לימודי הנדסאי חשמל

gil1214

New member
לימודי הנדסאי חשמל

שלום,

אני משתחרר בקרוב מהצבא, ומתחיל לתהות מה כדאי לי ללמוד.
בכל אופן, יש לי מספר שאלות בקשר ללימודי הנדסאי חשמל-

מהי רמת לימודי מתמטיקה ופיזיקה בהנדסאי חשמל? (באופן יחסי, נניח, ללימודים בתיכון?) האם כדאי להתכונן לפני תחילת הלימודים ולהשלים חומר? (בתיכון עשיתי 3 יח' מתמטיקה, בשל עצלנות, ולא למדתי פיזיקה).
איזה מכללות נחשבות יותר טובות בתחום?

תודה לעוזרים..

לימודי הנדסאי

אני ניגשתי ללימודי ההנדסאי בלי תעודת בגרות, ועם ציון עובר במתמטיקה 3 יחידות.

תנאי סף ברוב המכללות (אני למדתי באורט ואני ממליץ) דורשים ציון עובר במתמטיקה ואנגלית 3 יחידות, וציון עובר בלשון עברית. ניתן להתחיל ללמוד גם ללא זה, אבל להוכיח שהשלמת במהלך הלימודים.

רמת המתמטיקה והפיזיקה הנלמדות בהנדסאי היא גבוהה מאוד יחסית, הרבה מעבר לחמש יחידות של הבגרות.
כדאי לך מאוד להשלים את החומר לרמה של 5 יחידות מתמטיקה פחות או יותר, כי זה יקל עליך את ההתמודדות עם הפיזיקה.

ועוד משהו, ותסלח לי על הבוטות, הנדסאי חשמל זה לא למטומטמים. צריך ראש ללימודים ראליים, אחרת יהיה לך קשה עד בלתי אפשרי להבין את החומר ולעבור את המבחנים.
אמנם איפה שאני למדתי (אורט אולייסקי בי-ם) רוב הכיתה העתיקו את כל התואר, אבל זה במקרה כי זו מכללה שכונה. אם הם היו הולכים למכללה שמשגיחים שם על הבחינות כמו שצריך, הם לא היו עוברים אפילו מבחן אחד.

skazi 7

New member
אני למדתי במכללת אפקה בתל אביב

תראה, באופן יחסי לתיכון מ-3 יחידות זה רמה יותר גבוהה אין ספק אבל אין מה להתרגש אם יש לך ראש אתה תסתדר זה לא בעיה.

לגבי פיזיקה אני לא יודע להשוות לתיכון כי לא למדתי בתיכון אבל פיזיקה בכללי מקצוע לא קל אבל איפה שאני למדתי כמה חודשים לפני הלימודים עשו לנו קורס הכנה כזה לפיזיקה וזה עזר.

בקיצור כמו שצור גרין אמר לימודי הנדסאי חשמל זה לא קל כמו שחלק אולי חושבים במיוחד השנה השנייה שהיא ברמה אחרת לגמרי מהשנה הראשונה ששם אתה ממש מתחיל ללמוד חשמל, אצלנו הרבה פרשו באמצע הדרך ובמבחנים הסופיים חלק לא עברו, אבל בגדול אם אתה לומד כמו שצריך אתה עובר את זה בלי יותר מדי בעיות.

אריק122

New member
הנדסאי חשמל

למדתי הנדסאי חשמל באורט סינגאלובסקי ב2006, פיזיקה אין כמעט בכלל. אם אתה אוכל נגזרים, פונקציות ואלגוריתמים לארוחת בוקר אז בכלל אין לך מה לפחד מהמתמתיקה (זה מופיע בעיקר בחיה שנקראת "בקרה"), אבל גם אם לא אז לא נורא- לי אין מושג עד היום מה עושים עם ההמצאות האלה ועברתי ביותר מ55
......
אם יש לך סבלנות, קצת ראש טכני, יכולת התמדה (זה 3 שנים של קריעת תחת), זמן פנוי וסיבולת אז יש מצב שתסיים. אם לחלופין אתה בא "לעשות מרתון" של שנה אז כדאי לך לחפש קורס אחר. ופרט שולי נוסף- לפחות אצלינו רוב "הנכשלים" לא נכשלו בבחינות אלא פשוט לא השלימו את הפרויקט להצגה ובכך איבדו את הזכות לדיפלומה (אבל זה משהו שמתחילים לדבר עליו בשנה השלישית, לא לפני). בהצלחה וחג שמח

יקי30

New member
אח שלי

לך תעשה מכינה ותלמד מהנדס
עוד קצת קריעת תחת אבל אתה מהנדס!

בחור צעיר,חבל לך ללמוד הנדסאי ולא מהנדס
כל הנדסאי בר דעת יגיד לך אתה זה.

רשר

Well-known member
מנהל
ללא ספק העצה הנכונה - קשה אך עם תוצאות!

אני מחשיב את עצמי להנדסאי בר דעת, ובכל זאת

כדי ללמוד מהנדס צריך פסיכומטרי, ותעודת בגרות מלאה. אלו מותרות שלא לכל אחד יש.

לימודי המהנדס קשים ומורכבים לעין שיעור מלימודי הנדסאי.

לימודי הנדסאי אפשר לעשות בנחת, בלימודי ערב תוך 3 שנים, או בלימודי בוקר תוך שנתיים. מהנדס לוקח 4 שנים של לימודים מלאים מבוקר עד ערב.

גם אני בעד שמי שיכול ילמד מהנדס, אבל מדובר על משהו שהוא הרבה יותר קשה ומורכב מלימודי הנדסאי, וכל אדם צריך להכיר ביכולות שלו ולפעול בהתאם.

יקי30

New member
הנדסאי

אני מכיר כמה הנדסאים שעשו השלמה למהנדס,הפער ברמת הקושי לא בשמיים,

בכל מקרה הפער בין מהנדס להנדסאי שווה את המאמץ.

מהנדס בוקר או ערב זה לא לימודים כל יום והשד לא נורא כ"כ .

למעלה