לימודי פיזיקה קוונטית פשוט משתגע לא מצליח לקלוט כמעת כלום.

נתנאל 147

New member
לימודי פיזיקה קוונטית פשוט משתגע לא מצליח לקלוט כמעת כלום.

שלום לכולם.
אני כבר זמן לא מועט מנסה ללמוד פיזיקה קוונטית על ידי הרצאות בנושא
המדובר, אבל התחום הזה פשוט נורא קשה ואני לא מצליח להבין כמעת כלום., אני למדתי דרך הרצאה של פרופ אריק אקרמן הוא מסביר טוב והכל., אבל גם התלמידים עצמם לא מבינים כמעת כולם ואני יודע את זה כי הוא שואל אותם שאלות כדאי לראות אם הם מצלחים לעקוב אחריו אבל רוב הכיתה לא מצליחה, אני הצלחתי מדי פעם להבין חלק אבל אני יאמר לכם דבר כזה שאני למדתי חומר במטמטיקה לתואר ראשון בצורה עצמאית דרך הרצאות זה היה פשוט ממש הרבה יותר קל, למדתי את התחומים: תורת הקבוצות( לא הכל אלה חלק), מתממטיקה אנטגרלית ואנטפרצילית ( ברמת תיכון אבל נגעתי קצת גם ברמה התחלתית של תואר) ועוד נושאים כמו חשמל וקלאסית וכולי,

אבל התחום הזה פשוט עושה לי סחרורת בחיים לא נתקלתי בכזה תופעה אני פשוט חוזר ורואה את הרצאה מספר פעמים ועדין לא מבין לעומק אלה אם אני מצליח להבין אז ברמה שיטחית לגמרי, אני פשוט מרגיש מטומטם זה ממש מתסכל אותי שאני לא מצליח האם זה נורמאלי? זה דבר טבעי? זה קרה גם לכם בתור חובבי פיזיקה?

כי שמעתי שאחת מן מן הפיזקאים הטובים ביותר בדור הזה או לפני לא זוכר אמר כך:" כאשר אתה לומד את תורת הקוונטים ואתה רואה שאתה לא מבין כלום תבין שאתה בדרך הנכונה" משהוא כזה לא זוכר מי אמר אבל כאלו הבנתי שזה תחום נורא מסובך .

ולהרבה קשה להבין אותו, אני אשמח שתתינו לי עצות איך אני כן יכול להבין? ואם אני יצפה בסרטונים ביוטיוב זה יכול לעוזר? כי הבנתי שזה לא ממש דומה ומעוותים את זה ומפשטים את זה מאוד עד שכמעת זה לא דומה בכלל למה שהתאוריה אומרת, אז אשמח לתשובות בברכה נתנאל.

ravehor

New member
מצטער, אבל עם הרקע שאתה מתאר

לא פלא שאתה לא מבין מה קורה בהרצאות.
לקורס הספציפי הזה ששייך לסמסטר 4 בטכניון יש הרבה קדמים הכרחיים: חדוו''א 1 ו2 (מספר משתנים), אלגברה לינארית, הסתברות, מד''ר ומד''ח, מכניקה אנליטית ואלקטרומגנטיות לפחות ברמת פיזיקה 2. וגם קורס גלים בשביל ההתחלה שלו.
אם אתה רוצה ללמוד קוונטית בצורה ריגורוזית אני חושש שהעצה שלי היא שאתה צריך לדעת קודם את הדברים האלה. כשמגיעים מוכנים הפורמליזם הוא חדש, אבל מתרגלים אליו וזה לא נורא כמו שאתה מתאר לדעתי.

בהצלחה

נתנאל 147

New member
תודה על התשובה .

אני מבין שאני הייתי צריך לעבור שלבים מקודמים יותר ולכן אני לא מצליח להבין, אני הייתי רוצה לבקש ממך לתת לי את הרצאות המתאימות
ביותר, שהם בעצם הרקע שדרוש כדאי שאני כן יכול להבין כי אני הבנתי שהנושא הזה הוא מרתק, והייתי שמח להבין אותו כמה שיותר לעומק ועוד שאלה האם יש צורך בידע מתמטי ברמה של תואר ראשון או פיזיקה כדאי להבין תורת הקוונטים? כי לצערי אני לא למדתי באופן פורמלי אף על פי שהייתי לי האפשרות בשלבים מקודמים ( בכיתה יא
) האם העובדה הזאתי שלא למדתי היא יכולה להפריע לי מאוד? או שרק צריך ידע בחודא,ולניארי וכל השאר? תודה על העזרה מקרב לב

בברכה נתנאל.

