לימודי המשך

alex188

New member
לימודי המשך

שלום אני כרגע בי"א ועולה לי"ב, אני תהיתי אם יש מכלולת או מקומות שבהם אני יכול להמשך וללמוד בהנדסת תוכנה במסגרת בית ספר, כיתות י"ג וי"ד והצבא מאשר דחית שנת שירות. המצב שלי כרגע, מבחינת הבגרות בהנדסת תוכנה הוא כזה, יש לי שלוש יחידות בפסקל [שתים בפסקל ויחידה בשפת סף] אני הייתי אמור לעשות שני יחידות נוספות בעיצוב תוכנה ומודלים חישובים אבל אני חושב שלא ילך - אבל אם הכרחי אני אשכור מורה פרטי לקייץ ואגש בי"ב , בנוסף יש לי פרויקט בדלפי של חמש יחידות לימודת, שהמצב יוצא 8 יחידות לימוד או 10 אם אשלים את שני היחידות החסרות, השאר הוא כזה: מתמטיקה 3 יחידות ביולוגיה 5 יחידות אנגלית 5 יחידות והשאר חובה כמקובל. אני מקווה שזה הפורום ויעזרו לי - אם לא סליחה מראש ואודה אם תכוונו למקום המתאים. שוב פעם תודה.

vinney

Well-known member
תברר אולי בפורום עתודאים

אבל כמה שאני יודע, הצבא לא ממש מעודד לימודי הנדסאי תוכנה, או שתלך לעשות עתודה אקדמית, או שתנסה להתקבל לקורס תכנות בממר"מ (לא על זה ולא על זה אני לא ממליץ).

operandx

New member
3 יחידות מתמטיקה :( זה לא טוב...

באוניברסיטת ת.א. למשל - צריכים מינימום של 70 ב- 5 יחידות, ואפילו יותר (80?) ב-4 יחידות... לדעתי 3 לא מתקבל בכלל. ממליץ לך לקחת קורס במתמטיקה... עם קצת השקעה, תוך חודשיים/שלושה אתה יכול להיות מוכן לקבל מעל 90 ב-5 יחידות, וזה מאוד ישפר לך את ממוצע הבגרות.

GuestOfHonor

New member
יש מקומות

אפשר ללמוד י"ג תוכנה במספר בתי ספר\מכללות בארץ, למשל ברשת אורט או בעמל. אפשר לעשות את זה ואז להגיע לצבא ולעבוד בתחום - זה נקרא 'עתודה טכנולוגית' ואתה יכול לברר על זה עוד פרטים באתר של צה"ל. בגדול, מי שעושה את זה עובר ומבחנים, ואם הוא מצליח בהם הוא מתגייס לקורס תכנות מקוצר בבסמ"ח (היחידה שמכשירה גם תוכניתנים - 'ממר"מניקים') ולאחריו לקבל מעמד של תוכניתן (+תעודת טכנאי תוכנה כמובן).

המבקר01

New member
לך על זה

י"ג י"ד זה דבר שאתה רק יכול להרוויח ממנו כי מכל קורס ש"תיפול" אליו אח"כ יש לך מקצוע,אני לדוגמא לא התקבלתי לבס"מח ב-י"ג ואני מתחיל י"ד בקרוב ועושה פרוייקט ביחידה די יוקרתית בחיל האוויר שמתעסקת בתקשורת נתונים,תברר על זה מומלץ.

למעלה