לימודי טיסה בקליפורניה

• פותח הנושא zoti
  • פורסם בתאריך

zoti

New member
לימודי טיסה בקליפורניה

היי, אני מעוניין ללמוד ומאחר ואני גר באיזור סן-פרנסיסקו אני מחפש בי"ס באזור. מישהו מכיר ? למד באזור ? מעוניין בתחילה ברשיון פרטי (אפשרי גם אולטרה לייט) אולי אח"כ מסחרי (שיצריך שינוי קריירה). אג"ב, טסתי לפני מספר חודשים בפיטס כנוסע. כיף לא נורמלי למרות שבסוף בא לי קצת להקיא. תודה, zoti

ramym

New member
קליפורניה

אני למדתי באזור לוס-אנגלס בבית-ספר מאד מאד זול, שהוא גם די נחמד, ונקרא ADP. אם הכסף לא מכשול, אז יש אקדמיה מצויינת באוקלנד, ואתה יכול ללכת גם ל AMERICAN-FLYERS. אם אתה מעוניין בעוד פרטים, פנה אלי באימייל, [email protected] בהצלחה, רמי

בתי ספר לטיסה בצפון קליפורניה

במסגרת הכנות לטיול טיסה בקליפורניה בקיץ 2000, עברתי (בתכתובות אימייל) בהרבה בתי ספר שגם משכירים מטוסים. כמובן שאם אתה באיזור סן-פרנסיסקו, אין לך מה לחפש ב ADP, מה גם שהמלצה שקיבלתי מכמה מקומות (בחיי שאני לא מכיר את ADP ואין לי שום אינטרס להשמיץ אותם) היא לא להתקרב ל ADP, היות והמחירים הזולים מלווים בתחזוקה גרועה. הפירוש שקיבלתי ל ADP הוא "Another Dead Pilot" (במקור כמובן זה "American Desert Pilots" או משהו כזה). בסופו של דבר החלטתי לצאת משדה סן-חוזה, ושם היתה אפשרות בחירה בין Tradewinds aviation ו- THAviation. הבחירה ב Trade winds התבררה כטעות פטאלית שדפקה את כל הטיול (סיפור לפעם אחרת). נסה את thaviation, יש שם בחור בשם טום הורנק שעשה רושם נחמד. מצורפות כתובות נוספות. בכל מקרה אני ממליץ על אזור ה- East Bay עקב תנאי מז"א מצוינים כמעט כל השנה.

ADP../images/Emo160.gif

A.D.P = Air Dessert Pacific בקיץ 1999 אני ועוד חבר / חניך טסנו שם הרבה שעות. אחרי סדרה של הסבות שעשיתי ואז הדרכתי את החניך, לקחנו פייפר ARROW PA-28/R200 ויצאנו לטיסה מחוף לחוף. היתה לנו תקלה שטופלה אצלם לפני הטיסה הגדולה אך היא חזרה על עצמה גם אחר כך שכבר היינו רחוקים מדי לחזור. בחצי השני של הטיול נאלצנו להוריד גלגלים תמיד בנוהל "תקלה" ( מי שמכיר יודע שזה רק העברת כפתור ) ולא רק ע"י הורדת ידית גלגלים. המטוס נראה רע מאד חיצונית אבל בפנים היה בסדר. הרבה אנשים ללא שום עניין להשמיץ אמרו לנו שיש להם רקורד רע מבחינה תחזוקתית ושהיו להם כמה תאונות. יש להם צי מטוסים גדול המורכב רק ממטוסי פייפר והכולל כ 10 סנקות. בזמנו המחיר ששילמנו היה $ 63 לשעה (כולל דלק או החזר של 2$ לגאלון ) אחרי שקנינו בלוק שעות. אם מישהו רוצה לדבר איתי עליהם, אין בעייה. 777699 067 צביקה הרפז

dantzur

New member
אופציה נוספת - מועדון חברים

לדוגמא המועדון המצ"ב. הגעתי אליו דרך חבר שגר באיזור, פעמיים הצטרפתי כחבר לצורך טיולי טיסה בארה"ב. מנוהל ע"י חברים, ללא מטרת רווח - ומכאן בד"כ נגזר מחיר סביר ואף למעלה מכך (שים לב כי המחירים הם tach - זול יותר מאשר לפי hobbs - ראה דיון בעבר בפורום). המדריכים חברי מועדון - אלו שטסתי עימם היו מדריכים משובחים. צי המטוסים אינו כה עשיר, אולם אין זה משנה בשלב הלימוד לרשיון פרטי. טסתי גם במועדון חברים אחר באיתקה - מוצלח ביותר אף הוא. נראה שהאמריקאים מצליחים ליישם מועדונים כאלה המאפשרים טיסה במחירים סבירים ללא להתפשר על איכות המטוסים או ההדרכה. קל לראות למה קשה יותר לישם זאת בארצנו הקטנטונת... אגב, לגבי ADP, אינו רלוונטי מסיבות מרחק, אולם אני עשיתי שם את הרשיון לדו מנועי. כפי הנראה לא הייתי מספיק בסביבה לשמוע השמצות... - לי לא היו תלונות על רמת המתחזוקה (היו תקלות, אולם לא בקצב שונה מהמוכר בארץ). רמת ההדרכה משתנה. Have fun

למעלה