לימודי פסיכולוגיה בחו''ל

kley92

New member
לימודי פסיכולוגיה בחו''ל

שלום אני מעוניין ללמוד לתואר ראשון ושני בפסיכולוגיה קלינית בהונגריה או רומניה.
אם אני מסיים שם תואר שני בקלינית האם הרישיון של סיום הלימודים שם תקף גם בישראל?
אם אני בא לארץ מרומניה עם תואר M.A בפסיוכלוגיה קלינית האם אני צריך לעבור פה איזשהו מבחן או שישר אני יכול לעבוד בתחום?
אם זה אכן כ''כ קל אז למה לא עוברים ללמוד שם הרבה סטודנטים מישראל?
הרי התהליך המפרך לקבל הסמכה לקבלה ללימודי פסיכולוגיה קלינית באוניברסיטאות בארץ מאוד קשים...כבר עדיף ללמוד שם.

צריך לעבור תהליך של הכרה בתואר, זה לא פשוט

אני לא מכירה את התואר הספציפי מרומניה, אבל מתמחות איתי כמה וכמה נשים שלמדו ואף עשו התמחות חלקית או שלמה בחו"ל - מה שאומר שזה לא כ"כ פשוט.

כעיקרון, צריך לעשות תהליך של הכרה בתואר שכולל התייחסות לתוכנית הלימודים, להכשרה המעשית וגם לרמה של האוניברסיטה והמדינה (יש לזה כללים מוסכמים - מנסיון, כשבאתי עם תואר מצרפת עשו המרה של הציונים בדרך שהתחשבה גם וגם). לאחר מכן בודקים האם עשית התמחות, מה היקפה, מה הכילה וכיוצב' בהתאם לדרישות משרד הבריאות להתמחות.

בהתאם לשני אלו יחליטו
א. האם התואר עצמו מוכר, או שיש צורך בהשלמות לפני התמחות
ב. האם ההתמחות עצמה מוכרת, או שיש צורך בהשלמות (לרוב נדרשת תקופת השלמות של כשנה, לפעמים יותר, בעיקר כי יש הרבה הבדלים בין התוכניות השונות).

כשתסיים את תהליך ההכרה וההשלמות הנדרשות תוכל לגשת לבחינת ההתמחות - ואז להתחיל לעבוד בתחום.

אני מניחה שבאתר משרד הבריאות תוכל למצוא מידע רב יותר בנושא.

אגב, יש שיקולים נוספים למה לא ללכת ללמוד בחו"ל - מעבר לשיקולים ה'טכניים' (לדוג' משפחה, ילדים, כסף) גם שיקול השפה הוא מהותי. אני, אישית, לא הייתי מעיזה ללמוד מקצוע טיפולי בשפה שהיא אינה שפת אם עבורי, בגלל המורכבות הרבה ובגלל ההישענות הרבה על מילים ושפה, אפילו בכתיבת דו"חות. זה מאוד שונה, למשל, ממקצוע כמו רפואה שבו השימוש בשפה הוא הרבה פחות מעמיק ואפשר להתגבר על הרבה עם מונחים מקצועיים כלליים.

כך או כך, שיהיה בהצלחה.

למעלה