לימודי פסיכולוגיה

סיון2121

New member
לימודי פסיכולוגיה

שלום,

אני בת 21, ושוקלת להתחיל לימודי פסיכולוגיה בשנת הלימודים הבאה בשאיפה לסיים כפסיכולוגית קלינית.

הייתי שמחה לשמוע דעותיכם- האם המסלול המייגע כדאי?

מצד אחד, להקשיב לאנשים, להכיל אותם ולייעץ להם זה הדבר שאני עושה הכי טוב ואני מרגישה שכך אוכל להגשים את עצמי.
מצד שני, אני לא יכולה להתעלם מבוגרי המסלול המעידים שהוא קשה ותובעני ולא משאיר זמן לחיי חברה ולזוגיות.

ברור לי שהתשובה משתנה מאדם לאדם ושהנושא מורכב ושבסופו של דבר אני היחידה שאדע מה נכון עבורי,
אבל הייתי שמחה ללמוד על עצמי טוב יותר דרך דעותיכם.

תודה

hahaggy

New member
זה אכן מסלול מייגע

עם אין ספור קשים. אני אישית חושב שכדאי לך באמת לבדוק אם פסיכולוגיה קלינית מתאימה לך.
לדעתי הדרך הטובה ביותר היא ללכת לטיפול, ככה אפשר לראות את המקצוע :)

אם את לא בטוחה לגבי המקצוע אבל עדיין חושבת שאת כן רוצה, תמיד אפשר ללמוד מדעי ההתנהגות :)
ככה את מקבלת את כל הקורסים הדרושים לקבלה, ובנוסף ישנה הכוונה יותר "עסקית" ( זו גם דרך טובה
להכיר קואוצ'ינג).

נ.ב.
בטיפול לא נותנים עצות

katzeran

New member
חיים ולימודיםי

תראי, אין ספק שזה מסלול תובעני. גם התואר הראשון כי צריך לשמור על ממוצע גבוה וגם השני ואחרי זה ההתמחות הארוכה. אבל זו הגזמה לומר שאין חיי חברה ואין מקום לזוגיות וכו', כי יש

גל 2012

New member
לימודי פסיכולוגיה

אני ממליץ לך לדבר עם מישהו שעשה את המסלול שאת מתכננת כדי שתשמעי מה באמת דורש המסלול הזה. מעבר לכך קחי בחשבון שזהו מסלול מאוד מבוקש ויש אליו ביקוש רב בקרב מי שלומד פסיכולוגיה.

נשמע לי שגם תואר של עו"ס קליני

רלונטי לך. בעיקרון מה ששונה בינו לבין פסיכולוג קליני זו העובדה שעו"ס לא מאבחן, ולא עוסק בחקר.
בכל מקרה אני לא הכי בקיאה בזה אבל מניחה שמישהו אחר, יוכל לפרט יותר ממני.

makmako

New member
עו"ס קליני יכול לעסוק במחקר בתחום שלו

כמובן שזה לא חופף לתחום המחקר של הפסיכולוגיה הקלינית

Philip Jr

New member
עוד תשובה

קודם כל מדובר במסלול קשה ללא ספק, אבל זה ממש לא נכון בעיניי שהוא לא משאיר מקום לחיי חברה וזוגיות.. לא מעט מחבריי היום הם מהתואר הראשון, ואת אשתי הכרתי תוך כדי התואר..

ואז עולה השאלה מה עדיף? הרי גם תואר בהנדסת חשמל, אדריכלות או כלכלה יהיה תובעני וקשה, רק שאז גם תלמדי משהו שאת לא מעוניינת בו במיוחד.. אז נניח והתואר בפסיכולוגיה הוא אכן קשה - אז מה? יש אפשרות אחרת שאת מעוניינת בה?

ולסיום הערה קטנה על השאיפה הסופית שלך - מבלי לזלזל בכך חס וחלילה, מרבית האנשים מתחילים את התואר בפסיכולוגיה עם השאיפה הזו, ולא מעט מהם משנים את דעתם. לרוב האוכלוסיה פסיכולוג=פסיכולוג קליני. יש עוד הרבה תחומים מרתקים בפסיכולוגיה, ויתכן שתגלי שדווקא הצד הקליני לא מתאים לך.. זה לא משנה את העובדה שכדאי לך להתחיל את התואר הראשון בתחום ומשם להתקדם, בתקווה שהוא יאפשר לך להגיע לאן שתרצי.

למעלה