לימודי פסיכולוגיה

לימודי פסיכולוגיה

היי :)
אני בדיוק הגעתי לזמן שכבר צריך לחשוב על מה לומדים,איך, איפה... מאז התיכון יש לי אהבה גדולה לתחום. אבל אני נורא מתלבטת לאן בדיוק ללכת ולא יודעת איך זה בדיוק עובד, ואשמח אם תעזרו לי.
כעיקרון מלבד הפסיכולוג הקליני שזה מה שמוכר לכולם - אותו פסיכולוג קלאסי שיושב ומקשיב ותומך וכו', איזה עוד סוגים יש?
קראתי על נוירופסיכולוגיה - שזה תחום שממש עניין אותי! ממש דומה למה שאני עושה בשירות הצבאי, אבל אני לא יודעת מה מצב השוק -יש לזה ביקוש? יש בזה עבודה?
מגיעים לעבוד בבתי חולים? איך זה עובד
חוץ מזה שמעתי מחברה שהיא רוצה ללמוד פסיכולוגיה ארגונית(? תקנו אותי אם אני טועה) שזה בעצם לעזור לכל מיני חברות להחליט את מי לקבל או לא לקבל לעבוד (הזכיר לי קצת מאבחנת מדעי ההתנהגות אם נקביל את זה לצבא).
יש עוד אופציות חוץ מהפסיכולוג הקלאסי? מחקר אולי? שזה גם משהו שמאוד מעניין אותי.
אני מראש שואלת הלאה, וכן אני מודעת שזה כבר תארים שניים ולא לומדים את זה בתואר הראשון, אבל עד כמה שאני יודעת והבנתי עם תואר ראשון אי אפשר לעשות כלום... ואם אני כבר אלמד פסיכולוגיה אני מתכוונת לעשות עם זה משהו, לא לעשות תואר לשם התואר. מה גם שנאי בנאדם שאפתן כך שבלאו הכי הייתי עושה תואר שני אני מאמינה.

בקיצור אשמח לדעת על אופציות נוספות, המצב בשוק לגביהם, תנאי הקבלה, ומה בעצם זה אומר.
אודה לכם מאוד!! :)

Optimistic Girl

New member
אז ככה

תואר ראשון כן יש מה לעשות בו
למשל לעבוד במשאבי אנוש לבנתיים.

תוארים שניים :
תואר שני בפסיכולוגיה ארגונית
תואר שני מחקרי בפסיכולוגיה חברתית
תואר שני בלימודי משפחה
תואר שני בהנחיית קבוצות
תואר בתרפיה באומנות/ בתנועה/ במוזיקה
תואר בפסיכולוגיה חינוכית
תואר שני או שלישי בקוגניציה ומדעי המוח

ועוד המון תארים אחרים שלא עולים לי לראש כרגע...

בקיצור אחרי תואר ראשון אפשר להתפתח להמון תחומים חוץ מקלינית.

התואר המתקדם שאני רוצה הוא בהיפנוזה..

העיקר שתלמדי היטב בתואר ראשון ושיהיו לך ציונים טובים!

למה את מתכוונת כשאת כותבת "התואר המתקדם שאני

רוצה הוא בהיפנוזה" ?

היפנוזה לא לומדים לתואר. רק רופאים, פסיכולוגים ורופאי שיניים יכולים להירשם ללימודי היפנוט.

Optimistic Girl

New member
היי

וואלה לא יודעת
ראיתי איזה אתר בחו"ל בראצות הברית
שנראה לי שיש דוקטורט של פסיכולוגיה עם דגש על היפנוזה

אבל אל תתפסי אותי על מילה
אני כרגע בבירורים על זה... יש לי עוד זמן לברר..

reakwind

New member
אני ממש אשמח לשמוע

איך מה שאת עושה בצבא קשור לנוירופסיכולוגיה

אם הבנתי נכון מה זה אומר חח

הבנתי שנוירופסיכולוגיה מתעסקת בעיקר בפגיעות בקוגניציה לאחר מאורע טראומתי כמו תאונת דרכים לדוגמא.
בעצם לטפל ולשקם. אני משרתת כמש"קית נפגעים לכן יצא לי לבקר הרבה בבתי החולים בעיקר בשיקום תה"ש שם לצערי נתקלים כל הזמן בפגועי ראש (שגם זה כבר יצא לי לבקר) וזה נורא קסם לי :)
שמעתי גם פעם על מישהי שעוסקת בזה אצל ילדים שזה בכלל מדהים בעיני!
תקן אותי אם הבנתי לא נכון :)

Columbina

New member
כמו שאמרו לך,

יש המון תחומים,
רובם מתחלקים לתחומים "תעסקתיים" שלאחר התואר השני אפשר לצאת ולעבוד בתחום (בקלינית צריך גם התמחות) ומחקריים.
נוירופסיכולגיה היא בעיקר תחום מחקרי. יש אנשים שעובדים בזה אבל אין דרישה מטורפת.

תודה רבה !

איפה בדיוק ניתן לעבוד בזה? כלומר בבתי חולים בעיקר או שיש אופציות נוספות?

Columbina

New member
אם אני לא טועה יש גם

כאלה שעובדים באופן פרטי, אבל זה תחום שאני מכירה בעיקר מהכיוון המחקרי ולא המעשי. את יכולה לנסות ליצור קשר עם נוירופסיכולוגים ולברר, זה מה שאני הייתי עושה...

בכל מקרה, שיהיה בהצלחה!

sense9

Member
מנהל
פסיכולוג שיקומי יכול לעבוד במגוון מקומות.

חפשי בפורום, היו על זה כמה וכמה תשובות:)

noa144

New member
הדרישה לנוירופסיכולוגים קליניים

זהה לדרישה לפסיכולוגים קלינים.
הם מתמחים בתחום שונה של הטיפול ולעיתים ישנן חפיפות.
הנוירופסיכולוג הקליני או השיקומי (תלוי באיזה מוסד למדת) הוא מקצוע טיפולי לכל דבר, ולא מחקרי פר סה. הוא יכול לעבוד עם נפגעי ראש, עבריינים, פגועי טראומה, נוער בסיכון, מחלות נפש (סכיזופרניה וכו') הן במסגרת רפואית והן במסגרת פרטית (בקליניקה פרטית לדוגמה, לשם מגיעים הפציינטים).

כיום החוק שונה, כך שלא רק פסיכולוגים קלינים יכולים לעסוק בפסיכותרפיה - אלא כל פסיכולוג מומחה.

reakwind

New member
היא יכולה גם להרשם

למגמה הקלינית בבן גוריון שהיא משולבת עם המגמה הנוירופסיכולוגית ואז היא בעצם תוכל ליהנות (?) משני העולמות.

היי

תחום הפסיכולוגיה היינו תחום רחב ובעל מאפיינים שיכולים להתפרש לאפשרויות תעסוקתיות מגוונות ביותר.
יש לברר מה תכניות הלימוד המוצעות במוסדות האקדמיים השונים וכן מה ההשלכות של התכניות השונות .
אני יודע להמליץ על תואר במדעי ההתנהגות כפי שקיים במכללה האקדמית נתניה (ידידה טובה למדה שם)
שם את יכולה ניתן לבחור חטיבה מורחבת בפסיכולוגיה או בניהול משאבי אנוש לחלופין.

למעלה