לימודי סיעוד

Nettabenuri

New member
לימודי סיעוד

שלום,
אני עומדת כרגע בצומת דרכים קשה וצריכה עזרה...אשמח אם יענו על כל שאלותיי בצורה מפורטת. יכול להיות שחלק מהשאלות שאלתי כאן כבר בעבר אבל אני לא מוצאת את מה שכתוב פה אז ניסחתי הכל בצורה מרוכזת. תודה רבה!

אז ככה:
על מנת להתקבל ללימודי סיעוד אני צריכה ציון מינימלי של 520. עשיתי פסיכומטרי לא ממזמן וקיבלתי 502 (הבחינה הייתה קשה מאוד ולא רגילה , ככה המורים וכולם אומרים). הוצאתי 6,000 שקל , השקעתי 3 חודשים מהחיים שלי , חרשתי וזה הציון שקיבלתי. ניסיתי להתקבל בוועדות חריגים בכל מיני מקומות אבל לצערי כולם דחו את בקשתי.
עומדת בפניי עוד אפשרות, של לעבור פסיכומטרי שני (סיוט), להוציא הרבה כסף ולחרוש שוב, וכל זה, ללא הבטחה שאקבל את הציון הנכסף. – על מנת להתקבל לתואר הראשון בסיעוד הרגיל הארבע שנתי, או לעשות מסלול חלופי לפסיכומטרי - ללמוד תואר ראשון אקדמאי כלשהו ואז לעבור הסבה ולקבל תעודת אחות מוסמכת. במקרה שלי, במידה ולא אקבל בפעם השנייה את הציון בפסיכומטרי לתואר הרגיל הארבע שנתי בסיעוד, זה מה שאעשה. אלמד תואר בניהול מערכות בריאות (שאליו כבר התקבלתי באוניברסיטאת אריאל) ואז אעבור הסבה.
מה עדיף לעשות? להתעקש על התואר הרגיל בסיעוד הארבע שנתי ולעשות פסיכומטרי שוב? (שזה ממש קשה) או שתואר במנהל מערכות בריאות עם הסבה לסיעוד ייתן לי את אותו מעמד כאחות?

השאלה שלי, האם זה מומלץ ואחות שעברה הסבה ממנהל מערכות בריאות לסיעוד שוות ערך מבחינת מקצועיות, שכר , קידום , קורסים על בסיסיים שאפשר לצאת אליהם ותפקידים לאחות שלמדה תואר רגיל בסיעוד 4 שנים? הכוונה היא, האם אחות מוסמכת שעברה הסבה נחשבת "פחות" בשוק העבודה מאחות שלמדה 4 שנים תואר ראשון מלא בסיעוד?

עוד שאלה, הבנתי שיש מסלול של הסבה לסיעוד של שנתיים וחצי שבסופה מקבלים תעודת אח / אחות מוסמכת + תואר ראשון בסיעוד. האם זה נכון? ואיפה יש את זה? הבנתי שבאוניברסיטת תל אביב, אבל יש את זה בעוד מקומות? ואם יש צפי לכך שזה עומד להסגר? (אני שואלת את זה לאור כל הסנקציות שיש לאחרונה על לימודי סיעוד כמו ביטול מלגה להסבה לסיעוד, ביטול השלמה לתואר ראשון לאחיות מוסמכות החל מהשנה הבאה).

שאלה נוספת האם ניתן ללמוד תואר שני בסיעוד לאחות מוסמכת שעשתה הסבה עם תואר ראשון בניהול מערכות בריאות? (זאת אומרת ,ללא תואר ראשון בסיעוד).

האם בלימודים עצמם יש מתמטיקה? (גם בתואר וגם בהסבה), והאם היא ברמה קשה ? ואיך רמת הקושי של התואר נחשבת בערך? קשה מאוד? מכיוון שמדובר בתואר מדעי ואני לא טיפוס ריאלי כל כך.

האם בעלת תואר ראשון במנהל מערכות בריאות עם הסבה לסיעוד (אחות מוסמכת) יכולה לעבוד בחו"ל או שזה רק לבוגרי תואר ראשון בסיעוד ?

האם תואר במנהל מערכות בריאות יתן לי פטורים מקורסים בהסבת אקדמאים במידה ואצטרך אותה ? והאם התואר קשור לתחום הסיעוד ויכול להועיל לי מבחינה מקצועית?

באופן כללי – באיזה דרך הייתם ממליצים לי לבחור, בפסיכומטרי שוב, 3 חודשים והמון כסף אבל לעשות את המסלול הרגיל או להתחיל ללמוד למנהל מערכות בריאות עם הסבה ?

