לימודי מדעים מדויקים בארצות הברית

Xx ofek xX

New member
לימודי מדעים מדויקים בארצות הברית

שלום לכולם

אני מתעניינת בלימודי ביוטכנולוגיה\הנדסה כימית\ביוכימיה בארצות הברית. השתחררתי ממש לא מזמן ככה שאני לא נעולה דווקא על המקצועות האלו, אבל בגדול אלו הנושאים שמעניינים אותי.

השאלות שלי הן:
1. קודם כל, הבנתי ששכר הלימוד בארצות הברית די מטורף. קיימים ארגונים שנותנים מלגות לישראלים? אפשרות לקבל מלגה מהאוניברסיטה עצמה? אם כן, המלגות עוזרות בצורה משמעותית?
2. מהן האוניברסיטאות המומלצות לתחומי המדעים?
3. מהניסיון האישי שלכם, אתם ממליצים ללמוד בארצות הברית? (מבחינה חברתית, כלכלית, המרחק מהמשפחה וכו').

תודה רבה מראש!

Boston Guy

New member
בארצות הברית יש יותר מ 3,500 מוסדות לימוד אקדמאיים

והמוסדות הללו פרושים לאורכה ורוחבה של "מדינה" ענקית.
המרחק בקילומטרים בין בוסטון יוניברסיטי שנמצאת ליד הבית שלי ל UCLA (יוניברסיטי אוף קליפורניה בלוס אנג'לס) הוא פעם וחצי המרחק מתל אביב לפריז.

אז קצת קשה להכליל כשמדובר על כל כך הרבה מוסדות.

מה שכן ניתן להגיד באופן כללי הוא שאכן - הלימודים בארה"ב יקרים יותר מהלימודים בישראל. אם נתרגם לשקלים - שכר הלימוד לסטודנט זר באוניברסיטה "טובה" מסתובב באזור הרבע מליון ש"ח לשנת לימוד. ובארה"ב תואר ראשון דורש לימודים של 4 שנים - אז תואר יכול בהחלט לעלות מליון ש"ח.

אני לא מכיר שום מוסד או אוניברסיטה שנותנים "מלגות לישראלים - בגלל שהם ישראלים". יש מלגות "לגאונים" שמציגים מצויינות בלימודים (באנגלית - MERIT), יש מלגות לספורטאים שמציגים הצטיינות בספורט, ויש עוד כל מני "מסלולים למילגות" - ומאות אלפי סטודנטים אמריקאיים מתחרים על המלגות הללו.
גם לאמריקאים לא קל לשלם את מחירי ההשכלה.

לגבי "מי האוניברסיטאות המומלצות לתחומי המדעים" - יש רבות כאלה. אבל ככל שהאוניברסיטה טובה יותר, כך הקבלה אליה קשה ותחרותית יותר.
אוניברסיטת הארוורד בקיימבריד'ג היא אוניברסיטה מאוד טובה.
אבל בשנת 2016 הגישו בקשות להתקבל אליה 39,041 מועמדים.
רק 2,106 התקבלו. ורק 1,667 התחילו ללמוד. מתוך הסטודנטים האלו - 310 מתכננים ללמוד ביוטכנולוגייה.

כדי להתקבל לאוניברסיטה "מומלצת" - הפרופיל של הסטודנט צריך להיות:
היה בתיכון תלמיד סופר מבריק ועם ציונים מושלמים,
יש לו ציוני מבחני בגרות בסטרטוספירה והר של "5 יחידות" ומעלה בכל המקצועות הריאליים,
והוא הצליח להוציא ציון ב"מאיון העליון" במבחני ה SAT או ה ACT (ה"פסיכומטרי" של ארה"ב) ובמבחן ה TOEFL (מבחן ידיעת השפה האנגלית לזרים)
וזו רק ההתחלה.

FPNH

New member
רבע מיליון ש״ח זה 70 אלף דולר

שכר הלימוד גם באוניברסיטאות הכי טובות הוא לא כזה גבוה.
תואר ראשון באוניברסיטה בארה״ב יכול בקלות רבה להיות יקר להחריד, אבל לא צריך להגזים.

naf86

New member
ומה עם מחיה? ספרים?

אז כן, שכר הלימוד הוא נגיד 40-50 אלף דולר (144-180 אלף שקל). אבל מגורים, ספרים, ציוד, תחבורה וכו' יכול בקלות להגיע ל-20 אלף לשנה ויותר.

corrigenda

New member
בוסטון מיצה את מה שניתן לומר בכלליות

אז רק אוסיף את הברור מאליו שהחוויה של הלימודים בחו״ל משתנה כל כך בין אדם לאדם ויכולה להיות מדהימה או סיוטית, תלוי באישיות ובסדרי העדיפויות שלך בחיים.

