לימודי מדעי המחשב באירופה

maba22

New member
לימודי מדעי המחשב באירופה

אני שואלת בשביל חבר.
הוא בעל דרכון אירופאי (רומני) בן 26 ומעוניין ללמוד מדעי המחשב תואר ראשון.
בתור תלמיד בתיכון הוא פחות השקיע כך שהציונים שלו לא הכי טובים ובשביל להתקבל פה למקום הגון הוא צריך להשקיע הרבה מאוד זמן וגם אז זה לא יבטיח לו שום דבר.
מישהו אולי יודע איפה כדאי ללמוד , אם יצטרך לעשות איזשהן בחינות מסוימות ובאופן כללי להסביר קצת על תהליך הקבלה ללימודים באירופה , על דרישות שיש ?
תודה לעוזרים

idohatam

New member
באיחוד האירופי חברות מעל 20 מדינות, כל אחת בעלת מערכת

השכלה גבוהה ושפה יחודיות. לא ברור לי לאילו תשובות את מצפה.

maba22

New member
ובגלל שאנחנו חסרי מידע

זה בדיוק מה שאני רוצה לדעת .. זה לא משנה לו באיזו מדינה ילמד כמובן כמה שיותר זול ומה שנחשב ליותר טוב .. שפה אין לו בכל מצב חוץ מאנגלית ועברית כלומר..
&nbsp

corrigenda

New member
ניסיון לתשובה רלוונטית

כמו שאמרו לך, את שואלת שאלה כללית כ״כ שלא ניתן לענות. אני מבין שאתם חסרי מידע, אז אנסה לתת לכם פרספקטיבה.

בתור מי שעבר את כל המסלול במדעי המחשב מישראל לארה״ב, כדאי להבין שהתואר הראשון באוניברסיטאות בישראל הוא זול מאוד בהשוואה לעולם, וברמה שלא נופלת מהמוסדות הטובים באירופה.

אם החבר שלך רוצה לראות עולם או להגר מישראל - אלו סיבות מעולות לבדוק לגבי לימודים באירופה. אם מצד שני הוא מחפש את ״הדרך הקלה ביותר״ לא בטוח שאירופה היא רעיון טוב. בארץ יש לו את התרבות והשפה, הוא יכול להרשם לפסיכומטרי (שמי שרוצה ללמוד מדמ״ח אמור להסתדר עם המתמטיקה שלו) ולאזן את ציוני הבגרות הגרועים - המטרה המוצהרת של הפסיכומטרי היא לאפשר הזדמנות שניה למי שלא הסתדר בתיכון. הוא יכול במקביל לשפר בגרויות או לקחת מכינה ואם הוא מצליח בתוך שנה הוא כבר יתחיל את התואר. במדינות אירופיות - הוא גם יצטרך להשקיע בקבלה, דבר ראשון בלברר איך בכלל מתקבלים, אח״כ בקבלה עצמה (אם הבגרות שלו גרועה הם יצטרכו לקבל אותו אחרי שישפר אותה או על סמך מבחנים אחרים), ובסוף בלהעביר את החיים שלו למקום חדש.

בקיצור, ללמוד בחו״ל דורש יותר שיעורי בית ומחשבה ממה שהוא השקיע עד עכשיו. אם הוא רציני בכוונות שלו אפשר להתחיל בקצת בדיקות (למשל לבדוק אילו אוניברסיטאות מציעות תוכנית באנגלית במדינות עם שכ״ל נמוך) ולחזור לכאן עם שאלות יותר ספציפיות.

idohatam

New member
מה שאת רוצה זה שמישהו יעשה את עבודת החיפוש במקומך

וזה לא עובד ככה. אף אחד פה לא מקבל כסף כדי לעזור, אין ברירה תצתרכו ללמוד את הנושא בעצמכם. במידה ויהיו שאלות ספיציות אז נעזור בשמחה.
בכל מקרה טיפ קטן, אם כישורי השפה של חבר שלך מסתכמים בעברית ואנגלית זה דיי מצמצם את האפשרויות שלכם.

Luis12

New member
אין דבר כזה לא משנה.

זה מאוד משנה באיזה מדינה הוא ילמד. הן שונות וכך גם טבע האנשים, שלא לדבר על רמות הקושי השונות של השפה או שליטת המקומיים באנגלית. גם לגור בעיר קטנה או באיזה מטרופולין יכול להיות הבדל של שמיים וארץ גם בתוך אותה מדינה.
תואר ראשון באנגלית זה דבר יחסית נדיר בגרמניה לדוגמא, ויותר שכיח בהולנד. צריך לבדוק את הדברים האלו לעומק. בגדול אגיד שגרמניה מהנסיון שלי מציעה את המחיר הזול ביותר לתואר ראשון כיוון שכמעט ואין עלות ללימודים וגם המחייה לא יקרה במיוחד מחוץ לערים הסופר יקרות כמו מינכן. מצד שני ללמוד שם ללא שפה זה כמעט ולא אפשרי כיוון שרוב האוניברסיטאות ברמת תואר ראשון מלמדות בכמעט כל המקצועות בגרמנית.
בריטניה בצד השני של הסקאלה מציעה לימודים באנגלית ברמה גבוהה אך במחירים אסטרונומים. שאר המדינות באירופה נופלות איפשהו באמצע.
אני מסיים תואר ראשון בגרמניה, לא הייתי אבל בחיים עושה תואר ראשון בצרפת וזה לא קשור רק לשפה, אלא בעיקר לארץ עצמה ולתרבות. תואר זאת תקופה לא קצרה מהחיים ולכן העיר והארץ משנים לא מעט, פתיחות לזרים זה גם פקטור מאוד חשוב שמשתנה בין עיר לעיר וארץ לארץ.

Luis12

New member
הכל יחסי,

אבל החיים בין גרמנים נראים לי קלים יותר מהחיים בין צרפתים מהנסיון האישי שלי. אני גר כרגע על הגבול כלומר אני לפחות פעם בחודש חוצה לצד הצרפתי.

למעלה