לימודי טיפול משפחתי

לימודי טיפול משפחתי

היי לכולן ולכולם!

אמן - אמן שכאן אוכל לקבל את התשובות, על אף שאני בספק..... התייאשתי מלחפש ולחפש ברשת והכל נורא סותר אחד את השני.

מעוניינת להיות בעתיד מטפלת משפחתית מוסמכת.

מכירה שיש את האגודה הישראלית לטיפול משפחתי - הבנתי מצד אחד שהיא ה"מסמיכה" וכדי להיות מטפלת מוסמכת אני נדרשת לעמוד בקריטריונים. מצד שני, במקומות אחרים הבנתי שאין האגודה מסמיכה וניתן להיות מטפל מוסמך גם בלעדיה ובלי הדרישות שלה...

בהתאם לכך מספר שאלות:
1) האם אפשרי לעסוק בטיפול משפחתי מבלי לקבל הכרה של האגודה?

2) מה אני נדרשת ללמוד על מנת להיות מטפלת משפחתית מוסמכת? למיטב הבנתי 2 תארים במקצועות טיפוליים + הכשרה ייעודית לטיפול משפחתי... האם אני צודקת? היכן ניתן לבצע את היישורת האחרונה שהיא ההכשרה הייעודית?

3) אני נדרשת ללמוד מקצועות טיפוליים כדי להמשיך לשלב של ההסמכה. האם מדעי ההתנהגות הוא מוגדר כמקצוע טיפולי?

אשמח לכל מי שיכול לשפוך אור בנושא,
תודה רבה!!!

רק על עצמי לספר ידעתי...אבל מקווה שזה יענה לך

ולו באופן חלקי

אני עושה כעת תואר שני בעבודה סוציאלית באוניברסיטת אריאל
כאשר התחום הוא באמת טיפול זוגי ומשפחתי

אני לא באתי מלכתחילה בשביל הטייטל של מטפלת זוגיות ומשפחתית, אלא לצורך העשרת ארגז הכלים הטיפוליים שלי, מתוך הבנה שמשפחה זה מערכת, וגם כשאני מטפלת ביחיד הוא לא נפרד מהמערכת הזו ומהשפעותיה.

חלק מהקורסים שנלמדים מוכרים ע"י האגודה הישראלית לטיפול משפחתי, כמו כן, השנה אני עושה את הסטאז' שלי במקום שמוכר ע"י האגודה, כך שבמידה וארצה את ההסמכה שלהם שדורשת משהו כמו 600-700 שעות טיפול משפחתי וזוגי- השעות שכבר עשיתי ואעשה השנה (באזור ה100) יחשבו לי, וכן הקורסים שהזכרתי מקודם, ואז אצטרך להשלים רק חל מהקורסים שלהם.

בהצלחה

שמיים12

New member
תפילותייך נענו....

יש לי תשובות בשבילך.בכדי להיות מטפלת משפחתית מוסמכת את צריכה לעמוד בדרישות של האגודה שמפורטות באתר שלהם בצורה ברורה.אם עדיין יש לך שאלות-את יכולה לשאול און שם בפורום.
מבחינת החוק, גם היום את יכולה להכריז על עצמך כמטפלת משפחתית, או פסיכותרפיסטית.למה? כי אין לזה חוק מוגדר בניגוד לחוק העוסים למשל. האם זה אתי ומקצועי?לא ממש. את חייבת שני תארים טיפוליים, אני חושבת שמדעי ההתנהגות נחשב, אבל לא בטוחה.תשאלי באתר.
אני לומדת שנה שניה בתוכנית להכשרת מטפלים זוגיים משפחתים באוניברסיטת תל אביב.הלימודים הם 3 שנים וכוללים גם פרקטיקום. אחרי שמסיימים יש למלא את השעות ואז מקבלים הסמכה.למי שענתה לך לפניי- שעות טיפול לפני סיום התוכנית אינן נחשבות....
אני עוסית כבר כ6 שנים.כן, טיפלתי במשפחות- אבל זה לא טיפול משפחתי זוגי שמתמחים בו.שיהיה בהצלחה,ואם יש לך עוד שאלות אז את מוזמנת. אני חייבת להסתייג ולהגיד שאולי כדאי שתסבירי למה את רוצה להיות מטפלת משפחתית דווקא אם אין לך עדדין נסיון בטיפול?אולי עד שתגיעי ללימודים הללו, בעוד לפחות 5 שנים תביני שבכלל מעניין אותך תחום אחר!

למעלה