לימודי פיזיקה ואסטרונומיה

amitfried

New member
לימודי פיזיקה ואסטרונומיה

שלום,

שמי עמית, ואני מתעניין בלימודי תואר ראשון בפיזיקה ואסטרונומיה.
אשמח לדעת האם יש איזושהי אוניברסיטה שהיא המומלצת ביותר בפרט בתחום האסטרונומיה ? אני יודע שבתואר הראשון זה לא כל כך משמעותי, אך בכל זאת הייתי רוצה לקבל פרטים בנושא. שמעתי על העברית ועל ת"א, אך על בן גוריון לא שמעתי דבר ואני דווקא שוקל בחיוב את האפשרות ללמוד שם, בגלל האווירה הסטודנטיאלית הטובה וחיי החברה.

כמו כן, הייתי מעוניין לשאול - האם מלימודי פיזיקה ניתן להגיע לעיסוק בנושאים כמו אנרגיה חילופית, פיתוח טכנולוגי-פיזיקלי, וכן הלאה ?
אינני רוצה ללמוד הנדסה מכיוון שזה מפספס את תחום האסטרונומיה וכי באופן כללי פיזיקה ומתמטיקה מעניינים אותי, ויש יותר עיסוק בהם בתואר בפיזיקה.

אשמח לכל מידע.
הרבה תודה.
 

Schrodingers Dog

New member
תשובות

בתואר הראשון בגדול לא מגיעים לאסטרונומיה, אולי קורס בחירה אחד. אסטרונומיה וגם אסטרופיזיקה אלו תחומי מחקר בהם עוסקים בתארים השני והשלישי. תמיד אפשר ללמוד באוניברסיטה תואר ראשון ותואר שני באוניברסיטה אחרת אז קח זאת בחשבון.
&nbsp
באסטרונומיה יש חוזק מסוים לויצמן, העברית ותל אביב. בבאר שבע יש קבוצת מחקר במגנטוהידרודינמיקה שהיא תחום מרתק באסטרופיזיקה. לפי דעתי אתה לא תטעה אם פשוט תתחיל ללמוד פיזיקה באחת האוניברסיטאות האלה ובמהלך הלימודים תראה איזה תחום הכי מעניין אותך וגם אם בכלל אתה מתאים ללימודי תואר מתקדם בפיזיקה.
&nbsp
בקשר לשאלה לאן ניתן להגיע, התשובה היא הכל. ראיתי אנשים עוברים מפיזיקה לכל סוגי ההנדסה, למחשבים, ניהול וכולי. וודאי שפיזיקה נותן לך את הרקע לכל דבר שקשור בפיזיקה - אנרגיה חלופית, פיתוחים - זה כמעט טריוויאלי שצריך פיזיקה בשביל הדברים האלה.
&nbsp
אני אתן גם עצה נוספת - ממליץ ללכת על תארים משולבים. אפשר ללמוד פיזיקה ועוד הנדסה נוספת, פיזיקה ומדעי המחשב או מתמטיקה. זה פותח אופקים מהמון בחינות - נותן המון סיפוק ופותח פי שתיים דלתות בסיום התואר הראשון. אגב, תמיד אפשר לרדת רק לאחד התארים ולא קרה כלום.
&nbsp
&nbsp
 

amitfried

New member
וואו, תודה על המידע ! אז ככה...