תודה רבה!!!

סיהרה

New member
לא חושבת שלימודי התואר יעלו לך פחות כסף

קחי בחשבון 3 שנים כפול 10,000 ועוד שעות שלא תוכלי לעבוד קצת שעורים פרטיים המון תסכול משלושנים מבוזבזות וכו'...
פסיכו' לא חייב לעלות כזה הרבה כסף ..חשבת לשבת ללמוד לבד ?....יש המון סטודנטים צעירים שיסכימו לעזור לך גם בסכומים מגוחכים ...18 נקודות זה לא סוף העולם ולא בגלל זה שווה לבזבז שלוש שנים מיותרות בחיים .יש בתואר קצת מתמטיקה .חשבון סיעודי וכו' -אבל לא ברמה רצינית כן יש כמיה ביולוגיה וכו'...דעתי האישית שכן מדובר בתואר קצת קשה אבל לא רק למחוננים ..מי שמחליט ללמוד -מצליח .אחות מוסבת יכולה ללמוד לתואר שני אבל תצתרך להשלים קצת קורסים

ושוב דעתי לא ממש הבנתי את ההגיון בלבזבז 3 שנים במקום שלושה חודשים או אפילו שנה (כמה פסיכו')

rigidid

New member
פסיכומטרי אכן לא כיף.

אבל הדרך שאת מתארת עוד פחות "כיפית"! את תבזבזי 3-4 שנים על תואר "סתמי" כלשהו, שיעלה כמובן לא מעט כסף! ואחרכך עוד שנתיים וחצי על הסבה, שגם כן עולה כסף!
את צריכה לקחת בחשבון שאותו תואר, לא משנה איזה, לא יעבור לך בצ'יק, והמאמץ שתצטרכי להשקיע בו הוא הרבה יותר גבוהה מזה שתקדישי בלימוד למבחן פסיכומטרי נוסף, או אפילו שניים.

את לא הראשונה והאחרונה שמוציאה ציון נמוך מדי, זה קורה להרבה. אני אישית הוצאתי 485 בראשון, ורק בשני הוצאתי ציון מספק.
אז ברחה לך שנה, לא נורא. את צריכה להשקיע בעוד פסיכומטרי או שניים במהלך השנה הקרובה, גם לא נורא! תהיי בטוחה שלימודי סיעוד שמים את הפסיכומטרי בכיס הקטן, יראה לך בדיעבד כמו גן ילדים, אז קחי את הדברים בפרופורציה
. את גם תספיקי להירשם לשנת הלימודים הבאה.

אם כבר תראי בהפסד השנה הזו כיתרון מבחינה כלכלית, הייתי מנסה לחסוך כמה שאפשר כסף, מבלי לפגוע בלימודי הפסיכומטרי, שיהיה לך בצד כשתתחילי ללמוד על כל צרה (שנת הלימודים הראשונה והשנייה נורא קשות, לא מומלץ לעבוד בהם, אז חסכונות יכולים לעזור נורא).

מבחינת מסלולי לימוד, הנה הסבר מפורט.

בחירות אקדמיות

אני חושבת שלכל השאלות שלך התשובות צריכות להגיע מהשאלה הסופית יותר מהדרך, הכוונה מה המטרה? האם המטרה שלך להיות אחות מוסמכת? האם המטרה שלך היא תואר ראשון? אני חייבת להתפלא כיצד את כל כך בקיאה שטרם התחלת ללמוד במושגים "קורס על בסיסי" למשל.. בכל מקרה השאלות נכונות התשובות הנכונות תלויות בך.

כיום ככל שידוע לי ברמה התיאורטית לאחות עם תואר ראשון בסיעוד לעומת אחות עם תואר ראשון והסבה בסיעוד יש הכרה שווה מבחינה מקצועית (לפחות איפה שאני הספקתי להתרשם אני לא מכירה את הכל כמובן..)

מבחינת שכר? אותו דבר. השכר מחושב אם יש או אין תואר.

אני לא יודעת אם יש אפשרות לעשות הסבה שמקנה גם תואר של ממש בסיעוד אני חושבת שהסבה זה רק תעודת מוסמכת. אבל אני אשמח אם יתקנו אותי.. אם את חושבת לדוגמא שיש את זה בתל אביב את יכולה לברר באתר שלהם או להתקשר למזכירות החוג לסיעוד לבדוק את זה בטלפון.

