אני עושה את זה עכשיו בתל אביב
ועדיין, אין מה להשוות בין ההשקעה שדורשות הבגרויות לבין ההשקעה שדורשת שנה של לימודים אקדמאיים. אני מניחה שאם נכנסת לרפואה אחרי שנה אחת בלבד, עשית את זה עם שנה של רפואת שיניים, נכון
כי עם כל תואר אחר, הבהירו לי בירושלים באופן חד משמעי שהם לא מתחשבים בציונים שמגיעים אליהם אחרי ה31 במרץ, למרות שבתיאוריה, גם שנה אחת אמורה להספיק. צריך לזכור כאן, שהמטרה של שיפורים היא לשפר את סיכויי הקבלה בכמה שיותר אוניברסיטאות. בירושלים אני יודעת שלא צריך תואר שלם, ואני יודעת שהממוצע שצריך תלוי בפסיכומטרי, בערך כמו התנאים שיש בתל אביב. אבל בבאר שבע למשל, צריך ממוצע של 95 לפחות בשלושה סמסטרים או של 90 בארבעה סמסטרים ומעלה, ואם הממוצע שלך נמוך מזה אפילו בעשירית נקודה, פשוט לא מסתכלים עליך. בטכניון צריך תואר שלם כדי להתקבל, עם ממוצע בסביבות 90, שזה אמנם אפשרי, אבל דורש די הרבה השקעה. כלומר, אחרי שנה אחת בלבד של לימודים אקדמאיים, אפשר לרוב להתקבל על סמך הממוצע האקדמי רק לתל אביב, אוניברסיטה אחת מתוך ארבע. מה שגורר בדרך כלל את השיפורים ליותר משנה אלה שני דברים עיקריים: תכנון לא נכון של מה משפרים מתי - כדי לתכנן אילו בגרויות לשפר ומתי, צריך להתחשב בעובדה שבגרויות מורחבות אפשר לעשות רק בקיץ, ושהאוניברסיטאות לא מחכות לציונים של בגרויות הקיץ. הרבה אנשים מפספסים את העובדה הזאת וזה מבזבז להם הרבה זמן. שיפור פסיכומטרי - זה מה שמאריך את תקופת השיפורים בהרבה מקרים, ולא הבגרויות. פסיכומטרי צריך בכל מקרה, ככה שגם אם נכנסים לביולוגיה, עדיין ייקח יותר משנה לשפר את כל הציונים. החשיבות של להיכנס לראש של לימודים כאן היא די קטנה לדעתי, כי
המטרה כאן היא קודם כל להיכנס לרפואה, ורק אחר כך לדאוג לכל השאר. אם לא תצליח להגיע לממוצע מספיק גבוה בשביל להתקבל איתו לרפואה, העובדה שנכנסת לראש של לימודים לא ממש תעזור לך. נכון, ביולוגיה כתחום בפני עצמו הוא לא תחום שממש כדאי להיכנס אליו כרגע, אבל אם כבר נכנסים לאיזשהו תואר במטרה להתקבל איתו לרפואה, זה המסלול שהכי קל להוציא בו ציונים גבוהים יחסית לכל השאר, וזו בעצם המטרה. בכל אופן, צריך גם לחשוב כאן על העניין שהבחורה עוד לא השתחררה, ואני מניחה שאחרי שהיא תשתחרר, היא תרצה קצת חופש, קצת לנשום, ולא להיכנס ישר לעוד מסגרת. זה יכול מאוד להתיש אותה ואז היא תגיע חסרת אנרגיות ללימודי רפואה, וחבל.