לימודי מידענות כתואר שני

micmic7

New member
לימודי מידענות כתואר שני

שלום לכולם, בימים אלה אני מסיימת את התואר הראשון במדעי הרוח באוני' ת"א, ובמסגרת חיפוש תחום בו אוכל להתמחות ולעסוק בעתיד, גיליתי עניין בתחומי המידענות והספרנות. התכנית בבר אילן נראית לי מסקרנת ומתאימה, אך יש לי כמה שאלות, ואודה למי שיוכל לענות עליהן: * למיטב הבנתי, במידה ואהיה מעוניינת להירשם לתכנית זו, יהיה עלי להשלים שנת לימודים שתכלול השלמות קדם, וזאת כיוון שאין ברשותי תואר ראשון בלימודי מידע. מהי עלות הלימודים של שנת השלמה זו ומתי מסתיים מועד הרישום עבורה? (נראה כי אני עומדת בתנאי ההרשמה מבחינת ממוצע הציונים) * שמתי לב כי הלימודים נחלקים למסלולי התמחות שונים, והיה לי קושי להכריע באשר למסלול המתאים לי ביותר. באיזה שלב על הסטודנט להחליט באשר למסלול המועדף לו? האם קורסי ההשלמה יכולים להקנות את הבסיס הנדרש להבנה מעמיקה של התחום ולפיכך גם של ההבדלים בין המסלולים השונים? * ושאלת השאלות: האם אכן קיים היצע גדול בשוק העבודה עבור מידענים? אשמח להתייחסות לשאלות אלה וכן למידע רלבנטי נוסף, במידה ויעלה על דעתכם. בתודה, מיכל

miky4

New member
תשובות חלקיות

שנת השלמות כוללת 13 נק' והתשלום בהתאם למס' הקורסים (יתכן שמחלק תקבלי פטור, תלוי מה למדת). אהה, ואם את מחליטה ללמוד אז תדעי שניתן לשלב כבר בשנת ההשלמות חלק מהקורסים של השנה הראשונה, וכך "לחסוך" זמן. זה משמעותי אם חשוב לך לסיים את התואר בשנתיים (ואפשרי). באשר למסלולי התמחות - צריך לבחור רק בסוף שנת ההשלמות, ולמעשה בחלק מהמסלולים הקורסים מקבילים וההבדלים לא גדולים מאוד. יש מסלול של ספרנות קלאסית, ארגונית וניהול ידע - לא ממש הבנתי מה ההבדלים הגדולים, ומסלול טכנולוגי - לא מכירה. אין לי כל כך תשובות לשאר השאלות, אבל שיהיה בהצלחה.

אלאר

New member
מספר שאלות הבהרה

1. 13 נק" בשני הסמסטרים? ז"א ש 7.5 נקודות לסמסטר? 2. מסתבר שלמסלול ניהול ידע צריך לעשות מבחן. בהזמנה שנשלחה, נאמר שהמבחן "לא מצריך" ידע מוקדם, אבל מומלץ להגיע לארוע של המחלקה, בוא המועמדים יפגשו עם הסגל, ישמעו הרצאות וכו'. אז מה בעצם טיבו של המבחן הזה (שלהבנתי הוא מבחן קבלה למסלול)?

Idishabu

New member
מספר תשובות

1. 13 נק"ז זה רק להשלמות אם זו הפליאה. 2. לעניות דעתי המסלול שמצריך להגיע לארוע של המחלקה ובסופו מבחן קבלה הוא המסלול של הטכנולוגיות מידע, שאינו מומלץ למי שאין לו רקע בתכנות. 3. לפי הבנתי הקבלה למסלול ניהול ידע היא ע"ס ממוצע הציונים. בהצלחה!

אלאר

New member
מספר שאלות נוספות...

1. אני יודע שיש כ 8 קורסים להשלמה. ז"א שאני יכול לקחת 4 קורסים בסמסטר? 2. לגבי המסלול - האם צריך לבחור עוד לפני ההשלמה? או שאפשר לבחור התמחות רק לאחר שנת ההשלמה, ז"א תחילת שנה ראשונה לתואר?

shahare3

New member
13 הנקודות כוללות קורסים אשר נלמדים

לתואר ראשון ואת זקוקה להם לתואר שני. הנקודות בהחלט מתחלקות לאורך השנה ונלמדים למיטב הבנתי קבוע בימי שני (כלומר זה לא השתנה משנה שעברה) המבחן אכן לטכנולוגיות מידע ובקיצור זה מעין מדעי המחשב ללא מתמטיקה. כלומר זה די קשה אבל לדעתי שווה להתאמץ.

למעלה