לימודי רפואה בארץ

צופית86

New member
לימודי רפואה בארץ

שלום לכולם, אני עדיין חיילת אך מעוניינת להתקבל לרפואה לאחר השחרור. ניסיתי לפני הגיוס להתקבל לעתודה רפואית, אך, ציון הפסיכומטרי שלי אינו עומד בתנאי הקבלה אפילו לעתודה (666- כמה אירוני!). לפי דעתכם, מה כדאי לעשות לאחר השחרור, חוץ מלגשת כמובן עוד מספר פעמים למבחן הפסיכומטרי ולשפר את הבגרויות (להוסיף 5 יחידות תנ"ך וספרות) או בכלל ללכת לכיוון אחר ולהירשם לBA בביולוגיה? אשמח אם תוכלו לייעץ לי... צופית
 
ברוכה הבאה לפורום ../images/Emo140.gif

ברובם המוחץ של המקרים שיפור בגרויות עדיף על כל דרך אחרת לשיפור סיכויי קבלה. כדי לייעץ לך לגבי הדרך הטובה ביותר בשבילך, נצטרך לדעת את הציונים של כל המקצועות בתעודת הבגרות שלך. כך נוכל לייעץ לך גם אילו בגרויות לשפר ואילו לא.
 

nightriders

New member
כיוון שאת בכל מקרה צריכה פסיכומטרי

אין מה לחשוב על לימודי ביולוגיה כרגע.
 
לכי על ביולוגיה ושיפור פסיכומטרי

אם הציון שהזכרת הוא הציון הראשון שלך יש לך סיכוי טוב מאוד לשפר לציון שיספיק (לא מובטח, אבל עם מאמץ והשקעה אפשרי וראיתי הרבה מקרים כאלו). אם תסיימי צבא ועדיין לא תצליחי, לכי על ביולוגיה וזה אפשרי לעבור על סמך ציונים של שנה א + פסיכו (ללא בגרות), אבל דורש מאמץ. בסוף, גם אם תכנסי לשנה ראשונה יהיו לך פטורים מהרבה קורסים, כך שאני לא רואה בעייה בנושא. בהצלחה
 
אבל למה להתאמץ כל כך../images/Emo35.gif

למה שהיא תקרע את עצמה שנה שלמה במרדף אחרי ציונים באוניברסיטה, כשעם שיפור של שלוש בגרויות היא תגיע למצב שבו יהיו לה סיכויים מעולים לקבל זימון למיונים בכל אוניברסיטה בארץ
זה אכן אפשרי להתקבל לרפואה על סמך ציוני שנה א' של ביולוגיה, אבל רק בתל אביב. בשאר האוניברסיטאות צריך לפחות שלושה סמסטרים, אם לא תואר שלם, ובחלקן צריך גם ממוצע מטורף רק כדי שידונו בבקשה של קבלה עם רקע אקדמי.
 
עשיתי את זה בעצמי בירושלים

והממוצע שצריך לא כ"כ מטורף כמו שנדמה. בירושלים לא צריך תואר שלם, והתקבלתי רק על סמך ציוני שנה א' ופסיכו' ללא ציוני בגרות כלל. כשיש על הכף או שנה של בזבוז זמן ושיפור בגרויות (כמו שרבים בוחרים, מה שנגרר לעיתים ליותר משנה) או שנה של לימודים אין בכלל מה לומר על היתרון של לימודים. יש גם חשיבות ל"היכנס לראש" של לימודים אחרי כמה שנים של יובש. לגבי ביולוגיה כתחום בפני עצמו (במידה ולא תתקבלי ותרצי להמשיך)- לא הייתי ממליץ, כי עם כל העניין צריך שיקולים ריאליים ובביולוגיה אין מספיק מה לעשות עם תואר ראשון/שני. כך שיהיה כדאי לשלב עם עוד תחום.
 
אה, ועוד משהו קטן

פה אין לי מספיק ידע (אשמח אם מי שיודע יוסיף), אבל שמעתי שהחל משנה הבאה 70% פסיכו 30% בגרויות ברפואה. כך שגם לפי זה פסיכו' עדיף.
 