ככל שידוע לי ניתן לעשות תואר שני בסיעוד גם אם יש תואר ראשון אקדמי אחר ייתכן ונדרשות השלמות זה תלוי בתוכנית עצמה ובאוניברסיטה עצמה - אבל עוד לא התחלת את התואר הראשון אז זה קצת מוקדם לבדוק את זה לדעתי ובכל זאת דברים אולי עוד ישתנו בעתיד..

אין לימודי מתמטיקה של ממש בתואר בסיעוד. יש צורך לדעת לעשות חשבון רפואי , וקורס בססטיסטיקה שבהם יש מתמטיקה בסיסית למדי לדעתי. קבעת שהתואר מדעי - זה נחשב מדעי הסיעוד הלימודים מתאגרים לשיטתי אין הביישן למד וניתן בהחלט ביחס להשקעה להצליח.

שאלת על חו"ל - חו"ל זה לא מקום אחד. לכל מדינה יש את התנאים שלה - בעקרון התעודה הקובעת לצורך ההכרה במקצוע היא תעודת ההסמכה בסיעוד. ניתן למשל לסיים את התואר ולהיות בעל תואר ראשון בסיעוד ותיאורטית לא לעבור את הבחינה הממשלתית ואז יש תואר אין הסמכה. השאלות האלה יותר מידי ספציפיות לשלב כל כך מוקדם.. אני חשה לחץ למה?... אם את רוצה להיות אחות מוסמכת בישראל מבטיחה לך - תפתח בפנייך הדרך..

באופן כללי - הייתי ממליצה לך בהחלט בשלב הזה לחזור על הפסיכומטרי ובעיקר לא ללחוץ על עצמך ולהלחיץ את עצמך עם כל המחשבות הלוחצות האלה על העתיד רק מלקרוא את זה נעשיתי בלחץ.

3 חודשים של "חרישה" מבחן חוזר לא מחייב אותך בקורס חוזר.. עצה טובה בכלליות היא להרגע, את יכולה לשפר את הציון שלך בפסיכומטרי בוודאות.. ככל שתחשבי אני לא טובה במתמטיקה הלימודים מדעיים וקשים אני לא טיפוס כזה אני כן טיפוס כזה זה יפגום בבטחון שלך וחבל..

החיים האקדמיים לפנייך - לי אישית נשמע שאם את רוצה להיות אחות אז תמצאי כבר הדרך. אני חייבת להתוודא אני לא מכירה ספציפית את התוכנית של מנהל מערכות בריאות אבל על פניו זה נשמע לי ממש מופרך לעשות תואר ראשון כלשהו מתוך ידיעה מראש שהולכים לעבור הסבה לסיעוד?.. וכל זאת בכדיי להמנע מהטרחה שבפסיכומטרי חוזר? .. (נשמע לי אישית ממש לא היגיוני סורי..)

בהצלחה בכל מקרה..

The Blue Fairy

New member
מתקנת אותך :) באונ' ת"א אכן יש תכנית הסבה הכוללת תואר בסיעוד

בשנתיים וחצי - זו ההסבה שאני עושה
&nbsp
לפותחת השרשור - קחי בחשבון שההסבה הזו עולה כ15 אלף ש"ח בשנה (יותר מתואר רגיל)
ומסכימה עם כולם - עדיף לחזור על הפסיכומטרי מאשר לבזבז את הזמן על תואר אחר

השכלתי ללמוד כי קיימת הסבה בשנתיים וחצי תואר בסיעוד

וואלה, זילות. אבל מפרגנת, מה אכפת לי.. "את את הבגרות שלי כבר עברתי.." :)

evil moon1

New member
כי נותנים אפשרות

ללמוד גם תואר ראשון וגם הסמכה בשנתיים וחצי כשבפועל התוכנית הגנרית(לא הסבה) היא ארבע שנים...זה כמו , נגיד, אפשרות ללמוד רפואה בדרך מקוצרת תוך 3 שנים(כששומעים את זה על רפואה, כולם מרימים גבה)...
אגב, לאחר תוכנית הארבע שנתית של תואר והסמכה בסיעוד אני יכולה להגיד שלדעתי אין הצדקה למשוך את זה 4 שנים...ולהכניס לתואר קורסים מפוקפקים, כמו "מבוא לניהול טיפול" באלף גלגוליו...וזה בכלל שאלה אם במקצוע הזה, כפי נראה היום בארץ ברוב המקומות, יש בכלל הצדקה למאמץ לעשיית תואר..אבל זה כבר דיון אחר, לעוס לגמרי בפורום