ראשית כל אני לא חושב שארצה (או אצליח) לעמוד בעומס של תכנית דו-חוגית. למיטב הבנתי בתכנית החד-חוגית יש לא מעט מתמטיקה לא פשוטה גם ככה, ושבפני עצמם הלימודים האלה דורשים מאמץ מאד רציני (עם זאת, אולי כן אקח ביולוגיה, שזה ככל הנראה פחות קשה, ובעיניי גם יותר מעניין), ולפי מה שאתה בעצמך אמרת - פיזיקאים "סטנדרטיים" מגיעים לכל התחומים. ובנקודה הזו אני רוצה לגעת - האם כוונתך ב"עוברים להנדסה, מחשבים, ניהול..." היא שאדם בעל תואר ראשון בפיזיקה פנה בהצלחה לעיסוק בתכנות, הנדסה וכו' ? זה נשמע כמו תרחיש לא סביר, הרי צריך המון ידע כדי לעסוק בתכנות או בהנדסת חשמל, ולא בכדי התארים הללו עמוסים וקשים כשלעצמם. איך זה קורה? אני מאד מתעניין בפיזיקה אך חושש מכך שהתעשייה פחות.
&nbsp
דבר אחרון, בנושא האנרגיה החלופית / פיתוח בהייטק - השאלה היא האם באמצעות תואר ראשון בלבד (ראיתי למשל משרות של Omnisys) ניתן להגיע לעיסוק בתחומים הללו ? בטח שיש נגיעה באנרגיה חלופית בלימודי פיזיקה, אך מה דרוש תכלס בשביל לעסוק בזה.
&nbsp
תודה שוב, באמת.
&nbsp
&nbsp
 

Schrodingers Dog

New member
תשובות

היי. לא דיברתי על תוכנית דו חוגית אלא ממש על שני תארים. בתוכנית דו חוגית פשוט לומדים קצת פחות בכל חוג ככה שסך כל נקודות הזכות שווה או רק טיפה יותר גדול ממספר הנקודות הדרושות בחוג אחד. זה אני לא מחשיב.

בכל מקרה, אני גם ארחיב למה התכוונתי לגבי התעסוקה. צד אחד זה סטודנטים לפיזיקה שעוברים ללמוד תואר אחר ומצליחים מאד, בעיקר בזכות הידע שצברו. צד שני זה בוגרי תארים בפיזיקה שפשוט הלכו לתכנת בסופו של דבר. אל תחשוב על הידע שחסר להם בגלל שהם לא למדו מדעי המחשב, תחשוב על כל הדברים שהם יודעים שמתכנתים לא יודעים. אגב, גם במחקר בפיזיקה מתכנתים.

בקשר לעיסוק אחרי תואר ראשון - חוץ מהוראה אין כלום. שום דבר בלי תואר שני, עדיף שלישי.
 

amitfried

New member
אז רגע...

* שאלה חשובה - אפשר או אי אפשר למצוא עבודה בתכנות עם תואר ראשון בפיזיקה בלבד ? שמעתי על אנשים שמתכנתים בתעשייה בלי תואר בכלל, אז למה לא ? (בהנחה ולומדים לתכנת לבד או לוקחים קורסים נוספים במדעי המחשב או תכנות). עולה מדבריך שפיזיקאים בסך הכל צריכים ידע וכישורי תכנות/מחשבים לא מבוטלים, האם זה נכון?

שאלה אחרונה באמת - ההתלבטות העיקרית היא בין פיזיקה למתמטיקה עם נטייה לפיזיקה שנשמע יותר מעניין בסך הכל. במתמטיקה כמעט לא לומדים פיזיקה, ושמעתי שבפיזיקה לומדים דווקא בכלל לא מעט מתמטיקה. אם אכן כך , אז אין ספק שאקח פיזיקה. מה תוכל לומר על כך?

זהו, סיימתי לשאול. תודה על הכל.
 

Schrodingers Dog

New member
תשובות

אני לא אמרתי שלא תוכל למצוא עבודה, אני אמרתי שאין שום מודעת דרושים שבה הדרישה היא תואר ראשון בפיזיקה. יש הבדל בין שני המשפטים האלה.
&nbsp
את המשפט השני שלך לא הבנתי בכלל. בראיית חשבון לומדים מתמטיקה, האם זה אומר שבתואר במתמטיקה לומדים ראיית חשבון?
&nbsp
אני מציע להכנס לאתרי האוניברסיטאות השונות ולקרוא על תוכניות הלימוד. שם אתה תראה בצורה ברורה איזה קורסים בדיוק לוקחים בכל תואר וגם מה לומדים בכל קורס מבחינת נושאים. ככה אני מצאתי מה ללמוד. תוכל לראות את התוכניות המשולבות שהן שונות בכל אוניברסיטה.
&nbsp
בהצלחה!
 

amitfried

New member
סליחה,פשוט ניסיתי לשאול כמה אחוז מהתואר בפיזיקה הם מתמטיקה?

