לימודי כלכלה

yelly

New member
לימודי כלכלה

שאלה כללית האם מישהו יודע האם אכן לבעלי ציון פסיכומטרי גבוה-( ואם כן מאיזה בערך?) אכן מוותרים על מבחן התאמה במתמטיקה במידה והוא בעל 3 יחידות לימוד בבגרות בלבד? או שחייבים להשלים יחידות\ בחינת התאמה בשביל לימודי הכלכלה? תודה!

flutter girl

New member
ממה שהבנתי

הציון הפסיכומטרי בחלק הכמותי צריך להיות גבוה כדי שיוותרו על עניין 3 היח"ל. לא בטוחה לגבי זה, אבל אני יודעת בודאות שיש מבחן התאמה של מתמטיקה (כמו שאמי"ר זה לאנגלית, נראה לי שקוראים לזה ממ"י
), אבל הוא מקביל של ציון פסיכומטרי. הכי טוב? להתקשר לפקולטה ולשאול.

yelly

New member
אני יודעת שיש את המבחן

בגלל זה אני כ"כ לא רוצה לעשות אותו!!! זה ללמוד חומר של תיכון שוב! :)) תודה!

flutter girl

New member
כן, אבל הוא מקביל לחלק הכמותי בפסיכו!

אז תתקשרי לחוג לכלכלה ותשאלי, כי אם קיבלת ציון גבוה בכמותי, לא יהיה שום הגיון בלקחת את המבחן...

שמעתי

פעם שמעל 135 בחלק הכמותי פוטר ממבחני ההתאמה ושאר השטויות. אבל קחי את זה בערבון מאד מוגבל. עדיף להתקשר למזכירות החוג.

גם ציון גבוה בפסיכומטרי אינו פוטר ממתמטיקה

בתור אחת שהייתה במצבך, אני יכולה להגיד לך בוודאות: ציון גבוה בחלק הכמותי אינו פוטר אותך מדרישת המתמטיקה. הציון הפסיכומטרי הכללי שלי הינו מעל 700, והציון בחלק הכמותי מעל 135. למרות זאת, בשביל להתקבל לחוג נאלצתי להיבחן בבחינת הבגרות במתמטיקה 4 יח"ל כדי להתקבל לחוג. הם לא היו מוכנים לוותר בשום אופן. מבחינתם זו דרישת חובה. אני יודעת שבשנים קודמות היו מוותרים על זה, אבל זה רק אם לא היו להם מספיק נרשמים. בשנים כמו השנה הזו, שההרשמה נסגרה בזמן, ויש מספיק תלמידים, הם מקפידים על כל הדרישות ולא מוותרים. אני מציעה שתתחילי לחזור על החומר... זה לא כזה נורא...

ulapid1

New member
מניסיון אישי,

אני יכול לומר לך שהמצב אינו שחור או לבן. אני בשעתו ביקשתי להתקבל ללימודי כלכלה וחשבונאות, כאשר גם באמתחתי מתמטיקה ברמה של 3 יחידות לימוד (אמנם בציון 100 אבל זה לא נחשב...). בהתחלה עשו לי בעיות ונאמר לי ע"י מרכזת החוג האדיבה שאין שום סיכוי שאתקבל למסלול חשבונאות, כל עוד אני ברמה שלל 3 יח"ל, ובמקרה הכי טוב אתקבל למסלול אחר בחוג לכלכלה, אך בכל מקרה אאלץ לעבור את בחינת הממ"י (מיון במתמטיקה). לא ויתרתי ופניתי לראש החוג לכלכלה, עם בקשה אמיתית להתקבל, תוך שאסכים לכל "תווית" שישימו עליי (כמו - סדונט שלא מן המניין או על תנאי). בסופו של דבר, לאחר שקיבלו באוניברסיטה את ציון הפסיכומטרי (שהיה גבוה, ובפרט בכמותי - 137), ולאחר שבחנו את העניין תוך התחשבות מסוימת לאור פנייתי לגורמים בחוג, החליטו לקבל אותי למסלול חשבונאות ובנוסף פטרו אותי מהחובה לגשת לבחינת מיון במתמטיקה. לכן, אין שום דבר שהוא בטוח (בעצם, רק דבר אחד) ויש לנסות להתקבל ב"כח", גם אם זה מצריך פנייה לגורמים בכירים בחוג. בהצלחה.

yelly

New member
תודה לכולם על התגובות!

אני ממש לא רואה את עצמי לומדת שוב חומר של בגרות ככה שאם יחליטו לעשות בעיות כנראה כלכלה אני לא אלמד שם אני מקווה שהם לא יהיו אטומים !

flutter girl

New member
אני מקווה גם בשבילך

חברה שלי הפכה עולמות כדי להתקבל לאונ' עם ציון פסיכומטרי נמוך (שנגרם עקב היותה דיסלקטית - ציוני הבגרות שלה היו מעולים), ולא הצליחה. היא פנתה ללימודים במכללה ונהנית מכל רגע.

ofir50

New member
כן ויתרו לי

עשיתי 3 יחידות בתיכון קיבלתי מעל 700 בפסיכומטרי ופתרו אותי מהקורס הזה..אבל אני בכל זאת ממליץ על איזה קורס רענון במתמטיקה.. פשוט תבוא אבל כשומע חופשי ...

למעלה