פסיכומטרי צריך בכל מקרה

ככה שזה לא שהוא עדיף, הוא הכרחי. וכן, כבר החל מהשנה החישוב בירושלים וגם בטכניון הוא 30% בגרויות ו70% פסיכומטרי. אה, ולא זכור לי שראיתי אותך כאן עד עכשיו, אז ברוך הבא לפורום
 
אני עושה את זה עכשיו בתל אביב

ועדיין, אין מה להשוות בין ההשקעה שדורשות הבגרויות לבין ההשקעה שדורשת שנה של לימודים אקדמאיים. אני מניחה שאם נכנסת לרפואה אחרי שנה אחת בלבד, עשית את זה עם שנה של רפואת שיניים, נכון
כי עם כל תואר אחר, הבהירו לי בירושלים באופן חד משמעי שהם לא מתחשבים בציונים שמגיעים אליהם אחרי ה31 במרץ, למרות שבתיאוריה, גם שנה אחת אמורה להספיק. צריך לזכור כאן, שהמטרה של שיפורים היא לשפר את סיכויי הקבלה בכמה שיותר אוניברסיטאות. בירושלים אני יודעת שלא צריך תואר שלם, ואני יודעת שהממוצע שצריך תלוי בפסיכומטרי, בערך כמו התנאים שיש בתל אביב. אבל בבאר שבע למשל, צריך ממוצע של 95 לפחות בשלושה סמסטרים או של 90 בארבעה סמסטרים ומעלה, ואם הממוצע שלך נמוך מזה אפילו בעשירית נקודה, פשוט לא מסתכלים עליך. בטכניון צריך תואר שלם כדי להתקבל, עם ממוצע בסביבות 90, שזה אמנם אפשרי, אבל דורש די הרבה השקעה. כלומר, אחרי שנה אחת בלבד של לימודים אקדמאיים, אפשר לרוב להתקבל על סמך הממוצע האקדמי רק לתל אביב, אוניברסיטה אחת מתוך ארבע. מה שגורר בדרך כלל את השיפורים ליותר משנה אלה שני דברים עיקריים: תכנון לא נכון של מה משפרים מתי - כדי לתכנן אילו בגרויות לשפר ומתי, צריך להתחשב בעובדה שבגרויות מורחבות אפשר לעשות רק בקיץ, ושהאוניברסיטאות לא מחכות לציונים של בגרויות הקיץ. הרבה אנשים מפספסים את העובדה הזאת וזה מבזבז להם הרבה זמן. שיפור פסיכומטרי - זה מה שמאריך את תקופת השיפורים בהרבה מקרים, ולא הבגרויות. פסיכומטרי צריך בכל מקרה, ככה שגם אם נכנסים לביולוגיה, עדיין ייקח יותר משנה לשפר את כל הציונים. החשיבות של להיכנס לראש של לימודים כאן היא די קטנה לדעתי, כי המטרה כאן היא קודם כל להיכנס לרפואה, ורק אחר כך לדאוג לכל השאר. אם לא תצליח להגיע לממוצע מספיק גבוה בשביל להתקבל איתו לרפואה, העובדה שנכנסת לראש של לימודים לא ממש תעזור לך. נכון, ביולוגיה כתחום בפני עצמו הוא לא תחום שממש כדאי להיכנס אליו כרגע, אבל אם כבר נכנסים לאיזשהו תואר במטרה להתקבל איתו לרפואה, זה המסלול שהכי קל להוציא בו ציונים גבוהים יחסית לכל השאר, וזו בעצם המטרה. בכל אופן, צריך גם לחשוב כאן על העניין שהבחורה עוד לא השתחררה, ואני מניחה שאחרי שהיא תשתחרר, היא תרצה קצת חופש, קצת לנשום, ולא להיכנס ישר לעוד מסגרת. זה יכול מאוד להתיש אותה ואז היא תגיע חסרת אנרגיות ללימודי רפואה, וחבל.
 
טוב.. תגובתי האחרונה ../images/Emo13.gif

פשוט יש לי תקופת מבחנים על הראש ואני הולך ללמוד סופסוף. קודם כל התקבלתי לא מרפו"ש אלא מביואינפורמטיקה, ובאמת רק לפי ציוני שנה א' אבל נרשמתי בשנה ב', כך שהקטע של "עד מרץ" כנראה נכון ובעייתי למי שרוצה ישר לעבור בשנה שניה. חוצמיזה יש פה את השאלה המרכזית והיא - האם מוכנים לקחת סיכון של לא להתקבל לרפואה בסוף אחרי שנה, שנתיים או שלוש של נסיונות ולהישאר בלי כלום ביד, או במקביל ללמוד בתחום אחר וקרוב. זו שאלה שכל אחד צריך לשאול את עצמו, אצלי התשובה הייתה שלילית. אני לא מוכן לשרוף שנים בנסיונות עם כל הכבוד. זה שבסוף נכנסתי - יופי לי, אבל אם לא - לא נורא, יש עוד דברים לעשות.
 
