לימודי חינוך מיוחד - רק לכאן

יכולה לספר על המכללות

המכללות - תחום המומחיות שלהן - הוראה. הוראת עברית, אנגלית, מתמטיקה, תנך, היסטוריה, חינוך מיוחד וכו'.. מבחינת עבודה מעשית - בלימודי המכללה לאורך השנים יש עבודה מעשית. יש ליווי של מדריכה פדגוגית - היא המנחה, היא הבודקת והיא המשענת בעבודה המעשית. באוניברסיטה - בעיקר החלק העיוני תופס מקום - כשמי שעושה תעודת הוראה מחויב, נדמה לי, בשנה אחת של עבודה מעשית. עכשיו בידך הבחירה - היכן ללמוד. אם תשאלי אותי ? (ואת התואר השני אני עושה באוניברסיטה) אני בעד המכללות כמקור ללימוד הוראה. יחד עם זה - יש לי ביקורת על סף הקבלה ורמת הלימוד במקומות מסוימים.

lalimotek

New member
אז מה עדיף? ../images/Emo4.gif

אני קצת מבולבלת... לאחר מחקר קטן שעשיתי הבנתי שבמכללות שיש בהן מסלול של הסבת אקדמאים התעודה במתקבלת בסוף הלימודים היא תעודת הוראה... האם לא עדיף להוציא תואר בחינוך ופסיכולוגיה לדוגמה ואז להוציא תעודת הוראה? תודה מראש

Diana M

New member
הסבת אקדמאים

הסבת אקדמיים להוראה קיימת עבור מגוון גדול של אנשים אשר סיימו חוגים שונים במדעי הרוח, החברה וכד' ורוצים כעת ללמד כי לא מצאו עצמם במקום אחר או כי החליטו לעשות שינוי ורואים בהוראה יעוד. גם מי שמסיים חינוך ופסיכולוגיה ורוצה ללמד צריך ללמוד לתעודת הוראה כאשר מקצוע ההוראה הוא פסיכולוגיה. אם רוצים לקבל תעודת הוראה ללא קשר למקצוע ההוראה יש צורך בהסבה כאמור. ובענין העדיף, ממש לא ברורה לי השאלה. האם כל מי שרוצה להיות מורה מסוגל להתקבל לחוגים חינוך ופסיכולוגיה? לא בטוח..(ומדוע הוא בכלל צריך אם מטרתו להיות מורה? זה קצת כמו לנסוע לאילת דרך קרית שמונה, לא?) ובכלל אפשר גם ללמוד מחשבים ומדעי החיים ואחרי כן ללמוד לתעודת הוראה. בהצלחה עם כל בחירה שתעשי. דיאנה

צריכה תשובות דחוף!!

שלום לכולם, אני כרגע בזמן ההתלבטות מה ללמוד וחשבתי על חינוך מיוחד..רציתי לדעת במה אני יכולה לעסוק אחרי שאני מסימת תואר ראשון בחינוך מיוחד חוץ מלהיות מורה או גננת?.אמרו לי שאני יכלה ללמוד הוראה מתקנת ובעקבות זה ללמוד להיות מאבחנת דידקטית שזה דווקא מצא חן בעיני. אבל רציתי לדעת על עוד אפשרויות אם יש?.....וגם עוד שאלה קטנה.כדי לעסוק בהוראה מתקנת אני צריכה קודם לעסוק בחינוך מיוחד?או שישר אחרי שאני מסימת את התואר אני יכולה ללכת ללמוד הוראה מתקנת ולעסוק בזה מבלי שיש לי ניסיון בחינוך מיוחד? המון תודה על העזרה.!וחג פסח שמח וכשר לכווווללללםםםםם

חינוך מיוחד והוראה מתקנת

יש מקומות בהם תוכלי ללמוד אבחון ללא לימוד של חינוך מיוחד. יש מקומות בהם התנאי הוא חינוך מיוחד וניסיון של כמה שנים. לדעתי, כדי להיות מאבחנת טובה - את חייבת לדעת, להבין ואפילו להתנסות בלימודים הרגילים והחינוך המיוחד. אחרת - איך תוכלי להמליץ, על סמך מה ? רק מהתיאוריה ? זה לא נראה לי מספיק.

מועקר1975

New member
תרפיה בתנועה

השנה אסיים את התואר הראשון שלי בחינוך מיוחד לגיל הרך, אני חושבת ללכת לכיוון התרפיה בתנועה, היכן ניתן ללמוד את התחום הזה? תודה...

הרבה מקומות

ניתן ללמוד במכללות אקדמיות לאומנויות או במסלול לתעודת הוראה במכללות החינוך ובמסגרת לימודי תעודה במכללות הפרטיות. בית ברל, סמינר הקיבוצים, וינגייט, דוד ילין, מכללת קיי, ואולי יש עוד כאלו שלא כתבתי את שמם, רצוי לעשות חיפוש... גוגלי.

Relina

New member
שלום רב

סיימתי לא מזמן תואר במדעי החברה ואני מתלבטת העםלהמשיך ללמוד. יש ישני מסלולים שתפסו את עייני , וזה בדיוק מה שחיפשתי זמן רב. במכללת סמינר הקיבוצים: http://www.nirshamim.co.il/yedionims.asp?Prod=6682&GroID=1444#more ןבמכללת אורנים: http://www.nirshamim.co.il/yedionims.asp?Prod=7757&GroID=3550#more שניהם נראים לי מאוד מעניינים ומאתגרים אבל יש גם את ההיבט הפרקטי. מכיוון שאני הולכת להשקיע סכומים יחסית גדולים להיקף לימודים של פעם בשבוע הייתי רוצה לדעת שזה לא לחינם. במילים פשוטות האם אמצע עבודה בתחום בכלל? האם יש לתחום זה ביקוש או שאמצע את עצמי עם התעודה ביד ומובטלת? אני מאוד מעוניינת ללמוד אבל אני לא יכולה להרשות לעצמי ללמוד משהו שלא יתן לי עבודה אחר כך. כבר למדתי ארבע שנים מסלול משולב( גרפיקה+תואר במדעי חברה) ומאוד קשה למצוא עבודה. תודה מראש

למעלה