לימודי מדעי המחשב

TheGuest1984

New member
לימודי מדעי המחשב ../images/Emo88.gif

שלום! אני מצטער שאני חוזר לנושא שכבר הועלה פה. פשוט אני כבר קראתי את כל ההודעות הרלוונטיות שמצאתי במנוע החיפוש, ועדיין לא קבלתי תשובות מספיק ברורות. העניין הוא כזה. אני שנה הבאה כנראה הולך להתחיל ללמוד מדעי המחשב באחת המכללות. בעקרון, אני יכול לעמוד בתנאיי קבלה, נראה לי כמעט של כל אוניברסיטה, אבל בגלל סיבות אישיות, אין לי ברירה אחרת (לפחות לא בשנה-שנתיים הקרובות). והבעיה, שאני לא יכול ללכת למכללה בלב שלם, כי אני שומע מכל הכיוונים עד כמה שהרמה במכללות נמוכה לעומת הרמה של האוניברסיטאות, וכמה שסובלים בוגרי המכללות אחרי קבלת התואר, כי אף אחד לא מוכן לקבל אותם לעבודה! מכל מי שדברתי איתו עד עכשיו (חוץ ממנהל ההרשמה במכללה כמובן), כולם בפה אחד אומרים לי שלא כדאי ללכת למכללה. אבל אני לא כל-כך מצליח להבין מה הסיבות לזה. אף אחד לא מוכן להסביר לי במה בדיוק האוניברסיטה הרבה יותר טובה מהמכללה. אני יודע שיש אנשים עם אופי כזה, שהם חייבים להגיד שהמקום איפה שהם לומדים או איפה שהם משרתים הוא הכי טוב, וכל השאר לא שווים כלום. והשאלה שלי היא, האם הם אומרים שתואר במכללה לא שווה כלום בגלל האופי הזה, או בגלל שיש סיבות אובייקטיביות לזה? אני יכול להבין, שאם באוניברסיטה יש תנאיי קבלה יותר גבוהים מהמכללה, אז מן הסתם לומדים שם לא סתם אנשים מהרחוב, אלא אנשים שכבר הצליחו להוכיח את עצמם בתחום הלימודים. יכול להיות שזה יהיה יתרון לסטודנט ללמוד בסביבה כזאת של אנשים, אבל עדיין לא נראה לי שזה יתרון כל-כך משמעותי. וגם למה זה אמור לעניין למשל את המעביד באיזו סביבה המועמד לעבודה למד? לא יותר חשוב לו הציונים והידע שהמועמד רכש?? שמעתי גם טענה שהמרצים במכללות פחות טובים מהמרצים באוניברסיטאות. אבל גם זה לפי דעתי עניין סובייקטיבי. ומה גם ששמעתי מנגד, שיש מרצים באוניברסיטאות, שנחשבים גאונים בתחום שלהם, אבל לא כל-כך יודעים ללמד, והסטודנטים לא מבינים מהם כלום. ועדיין, למרות כל התלונות, האוניברסיטה לא מפטרת את המרצה, בגלל שזה כבוד לאוניברסיטה שיש מרצה עם שם כזה שמרצה שם.. ושוב. למה שיעניין את המעביד מי הרצה למועמד לעבודה? לא יותר חשוב לו הציונים והידע שהמועמד רכש?? ככה שגם הטענה הזאת היא לא מספיק חזקה. אז מה לפי דעתכם הסיבה האמיתית להפליה הזאת של בוגרי מכללות במקומות עבודה? האם זה רק סתם בגלל שבתפקידים בכירים, עובדים אנשים שלמדו באוניברסיטאות, ובגלל סוג אופי שכבר הזכרתי, הם מזלזלים בכל מי שלא למד איפה שהם למדו? או שיכול להיות שבאמת, מאחורי התופעה הזאת עומד משהו צודק? גם פה בפורום, נתקלתי בתופעה של זלזול במכללות. אני לא משתתף כמעט בפורום, אבל אני קורא את כל ההודעות כבר איזו תקופה. ונתקלתי בכל מיני. למשל מישהו סיפר שהמרצה שלו באוניברסיטה היה גם מרצה במכללה, והוא צחק על רמת המבחנים שהוא מכין לתלמידי המכללה. או שלמשל, חבר של מישהו עובד בתפקיד שקשור בקבלת עובדים חדשים לחברה, וכשהוא ראה קורות חיים של מישהו שלמד במכללה אז הוא ישר זרק אותה לפח, בלי אפילו להתעמק בה. בגלל שבפורום הזה משתתפים אנשים מכובדים, שקשורים לכל התחום הזה של מדעי המחשב, זה קצת מדאיג אותי כל העניין הזה.. אז מה, זה באמת ככה?! באמת המעבידים אפילו לא בודקים את רמת הידע של המועמד שיש לו תואר של מכללה?? והאם למישהו שלומד במכללה, בכלל אפשרי להגיע לרמת הידע של מישהו שלומד באוניברסיטה, או שבכלל אין לו כלים בשביל זה? אני מאוד אשמח לקבל קצת הבהרות בנושא הזה. במיוחד אם מדובר באנשים שאולי למדו גם במכללה וגם באוניברסיטה והרגישו את ההבדל. או אנשים שהתפקיד שלהם זה לבחור מועמדים למשרה, ויודעים מה באמת עומד מאחורי התופעה הזאת. יצאה לי וואחד מגילה אני רואה! כמובן, לעייף אותכם לא הייתה הכוונה שלי. אבל תבינו אותי, אני לא רוצה סתם להשקיע שלוש שנים, לקבל תואר, ואז בסוף להיות באותו מצב שלי היום, כלומר בלי תואר, רק בגלל שהתואר שקבלתי הוא לא שווה כלום, ואף אחד לא מוכן לקבל עם תואר כזה לעבודה.