Schrodingers Dog

New member
בהמשך לנאמר

אכן מכניקת קוונטים זה נושא מתקדם בפיזיקה. כדי ללמוד אותו נדרש ידע קודם, אי אפשר לקפוץ ישר - הן מבחינת ההבנה והן מבחינה טכנית של חישובים ומשוואות. מצד שני הוא נלמד בתואר ראשון אז יש לך סיכוי להבין את הנושא אם אתה מוכן להשקיע כמה שבועות של לימוד עצמי של הרקע.
&nbsp
הנושאים מתחלקים למתמטיקה ופיזיקה. במתמטיקה אתה צריך להכיר את הנושאים הבאים: חדו״א, אלגברה ליניארית (חשוב), הסתברות, משוואות דפרנציאליות (בונוס). קורסים בפיזיקה הם: מכניקה, מכניקה אנליטית, גלים (חשוב).
&nbsp
סה״כ מדובר על שנה וחצי של קורסים אקדמיים. אתגר לא קטן של לימוד עצמי מצפה לך עוד לפני שתגיע בכלל לקוונטים. שיהיה בהצלחה וכל שאלה אתה מוזמן לשאול כאן.

נתנאל 147

New member
אני מבין שיש לי עוד דרך ארוכה

לפי מה שאתה מתאר פה אני צריך ללמוד כמה שבעות את הרקע רק
ועל מנת להשלים את כל הקורסים לימוד עצמי של שנה וחצי? זה נשמע השקעה מטורפת, אני חושב שעדיף לי כבר להיכנס לאונברסיטה מה אתה חושב? האם אני יש אפשרות להיות אורח בהרצאות? ואולי אפילו להכינס בתור סטודנדט ? אני כבר באמת נמצא בהטלבטות כי לא חשבתי שזה יקח כל כך הרבה זמן , זה ממש הולך לקחת לי שנה וחצי מהחיים אז אני צריך לחשוב על זה אבל כמו שאני מכיר אותי הסקרנות שלי תהרוג אותי ואני ילמד, השאלה כמה אני יתמיד ואם אני ילמד עד הסוף., תודה לכם על העזרה אני מודה לכם מכל הלב אני יכנס לסרטונים של הטיכנון ויצפה שם שהיה לכם שסוע נהדר בברכה נתנאל.

Dehumanizer

New member
לא ברור

אתה מנסה ללמוד נושא מתקדם שדורש רקע מתמטי ופיזיקלי די רחב מבלי לרכוש את אותו הידע המוקדם? זה כמו ללמוד לנתח מבלי להבין את האנטומיה של הגוף או/ו של האזור שבו אתה מתכוון לנתח. ברור שרכישת הידע תיקח זמן. אין חיים קלים. קצת ילדותי לחשוב שאפשר ללמוד הכול תוך כמה שבועות. אם זה היה ככה, היית רואה הרבה יותר אנשים מבינים בנושא. אם אתה באמת סקרן - תהיה מוכן להשקיע את הזמן ואת הכוח ללימודים. אם לא - אז הסקרנות שלך תחלוף עם הזמן. קורה לפעמים שנדלקים על נושא מסוים ואחר כך זה עובר.

guprnds

Active member

לדעתי "כמה שבועות" זו פנטזיה שאפשר לשכוח ממנה. שנה וחצי בתלם וגם אז לא מובטחת הצלחה אלא אם יש כוח רצון וכשרון. אין קיצורי דרך אלא לאחד מרבבה, וגם זה בערבון מוגבל. אלא שהאחד-מרבבה הזה לא מתקשקש כאן בפורום.

Schrodingers Dog

New member
נכון

אולי נסחפתי שאמרתי ״כמה שבועות״ אבל וודאי תסכים עם הקביעה שאפשר ללמוד בצורה עצמאית את החומר מהר יותר מקצב הלימוד באוניברסיטה, אולי גם טיפה פחות מעמיק.

