לימודי יהדות לנשים

Shame in you

New member
לימודי יהדות לנשים

שלום. האם אתם מכירים מסגרות של לימודי יהדות שבהן יכולות ללמוד גם נשים? תודה!

אופירA

New member
מנהל
יש הרבה מאוד

ערכים - הבית היהודי בת"א ושיעורים רבים בכל רחבי הארץ. תרימי טלפון ותבררי (לחפש טלפון באתר ערכים). שורשים - ת"א קו לקו - ת"א.

Shame in you

New member
היי,

יכול להיות שלא הבנתי נכון מהאתרים שלהם, אבל לפי הבנתי מדובר רק על הרצאות וסמינרים לא קבועים, נכון? אני מחפשת מסגרת קבועה של לימודים, כמו באוניברסיטה או בכל מיני קורסים למיניהם. מכירים משהו כזה, שהוא לא אוניברסיטה? או שפשוט לא הבנתי נכון את האתרים?

אופירA

New member
מנהל
שיעורים קבועים כנגד סמינרים חד פעמיים

כנראה שערכים מפרסמים באתר את הסמינרים שהם חד פעמיים ולא קבועים. אבל יש להם גם מסגרות שיעורים פרטיים, ואת זה צריך לברר בטלפונים לפי הסניפים בארץ. גם לארגונים האחרים יש שיעורים קבועים ומסודרים. תיכנסי לפורום "חוזרים בתשובה תמיכה", ותסתכלי בכותרות הפורום על הרבה מסגרות לשיעורים, ותרימי טלפון לכולם, כדי לברר פרטים ומקום. כמו כן, את יכולה להיוועץ בחברי הפורום על מקומות הלימוד שלהם, ולקבל המלצות יותר מסודרות משלי. אני למדתי במסגרת למתקדמים, וגם בה סיימתי ללמוד לפני שנים. המסגרות למתחילים שלמדתי בהן כבר לא קיימות היום.

givatayim

New member
סוד תפילת הנשים ../images/Emo142.gif

במסגרת הפסטיבל שכתבתי עליו, "שירת הים", יש הרצאה מאוד מעניינת על סוד תפילת הנשים - בארה של מרים מאת ד"ר עליזה לביא, זו תהיה הרצאה על ספרה שאיגד תפילות מתקופות שונות שנכתבו ע"י נשים ובעבורן. פניה אישית ומרגשת של אישה לבוראה ברגעי מפתח בחייה.

Shame in you

New member
בקיצור, אם מישהו מכיר

מסגרת טובה כפי שתיארתי אני אשמח לשמוע. אני מדגישה כי ברצוני ללמוד לא במסגרת דתית כמו בבתי מדרש וכו', אלא ללמוד את היהדות כנושא, כמו שלומדים כל נושא אחר. אני לא יודעת אם קיים דבר כזה, אבל אם כן, אני אשמח :) יום נעים לכולם.

למעלה