vesic

New member
אם כך, למה לא לנסות באו"פ?

יש להם מסלולים מובנים ומואצים לתואר ראשון ב- 3 שנים והם נחשבים עדיין לאוניברסיטה (התואר שלהם נחשב יותר משל מכללה). יתרה מזו, יש להם אפיקי מעבר לטכניון, אב"ג והעברית. עיין באתר שלהם. בהצלחה.

neko

New member
אני למדתי במרכז הבינתחומי

וסיימתי לפני חצי שנה. כל מי שלמד איתי עובד כיום (כולל אחד עם ממוצע מתחת ל-80, מתכנת C) או בתואר שני. לפני חודש התבשרתי שחבר שלי משנה מתחתי (מסיים בבינתחומי השנה) התקבל לדוקטורט ישיר ב-UPENN, אונ' IVY LEAGUE. אז כן, זה סוג של מיתוס אגו. אבל קח בחשבון: 1. יש חברות שמתוך פרינציפ מעסיקות רק בוגר טכניון את"א עברית ב"ג. 2. יש הרבה מכללות פחות נחשבות מהבינתחומי שלבוגריהן אכן הרבה יותר קשה בשוק. אבל עובדה שהמכללות קיימות ופעילות, ואנשים לומדים בהן. זה אומר שכנראה שהבוגרים מסתדרים...

neko

New member
ד"א, אם אתה מתקבל לאונ',

יש סיכוי טוב שתוכל לקבל בבינתחומי מלגה של 50% שכ"ל או אפילו יותר, כדאי לך לבדוק את זה.

ron369

New member
ואחר"כ הם יציינו בעלונים שלהם,

שהיו רבים ש"התקבלו לאוניברסיטת ת"א, ב"א, טכניון, וכד' - אך בחרו ללמוד בבינתחומי בשל ה"רמה" הגבוהה שבו", נכון?

vinney

Well-known member
זה מאוד תלוי באיזו מכללה אתה הולך

ללמוד. מה לעשות, אתה יכול לקבל ממוצע 100, אבל אם קיבלת אותו במכללת ג'רבי - כנראה שאף אחד לא יסתכל עלייך. אם תלמד במכללה אקדמית ת"א יפו, או מכללה להנדסה בירושלים, או מכללת הדסה או הבינתחומי ועוד מכללות מהסוג המשקיע יותר - כנראה שתסתדר.

לומדת74

New member
בעד אוניברסיטה.

שווה להשקיע. אני עשיתי שנה מכינה בשביל להתקבל לעברית, למדעי המחשב. שיפרתי פסיכומטרי, כל מה שרק ביקשו. אישית לדעתי זה השתלם. (אני מתכנתת כבר כמה שנים) אם לא הייתי מתקבלת - בטח הייתי בוחרת את הכי יוקרתי שאני מצליחה להתקבל. מתייחסים לזה בד"כ. למרות שאגב, גם עבדו איתי אנשים שהם אוטו-דידקטים ופשוט גאונים שתכנתו לבד בבית יותר טוב מכולם. אבל אלא אם כן זה המקרה, אני ממליצה על משהו יוקרתי עד כמה שאפשר.

למעלה