נתנאל 147

New member
תודה לכולכם על העזרה

לזה שכתב בקשר ללמוד חומר מתקדם בפיזיקה בלי רקע מקדים לפני אני לגמרי מסכים איתך, שהחשיבה הזאת היא לא במקום אבל אתה יודע סתם שמעתי על התחום הזה של קוונטים, וכמו שאתה בטח מכיר את זה נדלקתי וחשבתי שזה היה הרבה יותר קל ,אבל גילת שבעצם זאת הייתה טעות ואני יצתרך להשקיע המון כדאי כן להצליח להבין ולהתעמק, אני לא מנסה לעשות לעצמי חיים קלים אבל בניניו מי לא היה רוצה להבין תחום שהוא מתענייין בו ביותר קלות? ופחות בנסיון לשבור את הראש? זה יותר כיף אבל פחות מאתגר וזה גם חלק מהותי אני חושב מלמידה.
&nbsp
תודה לכל העוזרים אני יצפה בסרטונים נראה אם אני יצליח להתמיד אם לא אולי בעתיד שאני אולי ירצה ללמוד את זה באופן פרומלי אז לא תהיה לי בריריה ואני כן ילמד אני כרגע יצפה בחומר המקדים ונראה מה היה.
&nbsp
שהיה לכולכם שבוע טוב בברכה נתנאל.

תנסה ללמוד מהרצאות פיינמן (כרך 3)

יש כיום גם חינם (באופן חוקי)
http://www.feynmanlectures.caltech.edu/III_toc.html
&nbsp
אתה לא צריך יותר מידי רקע מוקדם במתימתיקה (לא יותר מחצי קורס ראשון באינפי/אלגברה ליניארית).
&nbsp
הוא מלמד בצורה שונה מהמקובל....
&nbsp
גם הוא כותב שהוא לא "מבין" את התורה אבל ככה הוא הטבע...
&nbsp

נתנאל 147

New member
אני אסתכל על זה תודה על העזרה
.

אני מקווה שזה יעזור לי להבין את זה טוב יותר

Schrodingers Dog

New member
מיתוס

פיינמן לא מבין קוונטים... בדיוק כמו המיתוס שאיינשטיין לא היה טוב במתמטיקה. פיינמן הבין קוונטים כנראה יותר מכל אדם אחר בתקופתו ובין היתר זה מה שזיכה אותו בפרס נובל בפיזיקה.

בלי קשר, מצטרף להמלצה, יש לו ספרים מעולים והוא מסביר פיזיקה מצויין.

לא התכוונתי שפיינמן לא הבין קוונטים

התכוונתי שהוא אמר שהוא לא מבין למה הטבע הוא כל כך מוזר אבל ככה הוא הטבע (וזה מה שנהדר בו)... אני לא זוכר את המקור באנגלית.

הפרבולה

New member
מה כל כך קשה בזה? כולה יש לך משוואה אחת

שנקראת משוואת שרדינגר ובהנתן לך תנאי התחלה ותנאי שפה אז כל מה שנשאר לך זה רק לפתור אותה... קצת אלגברה ומד"ח וזהו! קיבלת פונקצית גל שמתארת את מצבה של המערכת הפיזיקלית במרחב ובזמן ....

Schrodingers Dog

New member
אפשר להגיד את זה על הרבה דברים

הרבה בעיות בפיזיקה מתומצתות במשוואה דיפרנציאלית (או סט) עם תנאי התחלה/שפה.
&nbsp
היופי זה לראות מעבר למשוואות, להבין מה קורה ולגלות דברים חדשים.

בספר של פיינמן מתעסקים בפיתרון משואת שרידנגר

באופן מאד שולי (פרק ורבע מתוך 20) - מזכיר אותה בפרק 16 , בעית אטום המימן בפרק 19.
&nbsp
הוא נכנס מכיון תורת המטריצות כמו היזנברג (אבל בשביל לפשט הוא עובד ,רוב הזמן, עם מטריצות סופיות).
&nbsp
החיסרון (והיתרון) של הספר הוא שהגישה היא לא קונבנציונלית, אני חושב שהוא עושה כך בשביל לא להסיח את הדעת מהפיזיקה עם מתימתיקה "מסובכת".

guprnds

Active member
עכשיו כשאני חושב על זה

אני בכלל לא מבין מה כל כך מסובך באלקטרומגנטיות. כלומר כל התופעות האלקטרומגנטיות שאפשר להעלות על הדעת מגיעות משתי משוואות פשוטות: dF=0, d*F=J. זהו, עכשיו כל מי שקורא אנגלית בסיסית מבין גם אלקטרומגנטיות.

למעלה