אז בסופו של דבר לקח לך יותר משנה

להיכנס לרפואה גם עם רקע אקדמי. את הסיכון של לא להתקבל תמיד יש, זה נכון. השאלה היא כמה אתה רוצה רפואה ואם אתה מוכן להתפשר על לימודים של משהו אחר. אני אישית לא מוכנה, אבל כל אחד והשיקולים שלו. לדעתי, אם מתכננים נכון שיפור של בגרויות ופסיכומטרי, אין שום סיבה לא להגיע למיונים בכל אוניברסיטה בארץ. הסיכויים לא להתקבל אחרי זה הם אפסיים. טוב, זו הייתה גם התגובה האחרונה שלי לשעות הקרובות, גם לי יש בחינות, אז הלכתי ללמוד
 

ליהש

New member
סיכון אפסי ?

את רוצה להגיד שכל אלו שמגיעים לראיונות הסיכוי שלהם להידחות אפסי?הרי מגעים כאלף מראוינים למיונים מתוכם מתקבלים כ 450 .אז הסיכוים הם 50% לא?
 
להידחות מכל האוניברסיטאות../images/Emo35.gif

לא מגיעים כאלף מרואיינים, יש בסביבות אלף איש שנרשמים לרפואה לכל אוניברסיטה, ומן הסתם יש חפיפה די גדולה ביניהם, כי הרוב המוחץ נרשם ליותר מאוניברסיטה אחת, אם לא לכולן. למיונים באופן כללי אי אפשר לדעת בדיוק כמה מזומנים, אבל לדעתי זה משהו בסביבות 600 איש, ומתוכם כ450 איש מתקבלים. אז אולי הגזמתי טיפה והסיכוי לא אפסי, אבל אם מגיעים למיונים בכל האוניברסיטאות, הסיכוי לקבל דחיה מכולן הוא די קטן.
 

in god we trust

New member
תיקון

הסיכוי לקבל דחייה מכולן לא משתנה מעצם העובדה שישנן 4 אוניברסיטאות ושהמועמד המאוכזב נרשם לארבעתן. הנתון הרלוונטי לפי ההערכה שאת עשית הוא שיש 600 מועמדים וידוע שכ400 מתקבלים. יוצא איפוא שהסיכוי (אם מסתכלים על העניין כהימור) להתקבל הוא כ-60% מה או במילים פחות אופטימיות-יש סיכוי של 40% לקבל דחייה-שזה סיכוי ריאלי מאוד ולא הייתי אומר שהוא "קטן". אבל מה זה משנה??!! משהוא מילא כאן לוטו? בוחרים מועמדים ע"י הגרלה? שיהיה לכולם בהצלחה ומי ייתן והמתקבלים יצדיקו את האמון שנתנו בהם ואת מפח הנפש שחוו הנדחים.
 
זה יותר קרוב ל70%

(400 מתוך 600 זה שני שליש) ולדעתי זה סיכוי די טוב. אבל אתה צודק, זו לא הגרלה, אז אי אפשר ממש לדעת. שיהיה המון בהצלחה לכולם
 

רעם69

New member
שאלה

שהאוניברסיטאות מפרסמות את התשובות,הרי ברך כלל יהיו ביטולים של אנשים שהתקבלו ליותר ממקום אחד.איך הנוהל של האוניברסיטה בנושאים האלה?(תיאורטית יכולים אותים 150 מועמדים להתקבל לאותו מקום...)
 
יש זמן מוגבל של שבועיים בערך

לשלם את המקדמה של שכר הלימוד בכל אוניברסיטה. אם אתה לא משלם בזמן, האוניברסיטה לוקחת את זה כויתור על הקבלה שלך. כמובן שאם אתה מודיע להם בעצמך שאתה מוותר על הקבלה שלך זה גם טוב. כשאנשים מבטלים, האוניברסיטה שולחת הודעות קבלה לבאים אחריהם ברשימה. ככה יוצא שיש אנשים שמתקבלים ממש קרוב לתחילת הלימודים ואולי אפילו אחרי. זה קורה כל שנה.
 

kontsy

New member
רשימת המתנה

נראה לי כל כך נורא להיות בהמתנה, מורט עצבים ממש. שמעתי על אנשים שהתקבלו סופית שבוע אחרי תחילת הלימודים שנה שעברה
 

רעם69

New member
זאת אומרת

שלכל אוניברסיטה יש גם מועמדים שנמצאים ברשימת המתנה? מישהו יודע כמה מועמדים מקבלים המתנה?
 
למעלה