לימודי המזרח הרחוק

אסיה13

New member
לימודי המזרח הרחוק

אם מישהו לומד בפקולטה ללימודי אסיה, ויכול אולי לספר לי האם כדאי לשלב את עם יחסים בין לאומיים, איזה אפשרויות עומדות בשוק העבודה בנושא... כל מידע יועיל

כבשה200

New member
שוב - אין יחסים בינלאומיים בחיפה

זה נלמד ביחד עם מדע המדינה, והרבה משלבים מזרח אסיה =- מדע המדינה

אסיה13

New member
אפשר לחדד את זה?

בסדר, אני מבינה שיחסים בין לאומיים נלמדים במסגרת מדעי המדינה, השאלה היא האם כשלומדים מזרח אסיה יש יותר התמקדות ביחסים בין לאומיים, אני שואלת כי אני באמת לא יודעת איך השיטה עובדת אם משלבים את השניים

אולי זה יחדד לך

אז ככה, בלימודי מזרח אסיה לומדים שפה אסיאתית, קורסי מבואות שהם בעיקר על בסיס הסטוריה של המזרח והרבה קורסי בחירה. אותם קורסי בחירה הם בתחומים רבים ומתחלפים מדי שנה. הם יכולים להיות על נושא תרבות המזרח, עסקים עם המזרח, פוליטיקה מקומית וכדומה. אם את רוצה מתוך עניין או למען הידע, את יכולה לבחור יותר קורסים שקשורים במהותם ליחסים בין לאומיים, אך אין הגדרה כזאת רשמית ובכל מקרה זה לא משנה לתואר. המגמות בחוג, אגב, הם סין, יפן או הודו, כאשר צריך ללמוד שפה בהתאמה (מנדרינית, יפנית או הינדי). באוניברסיטת חיפה, כאמור, אין תואר ביחב"ל וזה נלמד כחלק ממדעי המדינה. בשנה ראשונה תלמדי את ארבעת המבואות של המגמות של מדעי המדינה (יחב"ל, ממשל ופוליטיקה, מחשבה מדינית ומנהל ציבורי) ורק בשנה שנייה תצטרכי לבחור מגמה, כאשר חלק מהקורסים קשורים ספציפית אליה וחלק הם נושאים כלליים של מדעי המדינה. בכל מקרה, התואר אותו תקבלי יהיה תואר במדעי המדינה ולא תואר ביחב"ל (אולי יצויין מגמת יחב"ל, לא יודע, עוד לא הגעתי עד לשם...) לגבי השילוב, כמו בכל תואר דו-חוגי, תלמדי חצי מהלימודים בחוג הזה וחצי בחוג הזה ללא שום קשר מכל סוג שהוא בין השניים.

אסיה13

New member
תודה רבה!!

עכשיו הרבה יותר ברור. אני מבינה שאתה לומד את הנ"ל, אתה ממליץ על הדו חוגי? מעניין באופן כללי?

שנה א חייבים להרשם לדו-חוגי

גם בחוג הזה וגם בחוג הזה שנה א' היא רק דו-חוגי, כך שעוד אין לך מה להתלבט בנושא זה כרגע. רק בסוף השנה הראשונה, אם תרצי וממוצע הציונים שלך יהיה מספיק טוב, תוכלי להתמקד בחוג אחד. מבחינת אם זה מעניין... בואי נגיד ככה, תשאלי 1000 אנשים את השאלה הזאת ותקבלי 1000 תשובות שונות.

למעלה