חזרי וקראי קצת אחורה בפורום על ענייני שכר הלימוד (היה מישהו שבדיוק שאל כאן ובפורום 456), קראי קצת על המבחנים שתצרכי לעבור (אלו שבוסטון הזכיר), והחיבורים שאוניברסיטאות אמירקאיות דורשות כחלק מהליך הקבלה ותראי שאת לא מקבלת פריחה.

לאחר מכן, עני לעצמך עם יד על הלב: יש לך ציונים בשמיים, טובים מאוד, או ממוצעים ביחס לישראל? זה יקבע לאן תוכלי להתקבל ואם אפשר לקוות למלגות מצויינות. ואז חשבי - כמה את מוכנה להשקיע בתהליך וכמה זה חשוב לך? תדרשי להרבה יותר זמן, מאמץ וכסף מלמלא את הטופס וחצי אונליין שצריך למלא כדי להרשם לאוניברסיטה ישראלית ששכר הלימוד בה אפסי בהשוואה לארה״ב.

תחזרי לעדכן כשיהיו לך תשובות לשאלות האלה. המטרה כמובן לא לרפות את ידייך כי זה מצויין לחלום בגדול והלימודים בחו״ל הם (בשביל רוב הכותבים כאן) חוויה מדהימה (רק שימי לב שרובנו תלמידי דוקטורט ומעטים למדו לתואר ראשון בחו״ל). בהצלחה!

d a p h n a

New member
מעבר למה שנכתב כאן

רוב הכותבים כאן בפורום (אם כי לא כולם) נוטים להסכים שבדרך כלל לימודים בארה"ב אינם משתלמים כאשר מדובר על תואר ראשון.
&nbsp
חשוב להבין שהתואר הראשון בארה"ב מאוד שונה מן התואר בישראל. לא בוחרים תחום לימוד אחד ומתמקדים בו, אלא בערך מחצית מן התואר היא "לימודים כלליים", כאשר הפרטים משתנים ממוסד למוסד, אבל מדובר על ספרות, היסטוריה, מתמטיקה, מדעים ועוד. כלומר, זה לא שתלכי לשם ותעשי תואר בביוטכנולוגיה שבו תלמדי רק את התחום הזה, אלא תשקיעי בערך שנתיים מן התואר בללמוד כל מיני דברים אחרים.
&nbsp
יש לשיטה הזו יתרונות (הרחבת היריעה, אפשרות לגלות דברים שלא הכרת) וחסרונות (פחות העמקה בתחום שמעניין אותך), אבל חשוב לדעת שלשם זה הולך.
&nbsp
מאחר ויש בישראל אוניברסיטאות מצויינות, ומאחר ושכר הלימוד בארץ זול משמעותית מאשר בארה"ב, אנחנו נוטים בדרך כלל להמליץ על תואר ראשון בישראל, ואז, למי שמעוניין בכך, לעשות דוקטורט בארה"ב, אז שכר הלימוד על פי רוב מכוסה על ידי מלגה, והיתרונות של לימודים בחו"ל הופכים משמעותיים.
&nbsp
משאמרתי את זה, ישנן גם סיבות ללמוד בארה"ב, בין אם כדי לחוות מקום אחר, בין אם כי ממילא את רוצה לנסוע, בין אם כי את רוצה ללמוד משהו שאי אפשר ללמוד בארץ.

הפרבולה

New member
רק אל תלכי לאונבירסטת ברקלי

יש שם הרבה אנטישמיות ושינאה לישראל ולציונות, למשל:
http://news.nana10.co.il/Article/?ArticleID=1209136

ובכלל למה את צריכה ללמוד בחו"ל כשבארץ רמת הלימודים גבוהה וזולה יותר, ולא צריך להסתיר את עברך הישראלי .

corrigenda

New member
מה יש לך מברקלי? אביבי ויפה כאן

אתה מוזמן לקפה בעברית בלי בושה בקפטריה שמשקיפה לגולדן גייט אם אתה מבטיח לא לדבר פוליטיקה. אתה מוזמן גם לסור לרחוב ליד ולשאוף דברים אחרים שאוטוטו הופכים לחוקיים בקליפורניה, אבל את זה תאלץ לעשות בלעדי כי אני לא בקטע.

הפרבולה

New member
גם אתה לא יכול לדבר על פוליטיקה שם

זה עלול לחשוף את עברך הישראלי ולך תדע מי האיש שיושב לידך בקפיטריה אולי הוא מה BDS ...

corrigenda

New member
למדת פעם בברקלי? אני במקרה חי כאן, נראה שלך אין ממש מושג

ואני עונה לך בעיקר כדי שקוראים סמויים שחושבים באמת על לימודים בחו״ל (שהם נושא הפורום ולא משהו שנראה שאתה מתעניין בו) לא יקחו ברצינות את הדברים שאתה מעלה לכאן.

