לימודי קולנוע בארה"ב

maayan5

New member
לימודי קולנוע בארה"ב

אני נוסעת לארה"ב וחשבתי ללמוד שם קולנוע,תקשורת או בני יורק והסביבה או בלוס אנג'לס והסביבה. למדתי קולנוע בבית ספר שלוש שנים, +בגרות במעשי ועיוני 5 יחידות, אני יכולה להכין תיק עבוות מכל הסרטים שלי, ואולי גם המלצות ממורים על כך שלמדתי עריכה, בימוי, הפקה, תאורה, צילום, ארט וכו'. מישהו מכיר בית ספר טוב ולא יקר באיזורים האלו? ומה בערך המחירים? ותנאי הקבלה? וויזת סטודנט? תודה!!!!

berlinale

New member
לימודי קולנוע בארה"ב

אז ככה אם את רוצה ללכת לאוניברסיטה, את צריכה לעבור מבחן באנגלית - Test of English as a Foreign Language - או בקיצור ToEFL. זה, בנוסף לדרישות שיכולות להיות לכל בית ספר בנוגע ללימודי קולנוע ושכדאי לברר אותן בביקור באתרים של בתי הספר לקולנוע או בכתיבת אי מיילים לאנשי המנהלה שם. הם גם יגידו לך בקשר לשכר לימוד ודברים אחרים שאת צריכה לדעת - מכיוון שזה משתנה מבית ספר לבית ספר, אבל בגדול, בית ספר פרטי עולה יותר.

maayan5

New member
לימודי קולנוע

מאיפה אני יכולה להשיג את האתרים של בתי הספר? אני לא מכירה ולו בית ספר אחד.... ומה עם קורסים? כל היודע מוזמן לשתף!! ותודה לך על התשובה....

berlinale

New member
לימודי קולנוע

חיפוש קל בגוגל תחת Film School יביא לך המון תשובות. בינתיים נזכרתי ששכחתי להמליץ על קרן פולברייט - זהו מוסד אמריקני עם משרדים בירושלים ותל אביב שמייעץ בנושא לימודים בארה"ב. פשוט תלכי לשם ותשאלי.

maayan5

New member
תודה

תודה רבה. אני אבדוק ואחלוק פה את המידע שיתקבל במידה ועוד אנשים מעוניינים.

Big Air

New member
לימודי קולנוע

אני גם מתכנן ללמוד קולנוע בארה"ב, אבל לתואר שני. בכל מקרה, אני התעניינתי רק באוניברסיטאות הכי טובות ושיש שם את מה שאני מחפש. בניו יורק יש את NYU ו- COLUMBIA. בלוס-אנג'לס יש את , LOYOLA, AFI, USC, UCLA, CALARTS ו- CHAPMAN. בכל מקרה את צריכה לעשות את המבחנים הדרושים לתואר ראשון. מקווה שעזרתי

WC

New member
אוקיי

מכוון וקולנוע היה אחד משמונה התחומים שהאסלה התכוונה להרחיב באוניברסיטה, אז היא בדקה את התכנית בהרבה מקומות. אבל תואר ראשון הוא הרבה יותר כוללני בארה"ב. ולכן המקומות דורשים מידע מקיף על התלמיד שכולל מסמכי בית-ספר, בגרות, מבחני אנגלית, מבחני פסיכמטריים אמריקאים, המלצות מורים ועוד ועוד ועוד. בניו יורק, טיש, הפלקוטה לאומניות של אוניברסיטאת ניו יורק, הינו בהחלט אחד המקומות מעוררי הריר בחיך אוהבי הקולנוע (הוא גם איפה שסקורזסה למד). אבל מחוץ לניו יורק יש קולג' קטן שנקרא שרה לורנס והוא מאוד ליברלי ואמנותי ובעל תוכנית קולנוע מרשימה. בלוס אנג'לס, אין לאסלונת שמץ. חשוב לחשוב על הצעד של ללמוד בארה"ב, במיוחד בתואר ראשון כמשהו כוללני. הרי גם אם תתמקדי בקולנוע יש עשרות קורסים אחרים שתואלצי לקחת. המלצה אסלתית, כנסי למנועי החיפוש שבקישורים ותחטטי, יש שם המון אינפורמציה. WC תפוס

למעלה