לימודי פסיכולוגיה

limalima7

New member
לימודי פסיכולוגיה

שלום לכולם,

אני מתכוונת ללמוד פסיכולוגיה. כרגע הרעיון ללמוד את התחום הוא במטרה ללמוד לאחר מכן תואר שני בתרפיה באומנות או בפסיכותרפיה אבל אני לא שוללת את האופציה של קלינית.
לאוניברסיטאות אני לא מתקבלת ולכן 2 האופציות מבחינתי הן או האקדמית ת"א או האונ' הפתוחה.
אני פחות מעדיפה את האקדמית בגלל שהתואר שם הוא מדעי ההתנהגות וחצי ממנו הוא סוציולוגיה.

רציתי לשמוע את דעתכם לגבי איזה מוסד עדיף,מתוך מחשבה על התואר השני,ובכלל
ואשמח גם למידע על הפתוחה אם יש כאן תלמידים שלומדים בה

תודה!!!

Columbina

New member
אני לא מכירה את ת"א יפו,

אבל כמישהי שסיימה תואר בפתוחה (כמעט) אני יכולה להמליץ לך אם יש לך מוטיבציה פנימית חזקה ויכולת להסתדר בצורה יחסית עצמאית.

הרמה היא גבוהה, ונדרשת יכולת וכישורים כדי לקבל ציונים שיאפשרו להמשיך לתארים מתקדמים. מצד שני, אופי הלימודים מאפשר לעבוד תוך כדי, אז גם זה שיקול.

אם יש לך שאלות ספציפיות אשמח לעזור.

limalima7

New member
תודה על התשובה

מהו אופי הלמידה בפתוחה? הבנתי שאין חובת נוכחות בשיעורים ושכל שיעור גם ניתן למצוא באינטרנט.
ומבחינת חיי החברה?

תודה!

beltal8

New member
אני לא בטוח כמה עניין הסוציולוגיה צריך להיות

שיקול, כי אם לא חצי של סוציולוגיה זה יהיה כמעט חצי של קורסים כלליים אחרים שלאו דווקא יתנו יותר. (אבל אני לא באמת יודע)

limalima7

New member
ממה שהבנתי בפתוחה אפשר ללמוד

רק פסיכולוגיה ,בלי לשלב עם עוד משהו

Columbina

New member
קודם כל אפשר בהחלט לשלב עם עוד תחומים

אפשר לעשות תואר דו חוגי, לימודי חטיבה וכד'. יש המון מידע באתר.

בפתוחה אופי הלמידה היא עצמאית אבל את יכולה להרשם להנחיה רגילה או מוגברת (ברגילה יש שיעור פעם בשבועיים ובמוגברת פעם בשבוע). בחלק מהקורסים (אבל לא בכולם) יש גם שיעורים מוקלטים או אפשרות להרשם להנחיה וירטואלית ולצפות בשידור חי.

חיי החברה יותר דלילים מאשר במוסדות אחרים אבל זה לא אומר שאין אנשים חברותיים. כמובן שזה תלוי גם בך והאם את בוחרת להגיע לשיעורים או לא.

beltal8

New member
אפשר חד-חוגי, השאלה היא כמה נק'..

אני חושב שצריך למלא ל-120 נ"ז בכל מקרה.
אבל באמת שאני לא יודע, עדיף להתמקד בהודעות של קולומבינה

שי לי9

New member
אפשר חד-חוגי, השאלה היא כמה נק'..

חד חוגי בפסיכולוגיה בפתוחה זה 108 נ"ז (לא 120)
28 נ"ז מתוך זה אלה קורסי בחירה חופשית, מכל תחום שמעניין אותה, ויש תחומים שמשיקים לפסיכולוגיה וניתן לבחור בהם או סתם להעשיר את עצמך.

בתור מישהי שלומדת תואר שני בטיפול באמנות

אני יכולה להעיד שממש לא הייתה בעיה עם זה שלמדתי תואר ראשון במדעי ההתנהגות וקרימינולוגיה.

limalima7

New member
נכון,לא אמרתי שאמורה להיות בעיה

פשוט לי באופן אישי פחות מתחבר ללמוד סוציולוגיה/קרמינולגיה,בייחוד כי אני רואה את עצמי בתרפיה באומנות,שאין ממש קשר בין התרפיה לשני התחומים הנ"ל.
לכן אני מעדיפה להתמקד בפסיכולוגיה...

הבנתי

בתואר שאני למדתי היו קורסים בסוציולוגיה, אנתרופולוגיה, פילוסופיה.. זה היה מאוד מגוון. ומאוד מעניין, אגב.
אם את מכוונת כבר מעכשיו לתרפיה באמנות, אולי כדאי לשקול ללמוד תואר שמשלב פסיכולוגיה ואמנויות (נראה לי שיש כזה תואר באוניברסיטת חיפה), ואז לא תצטרכי לעשות השלמות של אמנות לאחר סיום התואר.

אבל גם האופציה של ללמוד במרכז פסיכולוגיה ואז לעשות השלמות של אמנות- זו אופציה נפלאה.
תעשי מה שמרגיש לך נכון.
והכי חשוב- תבחרי בתואר ראשון שלדעתך תהני בו הכי הרבה

בהצלחה!

limalima7

New member
תודה רבה!!

איפה למדת לתואר ראשון?

אגב, איזה קורסים צריך להשלים באמנות?
אני שוקלת ללמוד באונ' הפתוחה ואולי אוכל לקחת את הקרוסים האלו..

תודה :)

את התואר הראשון

למדתי במסלול האקדמי המכללה למנהל.

צריך 300 שעות מעשיות באמנות, ובחיפה דורשים גם 56 שעות תיאוריה באמנות. אני אישית עשיתי את שעות התיאוריה במסגרת קורס באו"פ.

נדבדב2

New member
נסי

אם את רוצה באמת מקום טוב נסי את זיו כספי מכללה ממש טובה =]

למעלה