Annabella1

New member
הסתכלתי על שתי התוכניות

גם זו של הלימודים של הארבע שנים לתואר ראשון וגם של לימודי ההסבה. התחושה שלכן, שזו זילות, לא מוצדקת.
מה שלקחו מתוכנית ההסבה זה את ריבוי השעות של מקצועות גנריים, בגלל זה התוכנית מקוצרת .בהסבה לומדים פסיכולוגיה, אבל פחות שעות, לומדים ססטיסטיקה (בת"א לפחות) אבל פחות שעות, כמובן שלא לומדים אנגלית ולא נותנים קורסים במסע הכרות עם האומנות הישראלית. זה כל ההבדל הגדול בין שתי התוכניות. בלימודי ההסבה דוחסים את מקצועות הבסיס ל-4-5 ימים בשבוע מהבוקר עד 15:00 או 16:00 (תלוי איפה לומדים). בלימודי התואר פורסים אותם, מרווחים את השעות.
מי שלמד תואר ראשון כבר נגיד בפסיכולוגיה, או מדעי ההתנהגות- אכל הרבה מאד פסיכולוגיה בתואר, הרבה יותר מכן, אגב, ומי שעשה תואר ראשון ושני (כמוני למשל) אכל הרבה הרבה הרבה מאד סטטיסטיקה (זה הסיוט של החיים שלי שלא לדבר על התזה) וכמובן שאחרי כל המסע המפרך הזה (אני אישית הקדשתי 6 שנים מהחיים שלי לאקדמיה, בתכל'ס בזמן הזה יכולתי כבר להיות כמעט רופאה) לא צריך ללמוד סטטיסטיקה מא'.

firsttimer2

New member
ובהסבה בדר"כ לומדים רצוף למעט שבועיים חופשת קיץ

אין חופשות סמסטר וכו. זה יוצא כמעט זהה לארבע השנים של התואר, רק בלי עבודות הסמינריון וכו (שכבר עשינו בתואר הראשון המקורי שלנו). אל דאגה, גם אחיות הסבה עובדות קשה בשביל התעודה שלהן, אין זילות.

טוב רוצה לחדד גם ה4 שנים שאני למדתי אותן לא היו בהכרח

לתפארת העשייה האקדמית או מוצדקות במיוחד...

השאלה מאיפה מסתכלים על זה.. אגב מה זה כל כך משנה אם כבר יש תואר להכריז מייד על תואר נוסף גם בסיעוד, אני אישית חושבת שהתואר עצמו 4 שנים ארוך מאד ולא בהכרח אקדמי מאד..

Annabella1

New member
.....

מי שהולך לעשות הסבה באוניברסיטת ת"א לא עושה את זה סתם או במקרה, כי יש עוד לא מעט מקומות נוספים שבהם אפשר לעשות הסבה היום בלי תואר ובלי סטטיסטיקה ועם פחות פסיכולוגיה . בנאדם לא סתם קם בבוקר ואומר לעצמו כן, אני אקח על עצמי לעשות עוד פעם סטטיסטיקה, למרות שכבר למדתי את זה פעם, אני אקח על עצמי עוד פעם קורסים מיותרים בפסיכולוגיה למרות שכבר למדתי את זה, אני לא סתם אלמד עכשיו מיקרוביולוגיה למרות שהתואר שלי הוא בביולוגיה ( יש כאלה והם עושים את ההסבה הזו תוך כדי שינה).
אנשים שלוקחים על עצמם את המחויבות הזאת עושים את זה, כי הם רוצים להתקדם ולהגיע לאנשהו עם הקריירה שלהם ולא להישאר תקועים וממורמרים משהו.

שמחה שאת שופכת אור על התוכנית בתל אביב

אני רוצה להבהיר אני לא נגד הסבת אקדמיים לסיעוד נהפוכו! אני חושבת שככל שבסיעוד יהיה כח אדם משכיל ואיכותי יותר כולם כולל כולם יצאו נשכרים יותר במיוחד המטופלים!!

אולם באופן עקרוני תוכניות ההסבה קצת מוזילות ומוריקות מתוכן את הצורך בתואר 4 שנתי.

אני לא מכירה לעומק את ההבדל שבין תוכניות ההסבה.

אני פשוט חושבת ברמה העקרונית - מבלי להכנס לתוכניות ספציפית שזה מוזיל מערך התואר בסיעוד, שכן כל בעל תואר כלשהו יכול לצאת עם עוד תואר בסיעוד בשנתיים וחצי..

