לימודי פסיכותרפיה בין תואר ראשון לשני

beltal8

New member
לימודי פסיכותרפיה בין תואר ראשון לשני

שלום לכולם, רציתי לשאול מביני עניין לגבי הנושא הנ"ל^
אני מסיים השנה לימודי פסיכולוגיה/ביולוגיה לתואר ראשון ולא עשיתי מתא"מ בסוף שנה ב' (אעשה בקיץ הקרוב). רציתי לשאול לגבי לימודי פסיכותרפיה אם זה משהו שאפשרי בכלל לאחר תואר ראשון בלבד, אם זה כדאי (או שעדיף לעשות את זה לאחר תואר שני), מה משך הלימודים, איפה ניתן ללמוד באיזור חיפה ועוד מידע שנראה לכם רלוונטי..
תודה מראש על התייחסות

katzeran

New member
למה הכוונה לימודי פסיכותרפיה?

אם הכוונה ללכת לבית ספר לפסיכותרפיה אז זה לא יהיה רלוונטי כי מתקבלים בעלי מקצועות טיפוליים (פסיכיאטריים, עו"ס קליניים, פסיכולוגים קליניים) ואלו גם לימודים של 3 שנים.

אם התכוונת למשהו אחר אז נסה לחדד למה הכוונה.

beltal8

New member
לזה התכוונתי ועכשיו אני מבין שזה לא רלוונטי -

תודה על התשובה.
יש לך רעיון למשהו פרקטי לעשות בשנה שבין התארים (מלבד לחסוך כסף ולהינות)? שיוכל לעזור בקבלה לתואר השני או אחריו? הכוונה היא ללימודי תעודה כלשהם או רעיון אחר

katzeran

New member
ובכן

תלוי מה מעניין אותך, בגדול. אפשר לחפש עבודות בתחומים משיקים כמו הדרכה בהוסטלים לפגועי נפש (אני למשל עבדתי בהוסטל שגרו בו ילדים אוטיסטים וזה הסתדר עם האוריינטציה שלי לטיפול בילדים), עבודה בסיוע לשילוב ילדים בבתי ספר, עבודה באנו"ש, דברים מהסוג הזה.

אני לא יודע לגבי לימודי תעודה, אבל יכול להיות שיש מסלולים שונים, אולי ביופידבק אפשר ללמוד, זה עולה לי בראש, אבל אני לא יודע מה מעניין אותך ומה האופציות הקיימות

avishaypsy

New member
הנה כמה רעיונות

הנה כמה רעיונות שאולי יעוררו עוד אסוציאציות.
בהצלחה!

beltal8

New member
מוסיף שאלה - בקשר ללימודי מאסטר בעו"ס קלינית-

זה עוד דבר שחשבתי עליו, אם לנסות פשוט להתקבל למאסטר בעבודה סוציאלית קלינית. לפי מה שראיתי ברפרוף קל, תנאי הקבלה לא נוראיים ויש שנת השלמה אחת - מסתכם בשלוש שנים בסה"כ שזה בדיוק כמו המסלול האידיאלי של לעשות מתא"מ+להצליח ולהתקבל מיד לקלינית.
העניין הוא שאני לא בטוח מה המשך הדרך של עו"ס קליני אחרי המאסטר- גם הם יכולים/צריכים להתמחות כמו פסיכולוגים? הם לא נרשמים בפנקס הפסיכולוגים אבל עדיין רשאים לטפל?
ובכלל, איך ההתייחסות אליהם ע"פ הרפורמה החדשה?
אם למישהו יש תשובות או כתבה שתעזור לי, אני אשמח מאוד. תודה מראש

avishaypsy

New member
עבודה סוציאלית קלינית

עובדים סוציאלים בעלי תואר שני אינם מחוייבים בתהליך של התמחות. למיטב הבנתי, בוגרי תואר שני בעבודה סוציאלית כן מורשים לטפל. אני כן יודע שבתי הספר לפסיכותרפיה מקבלים עובדים סוציאלים בעלי תואר שני לתוכניות הלימודים שלהם (יחד עם הפסיכולוגים הקלינים והפסיכיאטרים). בשורה התחתונה, המסלול פחות סיזיפי, כרגע קל יותר להגיע אליו ובסופו של דבר מבחינת פסיכותרפיה, אפשר לעשות דברים מאוד דומים, אם לא זהים.
מאחר והשייכים למקצוע הזה אינם פסיכולוגים, אני לא יודע מה תהיה השפעת הרפורמה בבריאות הנפש על עבודתם.
בכל מקרה, זה רעיון שכדאי לחשוב עליו ברצינות.
בהצלחה

beltal8

New member
תודה רבה

למעלה