לימודי עיצוב פנים, עזרה בבקשה

Gidi K

New member
לימודי עיצוב פנים, עזרה בבקשה

שלום לכולם החלטתי שאני מעוניין ללמוד עיצוב פנים, השאלה היא היכן. לדאבוני למעט אדם אחד איני מכיר אף אדם שלמד או לומד עיצוב פנים, לכן נותר לי לפנות אליכם המעצבים ו\או הסטודנטים, על-מנת שתספרו לי על החיובי והשלילי במוסד בו אתם למדתם או לומדים. מקווה לקבל ממכם תגובות ביי

rsmadar

New member
אני למדתי במכלה למנהל

בימי גבעתיים (היום הם בראשון). מאד נהנתי מהלימודים, שהיו אינטנסיבים מאד, מהמרצים, אמנים, אדר' ומעצבים מהבולטים בתעשיה וגם אנשי אקדמיה, ומתוכנית הלימודים, ששילבה בין תיאוריה, קונספט ופרקטיקה. החסרונות: שכ"ל גבוה. והמבנה עצמו (בי"ס לעיצוב שנראה רע.) אבל כאמור, היום הם בראשון ואולי המקום קצת יותר אטרקטיבי.

mikiap

New member
אני מסיימת השנה במכללה למנהל

למדתי שנתיים בגבעתיים ושנתיים בראשון. גם לקמפוס בראשון יש את החסרונות שלו כיוון שעכשיו אנחנו תחת ההנהלה של כל הקמפוס ולא עצמאיים לחלוטין וזה יוצר בעיות לוגיסטיות שאני מקווה שיפתרו עם הזמן. אבל לעניין שלנו... אני מאוד מרוצה מהלימודים, כמובן שיש תמיד מקום לשיפור, אבל בסך הכל סגל המרצים הם אנשי מקצוע מהשורה הראשונה, רמת הלימודים גבוהה וחשוב להזכיר שהמכללה נותנת תואר ראשון בעיצוב פנים, מאושר ע"י המועצה להשכלה גבוהה (B.Design). מהשנה נפתח גם מסלול חדש - סביבות זמניות - התמחות בעיצוב תערוכות, אירועים, חללי תצוגה.

moyra

New member
לגידי

אני נמצאת בשנה הראשונה ללימודי במכון אבני. לפני שנה הייתי בדיוק כמוך- לא ידעתי איפה ללמוד...הייתי די מבולבלת. אנשים בפורומים אמרו לי כל מיני דברים ולא ידעתי למי להאמין...הדבר הכי טוב לדעתי זה ללכת ולבדוק מקומות, לראות איזה מקום נותן לך השראה. אני נדלקתי על אבני ביפו, בגלל המבנים והאנשים.

Gidi K

New member
אני מעדיף מקום שיעניק לי ידע וכלים

ולאו דווקא מקום שהמבנה שלו מרשים ויש בו אנשים נחמדים. כיצד אני מברר את רמת הידע והכלים שכל מוסד מקנה לתלמידיו לעומת מוסדות אחרים? האם יש דרך לברר אילו בוגרים שהצליחו בתחום למדו במוסד זה או אחר?

mikiap

New member
לימודי עיצוב פנים הם עניין מורכב

לא כמו באדריכלות, ללימודי עיצוב פנים יש רמות שונות - מקורסי ערב, דרך לימודי תעודה ועד תואר ראשון. לפי מה שהבנתי אתה מחפש לימודים ברמה גבוהה אז כמו שכתבתי קודם המכללה למנהל נותנת תואר ראשון בעיצוב פנים. גם במכון הטכנולוגי בחולון מקבלים תואר בעיצוב פנים. בשני המקומות תקופת הלימודים היא ארבע שנים. גם בשנקר יש חוג לעיצוב פנים שכולל גם עיצוב טקסטיל אם אני לא טועה ויש חוג חדש של עיצוב סביבה או משהו כזה, אבל צריך לבדוק אם זה קשור ישירות לעיצוב פנים. אני יודעת שבמרכז הבניה בגעש יש לימודי עיצוב גם ארבע שנות לימוד) אבל אלו לימודי תעודה ולא תואר ראשון. ויש מקומות רבים אחרים. אני מצרפת לך קישור לאתר שיש בו רשימת מוסדות לימוד לעיצוב פנים ויש שם קישורים לאתרים שלהם. תכנס תבדוק את רשימת קורסים ואז אולי תוכל להבין יותר מה ההבדל בין כל מקום ומקום ולראות בדיוק מה מתאים לך. בנוסף תבדוק מתי יש ימים פתוחים ותלך להתרשם. בקשר לבוגרים - אני יודעת על כמ בוגרים שסיימו, פתחו משרדים ומצליחים מאוד בתחום באל אני לא יודעת להשוות רמת הצלחה לעומת מוסדות אחרים, אני חושבת שזה כמעט בלתי אפשרי כי מי שמוכשר יכול להצליח גם בלי ללמוד בכלל. באחת ההודעות למעלה בשרשור אחת מהמנהלות של הפורום כתבה שהיא בוגרת של המכללה אולי היא תוכל לספר לך מנסיון אישי.

moyra

New member
לגידי

מובן שהמבנים והאנשים הם לא החלק הכי חשוב בלימודים במכון אבני, אבל אי אפשר להמעיט בערך שלהם- לי חשוב מאוד הקונטקסט/סביבה של הלימודים שלי. חוץ מזה- מדובר בתוכנית לימודים יסודית שנפרסת על שלושה מסלולי לימוד: מסלול בוקר- שאתה מקבל גם תעודת מעצב פנים וגם B.A - מה שטוב בתואר הזה שאפשר להמשיך איתו לתואר שני בכל תחום בכל אוניברסיטה ישראלית (ולא אוניברסיטה בלטביה עילית), זה לא תואר רק בדיזיין, אלא במדעי החברה והרוח, כך שאתה גם מעצב פנים וגם יכול להמשיך במחקר. יש גם מסלול בוקר מקצועי ללא תואר אקדמי- ואז אתה מקבל תעודה של מעצב פנים בוגר מכון אבני. המסלול השלישי הוא מסלול ערב (שנתיים) שמיועד למי שעובד בבוקר הכל כתוב באתר של אבני (שכחתי את הכתובת, תגגל)

נומוש

New member
גידי.... בתור צופה מהצד

( אני חיפאית....) המקום שהכי מקדם את הסטודנטים שלו ויש בו רמה גבוהה של לימודים הוא המכון הטכנולוגי בחולון. הסטודנטים שלהם מקבלים חשיפה רבה בתערוכות, עיתונות מקצועית וכד'. אני לומדת עיצוב בחיפה וניכר שהלימודים שם ברמה גבוהה מאד. זה אחד המקומות הכי רציניים ומקצועיים ללימודי עיצוב פנים. כמובן לתואר - 4 שנים. בהצלחה

harley78

New member
בקשר למקום לימודיך...

איפה את לומדת בחיפה ואיך הרמה במוסד זה? אני גם חיפאי ואישתי רוצה ללמוד עיצוב פנים. תודה!

למעלה