לימודי כימיה לבגרות

jcwikel

New member
לימודי כימיה לבגרות

שלום. אני מתחיל עכשיו את הדרך הקשה בניסיון להתקבל ללימודי רפואה - איפה שרק ירצו אותי... את השלב של להתלונן על כמה קשה להתקבל עברתי. הפסיכומטרי גבוה, אבל אני מנסה לשפר אותו. הגעתי למסקנה שבין השאר אני צריך לשפר את הבגרויות בכימיה ובצרפתית. רני דובר צרפתית, כך שבעיקרון למקצוע זה אני מבקש בעיקר המלצה בנוגע לספר טוב. באשר לכימיה אני מעוניין לדעת אם יש למישהו הצעה איך ללמוד (לא מצאתי אף קורס של כימיה לבגרות באזור חיפה). כמו כן, אם יש פה מישהו שמסוגל ללמד אותי, אשמח אם יפנה אלי במסרים. המשימה היא לנסות לשפר מ-89 ל - 95 (בשני המקצועות). תודה. יונתן
 
התעניין בבתי ספר אקסטרניים ובפורומי

מורים. לך רק למורים וקורסים שממוצא הבגרויות של התלמידים שלהם גבוהה מאוד. מה היו נקודות התורפה שלך בבגרויות הקודמות?
 

דליה.ד

New member
שלום יונתן וברוך הבא../images/Emo140.gif

אני מצרפת קישור חשוב למאגר מורים פרטיים, אולי תוכל למצוא שם מורים לכימיה וצרפתית. ושיהיה בהצלחה!
 
האם שקלת ללמוד רפואה בארץ דוברת

אנגלית או צרפתית? בחלק מהארצות האלה הרמה די גבוהה ולא צריך מבחן כדי לעבוד בתחום בארץ כשגומרים ללמוד שם. אני בטוח שיש לך טעם לברר. אגב, שמת לב שקיבלת עוד תשובה ששורשרה בטעות לאחר התשובה שלי.
 

דליה.ד

New member
עדו אתה מוריד לנו את כל הטובים

מהארץ! לא מספיק שאתה כבר שם?????????
אבדה שכמוך! אגב, מתי ת'חוזר?
 
לממשלה יש מדיניות של 'גירוש מוחות'.

צריך להקים בארץ עוד פקולטאות לרפואה. לא סביר שאדם עם בגרות גבוהה ופסיכומטרי גבוה יצטרך להשקיע שנים בכניסה למסלול לימודים ארוך. אנחנו בחו''ל בגלל שאישתי רוצה משרת מרצה בארץ וזה מצריך מחקר פוסט דוקטוריאלי בחו''ל. הדרישה הזו הגיונית מאוד מבחינה אקדמית וגם אינה מגרשת מוחות כי רוב הנוסעים לפוסט דוקטוראט נשואים לישראלי שהשאיר קרייארה מאחור. אני מקווה להתחיל סוף סוף ללמוד כאן ולחזור מלומד יותר ולא 'אבוד'.
 

jcwikel

New member
במה זה כרוך?

והיה והחלטתי ללמוד בחו"ל, במה זה כרוך? האם אני צריך לעשות SAT, מכינה או משהו אחר? בכל מקרה לא נראה לי שאלמד בחו"ל. אם לא אוכל להיות רופא ממוצע, אנסה להיות פסיכולוג מצוין.
 
בכל מקום זה כרוך בדברים אחרים.

יש ארבע מדינות דוברות צרפתית כשפה ראשונה והרבה מדינות שדוברות אנגלית כשפה ראשונה. אני בתוך שאין להם תנאי קבלה אחידים. אם איני טועה, יש גם בתי ספר לרפואה דוברי אנגלית במדינות שאינן דוברות אנגלית. נדמה לי שיש איפה שהוא פורום ללימודים בחו''ל. אולי בפורום 'ישראלם בחו''ל' יודעים יותר. אגב, מה משותף לרפואה ופסיכולוגיה מלבד תנאי הקבלה הקשים?
 
מוזמנת לבקר. עברנו משוויץ לארה''ב.

באמצע הדוקטורט של אישתי, המנחה שלה עבר לשוויץ. נסענו אחריו כדי שהיא תגמור דוקטורט איכותי. את המחקר הפוסט דוקטוריאלי חייבים לעשות בחוץ לארץ ואישתי מצאה מעבדה טובה בשיקגו. היא מתקדמת יפה. מי שלא עשה מחקר פוסט דוקטוריאלי בחו''ל לא יכול לקבל משרת מרצה בארץ. זה כדי שהאקדמיה בארץ לא תהפוך למנותקת ומפגרת. אני מקווה ללמוד כאן לעומק את המקצוע שעסקתי בו ארץ: טכנולוגיה מסייעת לעקיפת ליקויי למידה. הילד מקבל כאן תראפיה טובה לPDD NOS ומתקדם יפה. אנחנו מקוים לחזור בקרוב מלומדים יותר ובריאים.
 

jcwikel

New member
תודה

המכנה המשותף בין פסיכולוגיה ורפואה הוא ששניהם מקצועות שמתעסקים בשיפור חייהם ובבריאותם של אנשים - פיזית או נפשית. ברור שלכל מקום יש תנאי קבלה שונים, חשבתי רק שתוכל להביא איזושהי דוגמא. תודה על המידע בכל אופן.
 
האם חשבת על מקצועות אחרים עם אותו

מכנה משותף? אגב, אם מסיבה לא מוסברת מתחשק לך ללכת דווקא לרפואה, זה בסדר. לאהבה לא צריכים להיות הסברים.
 
למעלה