל מוסד המוכר על ידי המועצה להשכלה גבוהה בישראל, מבחן באנגלית, ושנת לימודים אחת לתעודת הוראה בכל קולג' באונטריו שיש לו תוכנית חד שנתית לתעודת הוראה לאקדמאים. נתתי כאן לדוגמה קישור לתוכנית של קולג' בווטרלו שם המגורים זולים יחסית, אבל יש גם קולג'ים בטורונטו שיש להם תוכניות דומות. שכר הלימוד לסטודנטים זרים הוא לא זול, אבל זו תוכנית של שנה אחת בלבד.....שאחריה אפשר לעבוד כמורה.

Yoel28

New member
קצת אינפורמציה.....

גם באוניברסיטאות ניתן לקבל תעודת הוראה לאחר השלמת 2 שנות לימוד. אם יש תואר+תעודת הוראה.....תהליך קבלת הרשיון קצר ופשוט (במיוחד אם לימודי תעודת ההוראה התקיימו במוסד לימודים קנדי). רשיון הוראה לא מקנה עבודה בהוראה ...והמרחק בין שניהם גדול. הסיכוי למצוא עבודה בבתי הספר הציבוריים עבור מהגרים שאנגלית איננה שפת אמם – קלוש (ביותר) ניתן למצוא עבודה בבתי הספר היהודיים , אך אין הרבה כאלה. בשני המקרים צריך הרבה קשרים אישיים עם מנהלי בתי ספר ע"מ לזכות במשרה. (אלא אם כן תחום התמחותך הוא יחודי ויש בדיוק מחסור של מורים בתחום זה) מורה מרוויח שכר גבוה יחסית. מורה מתחיל : בסביבות 50000 דולר לשנה (ברוטו) וכל שנה שכרו גדל ב- 2000 דולר נוספים. ויש גם תנאים נלווים דיי טובים (כל מיני ביטוחים ,תוספות,קרנות .... וכו) עקב הנ"ל שוק המורים הוא מאד תחרותי ויש הרבה מקומיים בעלי רשיון הוראה (שיש להם כמובן עדיפות על מהגרים). לגבי הגירה ע"ס מקצוע: מורה ....אין לי מושג אם זה אפשרי....אני לא בטוח שהוראה היא מבין המקצועות הנדרשים שעבורם קיים מחסור...שלא כמו אחיות למשל. צריך לבדוק ביחס למסלול פדראלי או פרובינציאלי ....וכמובן בחלק מהפרובינציות אולי קל יותר למצוא עבודה. בהצלחה

על סמך מה אתה אומר שהסיכוי למצוא

עבודה למהגר כמורה עם תעודת הוראה קנדית הוא קלוש? מנסיון? מעבודה בתחום?

זה בעיקר תלוי בטיב האנגלית שלך.

ובאיזור שבו תתגורר. בטורונטו יש למשל מחסור גדול במורי ESL , אבל אני מניח שה BA שלך הוא לא בבלשנות אנגלית, או בספרות אנגלית. לגבי מקצועות אחרים אני לא יודע.

sergew2

New member
שאלה..

המחסור במורים לאנגלית הוא רק בטורונטו?? או גם בפרובינציות אחרות? ועוד דבר, אם אני למדתי בחוג לאנגלית בישראל, אני גם צריך לעבור מבחן באנגלית או שהלימודים זה מספיק? תודה!

לגבי תעודת הוראה, בלי טופל או IELTS אקדמי

אי אפשר להתקדם. לגבי קבלה לעבודה, מי שאין לו אנגלית ברמת שפת אם וללא מבטא, יתקשה להתקבל לעבודה כמורה בלי קשר ליכולתו האקדמית. אני לא אומר שזה לא יקרה או בלתי אפשרי, אבל זה יותר קשה.

sergew2

New member
התכוונתי כתנאי הגירה..

לחלק של ידיעת השפה? צריך לעבור מבחן? ובנוסף אתה אומר שצריך לעבור טופל או יאלטס כדי ללמד?(אנגלית)

sergew2

New member
הבנתי. ועד מתי תקף המבחן הזה?

אם למשל אני עושה אותו עכשיו, אבל מתחיל את תהליך ההגירה רק עוד 3 שנים, הציון עדיין יהיה תקף?

IELTS ,תקף למשך שנה

לצאכי הגירה. ושנתיים לרוב הדברים האחרים. הגיוני להיבחן בערך שנתיים וחצי אחרי הגשת הבקשה, כח אם אתה מעוניין להיות מורה, אתה רוצה שהתוצאות יהי תקפות גם בקולג', והתור נכון להיום הוא כ 3 שנים.

Yoel28

New member
מנסיון...וגם עבודה בתחום

אגב, האינפורמציה הזו ...לגבי היכולת [המוגבלת מאד] של מהגרים למצוא עבודה בתחם ההוראה מצויה באינטרנט במספר אתרים [קראתי על זה ....לא זוכר בדיוק הייכן ] מדובר על זה שלמורים קנדים לוקח בממוצע 3 שנים למצוא עבודה כמורה ואילו למהגרים פרק הזמן הוא ארוך יותר בהרבה אני לא בטוח אבל נדמה לי שמדובר ב- 10 - 15 שנים. מובן זה תלוי בהרבה גורמים כגון: השכלה (אם ההשכלה, תואר + תעודת הוראה , נרכשה בקנדה התהליך עשוי להיות קצר יותר) מידת השליטה בשפה האנגלית, תחום ההוראה (באם מדובר במקצוע יחודי או כזה שקיים בו מחסור).....וכו.

למעלה