לימודי עבודה סוציאלית

oDardasiTo

New member
לימודי עבודה סוציאלית

שלום, אני מאמינה שאינני הראשונה ששואלת בפורום זה על לימודי עו"ס האם יש בזה תואר או שזה לימודי תעודה? מכללת תל חי אמרו לי שיש להם חוג לעבודה סוציאלית אך לא תואר- האם כדי להיות עובדת סוציאלית אינני צריכה תואר? אלו לימודי תעודה? בנוסף, אם תוכלו לתת מיקרים קיצוניים לעבודתכם בשטח- בין אם לא הצלחתם להגיע ליעדכם ובין אם עזרתם הרבה מעבר למה שחשבתם שתצליחו... מקווה שמותר... בתודה מראש, הדס

תשובות

תמיד כדאי ללמוד במקום שנותן גם תואר ויש הרבה שלוחות של אונ' בארץ כמו של בר אילן או תל אביב. כן אני מרגישה שעזרתי מעבר למה שציפיתי. מקרה שהיה לי נער שהיה מטופל אצל שתי עוסיות ועבר אליי סגור לגמריי דימוי עצמי נמוך ואינטילגנציה בשמים החלטתי על טיפול אינטנסיבי של כל יום לאט לאט הוא נתן אמון נפתח וצללנו אל עברו, בסוף השנה לפני הגיוס הוא בא להגיד תודה שנתתי לו להרגיש שהוא שווה. מה יכול להיות יותר מספק מזה?

shooGS1

New member
מכללת תל-חי שלוחה של אוני' חיפה

והם כן מעניקים תואר של חיפה אם אני לא טועה, לא שמעתי על לימודי ע"ס ללא תואר בארץ.

איבצנית

New member
מעניקים תואר

אבח הם לא שלוחה של אוניברסיטת חיפה, אלא מכללה בפני עצמה.

swguy

New member
ע"ס הינה מקצוע אקדמי

ז"א - כל העוסקים בע"ס חייבים בתואר ראשון לפחות (BA בע"ס או BSW), בעבודה סוציאלית בלבד (לא סוציולוגיה, פסיכולוגיה וכו' - רק לימודים בחוגים או בתי ספר לע"ס באוניברסיטאות - בר-אילן, ת"א, בן-גוריון, חיפה וירושלים, או במכללות - צפת(תואר של בר-אילן), אריאל, אשקלון, ספיר ותל-חי)... התואר הוא תואר חד-חוגי - כלומר לומדים רק אותו ולא ניתן לשלב עם עוד משהו (כמו שרוב הסטודנטים עושים לדוג' ספרות ופסיכולוגיה, היסטוריה ומדע המדינה וכדומה)...

למעלה