לימודי הוראה מתקנת -אשמח לתגובה

קסמית2

New member
לימודי הוראה מתקנת -אשמח לתגובה

שלום רב,

אני בעלת תואר ראשון ותעודת הוראה בחינוך מיוחד.
מעוניינת להתמחות בלימודי תעודה להוראה מתקנת.
המכללות במרכז מציעות קורסים שונים כגון הוראה מתקנת בקריאה/כתיבה/חשבון/אסטרטגיות למידה אך בימים שונים ולא ביום מרוכז אחד. בכדי לקבל תעודת מומחה בתחום צריך ללמוד 3 קורסים...
המקום היחיד המאפשר לימודים ביום מרוכז ואף מעניק תעודת מומחה ללקויות למידה הינו ניצן. שאלתי היא האם ניצן נחשב מקום מומלץ ומקצועי ? המרצות המלמדות בניצן הן יהודית רובינשטיין, מלכי קידן, ענת שטרית ועוד. כיצד ניצן נחשבים בשוק הפרטי ובמשרד החינוך זאת בהנחה וארצה לעבוד כמורת שילוב / לפתוח קליניקה/ לעבוד במכון פרטי להוראה מתקנת?
תודה מראש.

קסמית2

New member
המשך

בנוסף סיימתי את השנה את הסטאז' וקיבלתי רישיון לעסוק בהוראה. כרגע אינני עובדת אך מחפשת עבודה כמורת שילוב.
תודה.

FOR THE LD

New member
אם במסגרת ההכשרה להוראה בחינוך המיוחד

לא ניתנו לך כלים להוראה מתקנת, וזה אכן חסר לך, ניצן יכול להיות מקום טוב, וגם מכללת לוינסקי - חלק מן המרצות שציינת מלמדות בשני המקומות - בניצן ובלוינסקי כאחד - גם בתחום הכשרה להוראה בחינוך המיוחד, הוראה מתקנת ולימודי אבחון דידקטי.
ולגבי מלכי קידן - לכבוד הוא לי.... מלכי נחשבת לשם דבר בתחום, ולפני למעלה מ-30 שנה, הייתה מחנכת הכתה האהובה שלי, אף כי נכשלת כישלון חרוץ במקצוע שלה (היסטוריה). היא היחידה שהצליחה לרתק אותי בשיעור, כשהשאר פשוט איפשרו לי להמשיך לחלום בהקיץ בתוך הכתה, או מחוצה לה. לימים נפגשנו בנסיבות שונות לגמרי - כמורות עמיתות העומדות בראש מרכז למידה בית ספרי ומנהלות שיח מקצועי - סגירת מעגל מרגשת ומפתיעה.
בתחום אסטרטגיות הלמידה היא ה-מומחית, ומכשירה דורות של תלמידים/מורים ללמידה ולהוראה יעילה.
לגבי רצונך לעבוד כמורת שילוב שהיא מורה שהוכשרה להוראה בחינוך המיוחד, את כבר יכולה לעסוק בזה, גם אם המסלול שהוכשרת לקראתו שונה (לקויות שמיעה, לקויות מרוכבות וכו'), אך תדרשי ללמוד תוך כדי תנועה. יש מעט מאוד משרות של מורת שילוב, ויותר מכך - משרות חינוך כתה קטנה/חנ"מ. אל תנתבי עצמך רק לשילוב, אחרת את עלולה להגיע למצב של - לשבת בבית ללא תעסוקה. התחילי במה שיש למערכת החינוך המיוחד להציע, ובהמשך אולי תגיעי גם לשילוב. וקחי בחשבון, שעבודתה של מורת השילוב היא לא פחות קשה מעבודתה של מחנכת כתה, אך מרתקת פי כמה וכמה (מניסיון).
בהצלחה!

שירהד1

Member
מנהל
התייחסות-

אני למדתי במסגרת ניצן מספר קורסים (זה היה לפני שנים, אבל בכל זאת נחשב...)-
הוראה מתקנת בקריאה- הילה פלור
הוראה מתקנת החשבון- הילה פלור
לקויות למידה- האתגר- הילה פלור
אסטרטגיות למידה- מלכי קידן

שתיהן מרצות בחסד עליון, מומחיות עצומות בתחומן.

יהודית רובינשטיין- מכירה אותה מרעננה- מעולה. גם כאשת מקצוע, וידוע לי שגם כמרצה.
ענת שטרית- מרפאה בעיסוק יחסית ותיקה. ראיתי את החומר של הקורס שלה, כי הגיעה אליי להדרכה מישהי שלמדה בקורס שלה. הקורס בנוי היטב, למרות שכל מה שהקורסים נותנים, זה עדיין לא מספיק, ותמיד בשנים הראשונות בעבודה רצוי לקחת הדרכה מתאימה. אותה אחת, לדוגמא, באה אליי במשך כל השנה לגבי נושא של אבחון וטיפול בלקויות כתיבה...וזה למרות כל הקורסים שעשתה והיותה בעלת תואר.

בשוק הפרטי את אף אחד זה לא מעניין איפה למדת ואצל איזה מרצים. כל עוד את אשת מקצוע מעולה ויודעת על מה את מדברת ויודעת לשווק עצמך ועובדת קשה קשה- תהיה לך עבודה.

בהצלחה רבה!
שירה.

שירהד1

Member
מנהל
שכחתי עוד קורס מעולה-

גם של הילה פלור- "אוריינות בגיל הרך"- גם במסגרת ניצן.

אפרת10511

New member
יש קורס שנתי מעולה באוניברסיטת בר אילן

דרך מכון חדד להכשרת מורים להוראה מתקנת והקניית אסטרטגיות למידה

למעלה