לימודי יפן יפנולוגיה מזרח אסיה - לא לתואר! בישראל

sade13

New member
לימודי יפן יפנולוגיה מזרח אסיה - לא לתואר! בישראל

הי

מחפשת קורסים, קורסי העשרה, שפה וכל דבר שיכול לעניין על יפן התרבות, מזרח אסיה בכלל - בישראל ( פחות חשוב המיקום יכול להיות תא חיפה ירושלים) לא למטרות תואר אלא העשרה. ( אני מעצבת ומתעננינת בעיצוב היפני)
האם מישהו מכיר? כי בחיפוש ברשת לא הצלחתי למצוא כלום -כל קצה חוט יעזור
תודה
 

Simbbam

New member
מתאר לעצמי שאת יכולה להיכנס כשומעת חופשית לרוב השיעורים

באוניברסיטאות.
אם את מעוניינת אני יכול לקשר אותך עם מזכירות החוג ללימודי אסיה כדי שתוכלי לברר איך מתי וכמה.
&nbsp
 

sade13

New member
אשמח - תודה באיזו איניברסיטה?


 

mishel s

New member
אם לא תמצאי

תמיד אפשר לבוא למפגשים שלנו.
אנשים פה יודעים יותר על תרבות יפן ממי שלומד באוניברסיטה, גם אם לא למדו שם, פשוט מפני שהאנשים שפה באמת מתעניינים בנושא ונחשפים להרבה דברים שקשורים ליפן/תרבות יפן/יפנית.
בשבילנו זה לא עוד קורס שצריך לעבור את המבחן שלו, זה באמת מעניין אותנו.
&nbsp
סתם המלצה.
 

sade13

New member
אשמח

לשמוע על המפגשים שלכם -אפשר בפרטי אם זה פשוט יותר
כל דבר שיעשיר אותי ויענין -יכול להיות מאוד רלונטי לי
תודה
 

herouth

New member
המפגשים מתקיימים פעם בחודש אצלי בבית בתל-אביב

הם מיועדים בעיקרון לדיבור יפנית, אבל בדרך כלל חלק גדול מהזמן עובר בדיבור בעברית, בעיקר על נושאי יפן ומה שמסביב. היחס בין שני החלקים נקבע בעיקר לפי כמה המגיעים מתעקשים לתרגל יפנית או לא.
 

Simbbam

New member
לא מסכים עם האמירה הזו

יפנולוג שכל תחום לימודיו נוגע להיסטוריה ולתרבות יפן בהחלט יכול להיות שיודע יותר לעומק ממישהו שיפן היא רק תחביב שלו.
 

herouth

New member
רק שאתה מתכוון לא למי שסתם עשה תואר ראשון במזרח אסיה

אלא למי שגם עשה תואר שני ושלישי וחוקר את הנושא מקרוב. אנשים שלומדים תואר ראשון - בפרט שזה בדרך כלל דו-חוגי, ונוסף על זה מכסה גם את סין, קוריאה ועוד כמה תרבויות ושפות - קשה לומר שזו המומחיות שלהם. אלא אם כן זה גם התחביב שלהם.
 

Simbbam

New member
מהיכרותי האישית

רוב הסטודנטים שלומדים לימודי אסיה במדור יפן הם אנשים כמו החבר'ה פה בפורום, כבר אין אנשים שהולכים ללמוד יפן כי זה "כלכלי", כמו שיש לסינית, מי שהולך זה כי יש לו עניין אישי ביפן
 

mishel s

New member
אנחנו עדיין יודעים הרבה יותר על יפן

כתבתי הודעה ארוכה על למה אנחנו יודעים הרבה יותר על יפן מכל מי שסיים תואר ראשון במזרח אסיה, לא משנה באיזה התמחות, אבל אז היפני שבי התגבר על הישראלי שבי ומחקתי הכל.
&nbsp
 

herouth

New member
מישהו דיבר על ״כלכלי״?

אני פשוט מדברת על זה שסטודנט שיש לו X שעות שבועיות, שרק חצי מהן מוקדשות למזרח אסיה, ומתוכן רק שעתיים ליפן, ויפן היא לא התחביב האישי שלו (כלומר, בשעות שאינן מוקדשות ללימודים הפורמליים הוא לא מתעסק ביפנית, יפן, וכו׳, אלא יוצא עם בחורות (או בחורים), מתפרנס איכשהו, ורואה כדורגל עם החבר׳ה) ידע פחות מאשר מישהו שזה תחביב שלו ומתעמק בנושא.
&nbsp
אתה אישית היית בדוכנים של שבוע יפן, נכון? ואתה פה בפורום. זה אומר שאתה לא סתם סטודנט שיש לו תואר לסיים ועבודה לחפש, אלא מה שמישל מגדיר ״אחד מאיתנו״. אלה שזה תחביב שלהם.
&nbsp
אתה אומר שכיום הסטודנטים במדור יפן כולם כאלה שזה תחביב שלהם? אולי בירושלים. כמו שהתרשמתי מהסטודנטים התל-אביבים, העסק לא ממש בנפשם. כלומר, יש ויש, כאמור. ואצלכם בירושלים, באמת כל הסטודנטים במדור מפגינים מעורבות ומשקיעים לא רק באספקטים החברתיים של המדור (כמו שבוע יפן) אלא גם בהעמקה ולימוד אישי?
 

innocence

New member
גם ביפן זה די ככה,

אם כי ההסללה היא שונה. אתה לא צריך לבחור מסלול לימודים (סין או יפן) אלא בוחר שפה (שלרוב היא מה שאתה מתעניין בו הכי הרבה), והקורסים הם מעורבבים של כל מיני ארצות במזרח אסיה.
 

sade13

New member
אם אני לא טועה

והדיון החל בגלל השאלה שלי -חשוב לי להבהיר את המטרות שלי - אני כבר הרבה שנים אחרי כמה תארים ראשונים ושניים הקשורים בעיקר לעיצוב ומדעי החברה. ההתענינות שלי ביפן החלה בעקבות המקצוע שלי ( מעצבת פנים) וקריאת כמה ספרים הקשורים כמו : ספר התה של אוקאקורה קאקוזו וואביסאבי למעצבים של לאונרד קורן . מאחר ואני מאמינה שלא ניתן להתמקד בפן עיצובי של תרבות או עם מסויים בלי להכיר לעומק את שאר הדברים אני כן רוצה להבין ולמוד כמה שיותר -אבל לצערי אין לי את הזמן לעשות עוד תארים אקדמיים - מאחר ואני גם מאמינה שאבקר ביפן אני רוצה להגיע "מוכנה" כך שמבחינתי כל חשיפה ללמידה או להכרה של יפן תהיה ברכה.
 
למעלה