לימודי לינוקס

assaff11

New member
לימודי לינוקס

שלום לחברי הפורום, שמי אסף ואני חדש פה בפורום ויש לי שאלה חשובה.
קודם כל אני אציג את עצמי במה אני עוסק ומה עשיתי עד היום לתת קצת רקע שיהיה רלוונטי לשאלה שלי:
למדתי טכנאי פי סי, mcitp+ccna עבדתי ב-one1 כמעט שנתיים בתור טכנאי שרתים ומחשבים כיום אני כבר כמעט חודש עובד בחברה לאוטומציה כחלק מצוות שמתחזק רשת של מועצה מקומית ועכשיו לשאל אני חושב כבר הרבה זמן אם כדאי ושווה ללכת על קורס לינוקס, קודם כ

assaff11

New member
המשך השאלה

האם באמת יש עבודה לחסרי ניסיון שמסיימים את הקורס או שזה סתם לזרוק את הכסף שלך אני יודע שיש ביקוש אבל האם לוקחים חסרי ניסיון תודה לכולם

Testosterone

New member
אם כדאי ואם שווה

זה הכל תלוי במה אתה רוצה להשיג.

אם תלך ללמוד RHCE, אני מבטיח לך שבסיום הקורס תצא מקצוען (אמנם ללא ניסיון, אבל הרבה חברות ירצו לקחת אותך בתור Junior). זה קורס מאוד יוקרתי ולא דומה בכלל לקורסים שמציעה מייקרוסופט או סיסקו (חוץ מאחד של סיסקו, ששכחתי את שמו, שהוא ממש איכותי).

הייתה איתי מישהי בקורס שידעה אולי רבע ממה שאני יודע, ללא ניסיון כלל וכלל, ועוד לפני סיום הקורס היא מצאה עבודה.

אז כן, יש לזה ביקוש, וכן, יקחו אותך לעבודה אם יראו שעברת את ההסמכות של RHCE.

הכל טוב ויפה, כן? רק קח בחשבון שזו ההסמכה הכי קשה בעולם ה IT. מבחן מעשי גרידא של 3 שעות.

Expect

New member
ממ

אתה מתכוון ל CCIE.

בכל מקרה אתה לא צריך קורס בשביל המבחן הזה, אתה יכול ללמוד לבד, יש ספרים שמיועדים להסמכה הזו (אני למדתי לבד עם ספרים)

ולא, לא ימהרו לקחת אותך לעבודה גם אם תיהיה RHCE. ניסיון תעסוקתי זה מה שמעניין את לא רוב, אלא כל החברות.

זו אומנם כן הסמכה שמכסה כמות גדולה של חומר, אבל מיועדת רק להפצות rpm כמו centos/redhat.

בכל מקרה, זו באמת הסמכה שעדיפה על כל הסמכה אחרת כי אתה תצא עם כלים ממנה אם תעבור אותה.

assaff11

New member
RHCE

קודם כל תודה,

דיברתי עם האקר יו שהם טוענים כמובן שאצלם זה הכי מקצועי אבל לא ניראה לי שעושים את ההסמכה RHCE עושים משהו אחר אני מתנצל על חוסר הידע אבל ניראה לי זה מבחני ההסמכה הראשוניים יותר

השאלה כמה קורס יכול להכין אותי להסמכת RHCE והאם יש מכללות שמלמדות RHCE

Expect

New member
הם עושים LPIC

האקר יו עושים LPI 1+2
ג'ון ברייס עושים RHCE.

תבדוק אופציה ללמוד לבד ותחסוך כמה אלפי שקלים.

assaff11

New member
ללמוד לבד

אני נוטה ללמוד לד כבר שפכחתי מספיק כסף

Expect

New member
עדיף לך

גם תלמד יותר וגם בקצב שלך.
חומר ואתרי עזר יש בלי סוף. וגם תחסוף איזה 18K :)

למעלה