לימודי טיסה

NoamSher

New member
לימודי טיסה

היי, היכן אפשר ללמוד טיסה בארץ וכמה זה עולה? (למטוס קל, למסוק, ולמטוס מנהלים סילוני...) מקווה שהשאלה לא נשמעת "ילדותית" משהו. אני פשוט דיי סקרן

NoamSher

New member
40-50 אלף וזהו? יש רשיון טייס?

ורק שנה? ממש קצר... לא כתוב איזה רשיון מקבלים... למטוס קל? סילון? מסוק?

eyalmnm

New member
זה נכון לאקדמיות בלבד.

בארה"ב קיימים בתי ספר שונים שאינם אקדמיות ושאינם מוגדרים כבתי ספר לקצינים ראשונים מכלום. יש אקדמיה כזו שנקראת Phoenix East שהמחיר למסלול כזה הוא בסיבות ה-25000$. אגב מסלול כזה בישראל יעלה לך בסביבות ה- 100000. בבתי הספר שם מחיר של רשיון פרטי הו א בערך 5000$ מכשירים 3000$ מסחרי 3000$ כל זאת במשך 3-6 חודשים. בארץ רשיון טייס פרטי יעלה לך בסביבות ה- 10000$ מקווה שעזרתי.

אני מניח שזה סרקסטי

אז בתמצית - זה לוקח בערך פי שתים משיעורים ברכב, 50 שיעורים. מחיר השעה הוא עד פי ארבע (700-800 כולל ההדרכה), יש הרבה בחינות בכתב (הרבה יותר קשות מאשר ברכב) והזמן תלוי בך בעיקר. אפשר לסיים גם בחודשיים. זה מקנה רשיון למטוס קל, הדבר הבסיסי, ידוע בשם העם כ"ססנה" או"פייפר", למרות שזה שם מבלבל ולא ממש נכון (כי יש ססנות כבדות וכו'). כמו כן אפשר ללמוד לטוס באולטרלייט (אז"מ) וזה יותר זול, בערך מחצית השעות עד קבלת רישיון. מטוס מאד קל (450 ק"ג להמראה!) ומקסימום טייס ונוסע אחד. מוגדל לישראל, טס יחסית לאט, וכו'.

noyfb

New member
האם ידוע לך על מישהו שעושה כאן

טיסות הכרות במסוק ? חן חן מראש.

מה השאלה?

מסוק כבר ראית... לפחות 60 שעות, מחיר השעה פי שתים!!! סילוני - מה זה? יש מטוס סילון עם מנוע יחיד. אבל רובם עם שנים. יש מטוסים קלים, אבל רובם "כבדים" ומשמשים להטסת נוסעים סילון יחיד: אחרי רישיון לקל, אתה יכול להוסיף סילון...מחיר השעה יהיה בטח פי 3 (לא שיש אחד להשכרה בישראל)... ההסבה למטוס מדגם מסוים עשויה לקחת כ 10 שעות סילון דו מנועי: אחרי רישיון קל, תעשה רישיון דו מנועי - 10 שעות במחרי כפול, אחר כך כמו לסילון יחיד. שוב, אין כזה להשכרה, אבל אפשר לקבל אותו עם טייס ב 1500-2000 דולר לשעה... כבד/נוסעים: אחרי סילון דו מנועי תצבור מעל 1000 שעות, ותעשה רישיון קברניט (LTP) - הסבה, הגדר, וכו'. יקר....

eyalmnm

New member
רק בארה"ב

בישראל זה יקר מדי ארוך מדי ופחות מקצועי. בארה"ב לעומת זאת יותר זול יותר קצר והכי חשוב - יש לאן לטוס, יש מקומות להתאמן מכשירים וכו. אם תרצה פרטים נוספים שלח לי מסר עם מספר הטלפון שלך.

ERJ PILOT

New member
If you are serious

I can help you. Let me know, I can send you alot of information to your email

efi2000

New member
לא מזמן הייתי בשדה תעופה בהרצליה

ושם יש קורס טיסה, מחיר היה אז 8000 שקל כדי ללמוד לטוס במטוסים קלים שיש שם, וכל פעם שאני עובר ליד קניום פארק ברעננה אני רואה מטוסים שלהם טסים מעל רעננה והרצליה, הם מסתובבים סביב שדה תעופה, כי זה קורס טיסה.

למעלה