נ.ב. אין לי ״עבר ישראלי״ אלא ״הווה ישראלי״, ואני הרבה יותר ישראלי מכל השלדון אדלסונים והטוביה טננבומים למיניהם שהם ציונים גדולים מלאס וגאס או ניו יורק.

ANZ1

New member
לא צריך להתיחס או לענות לטרול

הוא מעולם לא היה בברקלי, או כנראה בשום מקום אחר,
כל מה שהוא מכיר זה שנאה, רוע, גזענות ואלימות,
כי זה מה שהוא רואה מסביבו בישראל.
(אל תספר לו שהמקום היחיד שיתקפו אותו כי הוא ישראלי זה בישראל, וזה לא יהיה עם מילים אלא עם פצצות)

הפרבולה

New member
ישראל זה הבית שלי, ואתה סתם יורד בזוי

שברח מכאן כי לא היה מוכן להלחם על הבית שלו מפני האויבים מסביב שזורקים עלינו פצצות.

ANZ1

New member
זה פורום לומדים בחול

ולא פורום יודו נאצים.
אז אין לך מה לעשות כאן.

הפרבולה

New member
חיפוש קל בגוגל מעלה הרבה חדשות הקשורות לאוניברסיטה

הזאת בהקשר של שינאת ישראל ואנטישמיות, למשל:
http://www.mako.co.il/news-world/international/Article-f1e776e9f248431017.htm

והנה על "חופש הדיבור " במקום הזה:
http://www.inn.co.il/News/News.aspx/345063

זה שאתה שם עדין עדותך לא הרבה יותר טובה מהדיווחים בתקשורת על הנעשה שם, גם בישראל יש הרבה שמאלנים הזויים שמפרשים עקום את המציאות.

בעיני מי שישראלי הוא מי שחי בישראל ( ולכן שלדסון וטוביה והשאר הם לא ציוניים ולא ישראלים ולא משנה כמה כסף הם שופכים עלינו), ולכן גם אתה לא ישראלי בנתיים.

ANZ1

New member
אז בעיניך הפלסטינאים הם ישראלים

הם חיים בישראל , כמו שאתה רואה את הגבולות.
חלקם חיים הרבה לפניך ביהודה ושומרון.
וחלק אחר אלו צאצאי 700 אלף הפלסטינאים שישראל גירשה וגנבה להם את האדמה.
אז אתה בעד לתת לכולם אזרחות ישראלית.

הפרבולה

New member
לא הם לא ישראלים הם ערבים

ושייכים לאחת ממדינות ערב שזה כולל גם את יו"ש שיטחי A ו B ועזה ( חוץ מערביי ישראל שיש להם אזרחות ישראלית )

ואל תסלף את ההיסטוריה אנחנו לא גנבנו שום אדמה , הם לא קיבלו את תוכנית החלוקה ויצאו למלחמה יחד עם מדינות ערב והמופתי הנאצי כדי להשמיד פיזית את העם היהודי במולדתו ב 48 ( וניסו לחזור על כל ב 67 ), וכל שטח שנכבש מהם נכבש במלחמה קיומית. אני רואה שאתה שייך ל BDS ושולל לחלוטין את זכות היהודים להגדרה עצמית במולדתם היחידה, אתה חלק מהאויב.

הפרבולה

New member
אני מוסר פה מידע חשוב למתכוונים ללמוד בחו"ל

אז אל תקשקש פה על טרולים. אוניברסיטת ברקלי בקליפורניה מסוכנת לישראלים וליהודים . יש שם שמאל קיצוני אנטישמי ואלים .

אולי באונברסיטאות אחרות כמו בצפון קרולינה אין בעיה כזאת אבל חשוב שמי שמתעתד ללמוד בארה"ב יהיה מודע לבעיה הזאת של אונברסיטת ברקלי ( כמובן שרצוי שיברר בעצמו את העובדות שכן אני מסתמך רק על מידע מהתקשורת ).

הוא בטח לא יקבל את המידע ממשתתפי הפורום הרגילים שרובם יש להניח הם שמאל קיצוני אנטי ציוני, או אפילו מיהודים שלומדים בברקלי , שהרי ידוע שהשמאל הקיצוני הישראלי הוא די אטום ועיוור עם לגבי הסכנות שנקשפות לישראל ו\או ליהודים , וצריך לזכור שללא מדינת ישראל אז ליהודים בעולם יהיה הרבה פחות בטוח כול ללאלו שהם אנטי ציוניים ( למרות שהם בעיוורונם התכחשו לזה ).

ANZ1

New member
טרול

האוניברסיטה הכי מסוכנת לישראלים זאת האוניברסיטה העברית, ואחריה כל שאר האוניברסיטאות הישראליות.
רק באלו ישראלים עלולים להתקל במישהו שרוצה להרוג אותם.
באוניברסיטה בחול הם עלולים להתקל רק בדיעות, דיעות שיאלצו אותם לבדוק את השקרים שלימדו אותם בישראל.

למעלה