 

Schrodingers Dog

New member
הכל זה מתמטיקה

מתמטיקה זאת השפה שבה משתמשים כדי לתאר תופעות פיזיקליות.
 

amitfried

New member
שליש מהקורסים בפיזיקה ?

דיברו פה על משהו כמו חמישה קורסים.
 

montag26

New member
תשובה

אצלי זה היה כל השנה הראשונה חוץ משני קורסים בפיסיקה - מכניקה וחשמל. ובנוסף היו לי שני קורסים או יותר בשנה השניה - כך שבסך הכל בערך שנה מתוך ה3 שנים של התואר הראשון.
 

amitfried

New member
איפה למדת ?

דרך אגב, אתה גם מאלה שהלכו לתכנת בסוף ? (אם אפשר לשאול). תודה.
 

amitfried

New member
איפה למדת ?

אגב, אתה גם מאלה שהלכו לתכנת אחרי התואר, אם אפשר לשאול ? תודה.
 
לי היה תואר ראשי בפיזיקה מישני במדעי המחשב...

אבל אני לא חושב חושב שקבלו אותי על סמך ה"תארים" (לעבודה בתכנות).
בכל אופן זה היה לפני 25 שנה.
&nbsp
אם מישהו רוצה לעבוד בתיכנות ומתענין בפיזיקה הייתי ממליץ לעשות תואר I במדעי המחשב (ואולי משני בפיזיקה).
 

amitfried

New member
אני לא מבין למה בשביל לתכנת צריך תואר ראשון במדעי המחשב

אני מתעניין בתכנות, אבל כל שאר הנושאים במדעי המחשב פחות מדברים אליי.
Schrodingers Dog - ברור לי שהשפה היא מתמטיקה, אבל אני מניח שלמשל לא לומדים לוגיקה בתואר בפיזיקה. השאלה היא כמה אחוז מהתואר הוא לימודי מתמטיקה טהורה, כמו חדו"א, אלגברה לינארית וכן הלאה.
&nbsp
תודה לכולם.
&nbsp
 

whalla

New member
תואר במדעי המחשב

הוא בעצם תואר ב"חישוב", מלמדים הרבה תיאוריה, שלדעתי כן חשובה לחשיבה אלגוריתמית ותכנותית. לתכנת? כל ילד יכול ללמוד, אבל להבין שחלק מהמילונים שמשתמשים בהם וממשים בעצמינו הם בעזרת "עץ אדום שחור" רק מי שלמד מדמ"ח יכול להבין.
בנוסף, תואר במדמ"ח זה כרטיס הכניסה לשוק ההייטק בארץ (או ניסיון רלוונטי).
בפיזיקה יש לפחות 4-5 קורסים מתמטיים נטו (באוני' תל אביב לפחות).
 

Schrodingers Dog

New member
הערות

לומדים הרבה נושאים בתואר במדעי המחשב, לא רק תיכנות. הייתי אומר שזה אפילו לא העיקר של התואר.
&nbsp
בשנתיים הראשונות של הלימודים יש הרבה קורסים מתמטיים, קשה לי להגיד באחוזים. צריך ללמוד הרבה תחומים ומהר: אלגברה, חדווא, הסתברות, משוואות דיפרנציאליות, אנליזה מרוכבת. בערך 8 קורסים.
 

whalla

New member
בתל אביב מאחדים הרבה מהנושאים לקורסים שנקראים

מבוא מתמטי לפיזיקאים 1,2, ושיטות עיוניות לפיזיקאים 1,2, וגם עושים קורס בהסתברות. סה"כ 5
 
למעלה