האם התואר הראשון בסיעוד בן 4 שנים בהכרח צריך להפרס על 4 שנים? להערכתי האישית לא, אני דווקא חושבת שהתואר ה4 שנתי הזה, מבחינה אקדמית עשיתי בחיפה, וכן, בשינה - שינה בשיעורים אפילו (השחצנות שוב, עליי..) אבל מה זה בא ללמד? אפילו שלמדתי בתוכנית ה4 שנתית במתכונת הישנה של אוניברסיטת חיפה והתעודה היתה משולבת עם הפקולטה לרפואה של הטכניון (למדנו במקביל באותם האולמות של הסטונדטים לרפואה...) התואר היה מעמיק מאד ככל שרצית להעמיק בסילבוס אני נהניתי מאד מהצד האקדמי התיאורטי במיוחד בפן "הרפואי" של התואר. כל "מדעי ניהול הטיפול" היו לי לזרה ככל שהפנמתי את מעמד האחיות בבתי החולים בבתי החולים בפריפריה והם נראו לי מנותקים בצורה בלתי נתפסת - כאילו מגדל השן כולו עבר איזו עקירה כירורגית לעולם שכולו לא מתחבר למציאות..

אני מצרה על השיטה האקדמית שלא מחוברת בכלל למציאות - ותמיד טענתי שהתואר תותב. בפועל כשעבדתי במחלקה עם יחידה נמרצת - הכישורים הנדרשים הם לא דווקא היכולות האקדמיות שלך - צריך להיות יותר פולטיקיאי של מיני פוליטקות של ארגון עם קוד התנהגות שלא לומדים בשום תואר אוניברסיטאי... הייתי שמחה בכנות, אילו לימוד התואר הכינו יותר את האחיות לעבודה למלאכה במקום לאיזה עולם אידילי כאשר המילה "ניהול" מתחברת לעניין כמו מחט לתחת (הינה מצאתי אפילו ביטוי מהעולם המקצועי שלנו..:)

אני חייבת להגיד שאני מעריכה מאד אנשים שבוחרים במודע לעבור הסבה מקצועית אקדמית למקצוע הסיעוד יהיו הסיבות אשר יהיו.

בהצלחה - אני מקווה שלא נשמעים דבריי בזלזול כלפי הבוחרים בהסבה.. אני מנסה לומר סה"כ שגם בלי תואר אפשר למצוא עבודה כאחות.. צריך את הכישורים ולפעמים את הקשרים הנכונים..

evil moon1

New member
דווקא המחט כן מתחברת לתחת ולא רע

אבל בהחלט מסכימה איתך ש"תואר" בסיעוד הוא תותב לחלוטין ובעיני זה בכלל לא תואר....
ואם היו נותנים קורסים "מבוא ליחסים פוליטיים" במקום "ניהולי טיפול" אולי היה טיפה יותר קל...עם כמות הפוליטיקה בעבודת אחות אני חושבת לרוץ לכנסת(חבל שאני לא טובה בזה
)

The Blue Fairy

New member
רק מחדדת למי שקורא מבחוץ

ברוב המקרים, אם כבר עשית את הקורס בתואר הקודם והסילבוס שלו זהה ב80% לפחות - תקבלי פטור מלעשות את הקורס שוב :) אני קיבלתי פטור בסטטסיטיקה ושיטות מחקר, מבוא לפסיכולוגיה, מבוא לסוציולוגיה ופסיכולוגיה התפתחותית
&nbsp

evil moon1

New member
מסע הכרות עם האומנות הישראלית?

*התואר בסיעוד, להבדיל מכל הסטודנטים הרגילים במקצועות אחרים שיכולים לקחת X קורסי בחירה, כולל כאלה שבכלל לא קשורים לתחום לימודים, לא הייתה אפשרות כזו. רק בשנה ד' הייתה אפשרות לבחור 1 מתוך 4 קורסי בחירה(כולם קשורים לתחום).כך לא עברתי מסע הכרות עם אומנות ישראלית(ואולי טוב שכך...)
*אנגלית גם בכלל לא למדתי, כי היה לי פטור ומי שלמד, לא למד יותר מ-4 שנים.
*בכל 4 שנים הלימודים או ההתנסויות היו 5 ימים בשבוע, משעה 8 או 7 ועד 3-4 בממוצע. ממש לא פרסו כלום.
*צודקת שלא צריך ללמוד סטטיסטיקה מא' למי שלמד כל כך הרבה. אז נותנים פטור, כל מקרה לגופו...
&nbsp
&nbsp

למעלה